Tijdens je avontuur in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon ontvang je een nieuw soort Z-Ring, namelijk de Z-Power Ring, die nieuwe Z-Moves mogelijk maakt. In tegenstelling tot de Z-Ring in Pokémon Sun en Moon is deze nu echter zwart in plaats van wit. Daarnaast is het, met behulp van de Rotom Pokédex, Z-Moves tweemaal te gebruiken!

Hieronder vind je de Z-Moves die je kunt gebruiken.

Clangorous Soulblaze
Type: Dragon
Pokémon: Kommo-o
Wanneer Kommo-o de Kommo-oium Z draagt, wordt zijn aanval Clanging Scales omgezet in Clangorous Soulblaze. Deze aanval van het Dragon-type aanval zal in Double Battles aan beide Pokémon schade toebrengen om vervolgens iedere beurt een van Kommo-o's stats te verhogen.
Splintered Stormshards
Type: Rock
Pokémon: Lycanroc
Wanneer Lycanroc de Lycanium Z draagt, wordt zijn aanval Stone Edge omgezet in Splintered Stormshard. Deze aanval van het Rock-type brengt aanzienlijke schade toe en maakt tevens een einde aan terrein-effecten.
Let's Snuggle Forever
Type: Fairy
Pokémon: Mimikyu
Wanneer Mimikyu de Mimikium Z draagt, wordt zijn aanval Play Rough omgezet in Let's Snuggle Forever. Deze aanval van het Fairy-type brengt aanzienlijke schade toe.
Searing Sunraze Smash
Type: Steel
Pokémon: Solgaleo & Dusk Mane Necrozma
Wanneer Solgaleo of Dusk Mane Necrozma de Solgalium Z draagt, wordt zijn aanval Sunsteel Strike omgezet in Searing Sunraze Smash. Deze aanval van het Steel-type aanval veroorzaakt schade en negeert tevens de Ability van de tegenstander.
Menacing Moonraze Maelstrom
Type: Ghost
Pokémon: Lunala & Dawn Wings Necrozma
Wanneer Lunala of Dawn Wings Necrozma de Lunalium Z draagt, wordt zijn aanval Moongeist Beam omgezet in Menacing Moonraze Maelstrom. Deze aanval van het Ghost-type aanval veroorzaakt schade en negeert tevens de Ability van de tegenstander.
Light That Burns The Sky
Type: Psychic
Pokémon: Ultra Necrozma
Wanneer Dusk Mane Necrozma of Dawn Wings Necrozma de Ultranecrozium Z draagt, kan hij transformeren naar Ultra Necrozma. Zijn aanval Photon Geyser wordt omgezet in Light That Burns The Sky. Deze aanval van het Psychic-type aanval verhoogt de Attack of Special Attack en negeert de Ability van de tegenstander.

Forum