Mantine Surf

In Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon is het mogelijk om een Mantine te berijden. In tegenstelling tot Ride Pokémon, kun je Mantine niet oproepen met je Ride Pager. In plaats daarvan zul je naar de Surf Spot van een eiland moeten gaan.

Wanneer je bij een Surf Spot bent aangekomen, kun je naar de Mantine lopen en op A drukken om te beginnen met surfen. Hiermee is het gemakkelijk om van het ene eiland naar het andere eiland te gaan, maar je kunt tijdens het surfen ook verschillende bewegingen maken om punten te verdienen die je een aantal BP opleveren!

Uitvoeren van moves

Beweeg op en neer op de golf met behulp van je draaiknop op momentum op te bouwen. Wanneer je de luchtstroom om je heen rood ziet worden, surf dan naar de bovenkant van de golf om te springen. Zodra je in de lucht bent, kun je de draaiknop in verschillende richtingen draaien om Mantine moves uit te laten voeren. Combineer moves om zo je score aanzienlijk te verhogen en de kampioen op iedere Surf Spot te worden!

Wanneer je ooit weer eens wil weten hoe je op Mantine moet surfen, kun je met de Swimmer praten die naast het scorebord staat op iedere Surf Spot. Hij geeft je enkele adviezen over moves die je hebt vrijgespeeld en geeft je ook de mogelijkheid om de introductie nogmaals te volgens mocht je dit willen!

Kijk uit voor obstakels

Wilde Pokémon wachten op je in het water om je te laten vallen! Je zult Tentacool en Sharpedo moeten ontwijken tijdens het surfen, maar ook de rotsen waar Pyukumuku en Corsola liggen te zonnen. Wanneer je door een van deze Pokémon geraakt wordt, zul je behoorlijk wat snelheid verliezen en kun je Mantine voor een aantal seconden niet meer besturen. Zie je een schaduw in het water, probeer deze dan te ontwijken – een Wailmer of Wailord kan anders vol tegen je aan zwemmen! Word je geraakt, dan zul je Mantine voor een lange tijd niet meer kunnen besturen en verlies je kostbare seconden die je anders had kunnen gebruiken om moves uit te voeren!

Je hebt minder kans om door wilde Pokémon geraakt te worden wanneer je hoog op een golf surft, dus probeer zo hoog mogelijk te blijven!

Land succesvol

Je wil zoveel mogelijk moves uitvoeren als je in de lucht bent om die punten binnen te harken. Als je succesvol op de golf landt, wordt er een bonus aan je score toegekend. Is je timing niet goed en land je op het water voordat je move is voltooid, zul je geen bonus ontvangen. Daarnaast zul je ook kopje onder gaan en zal het een klein moment duren voordat je weer kunt starten met surfen.

Het naar links of rechts draaien neemt het minste tijd in beslag om te voltooien, terwijl een voorwaartse of achterwaartse salto het meest tijd in beslag neemt om te voltooien. Als je nog maar een paar seconden over hebt in de lucht, kies dan verstandig!

Wees gevarieerd

De score die je na iedere move ontvangt zal een boost krijgen als je volgende move weer een andere is dan de vorige. Je krijgt zelfs een grotere boost als je twee keer een verschillende move gebruikt, dus wees gevarieerd!

Word kampioen op iedere reeks

Je hebt de kans om een nieuwe aanval te leren en een voorwerp te ontvangen iedere keer als je de No. 1 op een Surf Spot bent geworden. Zelfs als je score niet het scorebord behaald, zul je gewoon BP ontvangen. Als je geïnteresseerd bent in krachtige voorwerpen en zeldzame moves die met BP te verkrijgen zijn, dan loont het om veel te surfen!

Een surfende Pikachu?!

Wanneer je op iedere reeks in Alola kampioen bent geworden, bezoek dan de Surf Association in Heahea City. Daar zul je de persoon die men Boss noemt ontmoeten – een van de meest beroemde surfers in Alola! Hij leert je een unieke aanval en geeft je daarnaast een ongewone Pikachu die de aanval Surf kent! Normaal gesproken kan Pikachu deze aanval niet leren, dus dit is een behoorlijke prijs!