Poké Pelago

Poké Pelago is een speciale groep eilanden die exclusief bestaan voor de Pokémon achtergelaten in je PC Boxes. Het staat onder toezicht van Mohn, een vriendelijke verzorger die woont in een houten hutje en helpt Poké Pelago draaiende te houden. In het begin zul je enkel één eiland kunnen verkennen: Isle Abeens. Maar met een beetje werk kun je dit al snel uitbreiden tot vijf eilanden, ieder met zijn eigen voordelen. Het enige wat je nodig hebt, zijn Pokémon in je PC Boxes en een goede voorraad Poké Beans!

Waarom zou je Poké Pelago uitbreiden? Een eiland waar je Pokémon de mogelijkheid hebben om te relaxen is leuk en aardig natuurlijk, maar de andere eilanden bieden veel meer dan dit. Ontwikkel ze volledig en je kunt zeer zeldzame items verzamelen, je Pokémon trainen, eieren uit laten komen, stats verhogen en je eigen Berries laten groeien die je onder andere kunt gebruiken om je kleding mee te kleuren!

Je kunt geen gebruik maken van Poké Pelago als je geen Pokémon in je PC Boxes heb zitten. Plaats een aantal Pokémon in je PC Boxes door ze tijdens je avontuur in Alola te vangen!

Poké Beans

Poké Beans zijn heerlijke snoepjes voor Pokémon en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt ze gebruiken om Poké Pelago eilanden mee te ontwikkelen of je kunt ze in een kist op ieder eiland stoppen om zo gebruik te maken van verschillende positieve effecten. Wat deze positieve effecten zijn en hoe lang deze duren hangen af van de type Poké Beans die je in de kist stopt. Poké Beans komen in drie verschillende types: Plain Beans, Patterned Beans en Rainbow Beans. Voor variatie komen de eerste twee types in zeven verschillende kleuren.

Poké Beans kun je ook aan je Pokémon voeren in Pokémon Refresh, om zo hun liefde naar je te verhogen om zo speciale voordelen te verkrijgen tijdens een gevecht.

Raft Hut

De Raft Hut is de plek waar Mohn woont – de mysterieuze man die je op Route 7 hebt ontmoet. Hij zorgt voor de eilanden sinds hij de beslissing maakte om van Alola's onbewoonde eilanden resorts voor Pokémon te maken. Wanneer je op het icoontje rechtsonder op je Touch Screen klikt, kom je hier terecht en heb je de mogelijkheid om eilanden te ontwikkelen, Poké Beans in te wisselen en Bean Bottles naar andere spelers te versturen.

Poké Beans inwisselen

Je hebt Plain Beans nodig om Poké Pelago eilanden te ontwikkelen. Als je zeldzame Patterned of Rainbow Beans in bezit hebt, wil Mohn deze graag inwisselen voor Plain Beans. Hij geeft je drie Plain Beans voor iedere Patterned Bean en zeven Plain Beans voor iedere Rainbow Bean.

Bean Bottles versturen

Een Bean Bottle is een fles gevuld met Poké Beans! Praat met Mohn wanneer je een Bean Bottle wil versturen in de hoop dat een andere speler deze ontvangt. Stop zeven Poké Beans in een Bean Bottle en verstuur deze dan met de hulp van Mohn. De volgende dag heb je de kans om Bean Bottles tegen te komen die door andere spelers zijn verstuurd. Je kunt ze op alle vijf de eilanden vinden, dus bezoek ze allemaal. Als je een drijvende fles ziet, druk er dan op om de Poké Beans te verzamelen.

Eilanden ontwikkelen

Door eilanden te ontwikkelen, kun je nieuwe eilanden maken of bestaande eilanden uitbreiden. Wanneer je een eiland aanmaakt, zal deze in zijn eerste fase zitten. Zodra je een bepaald aantal Pokémon in je PC Boxes hebt zitten en een bepaald aantal Poké Beans in bezit hebt, kun je uitbreiden naar een volgende fase om zo meer voordelen te vergaren.

Het aantal Poké Beans wat je in een kist kunt stoppen, neemt toe bij het ontwikkelen van een eiland. Je kunt 20 Poké Beans in de kist stoppen in Phase 1, 30 in Phase 2 en 50 in Phase 3.

Isle Abeens

Isle Abeens is het enige eiland dat in het begin al ontwikkeld is en het is je grootste bron voor Poké Beans. Klik op de bonenstaak in het midden van het eiland om deze te schudden en geniet van een regen van Poké Beans! Je kunt ze stuk voor stuk aanklikken om ze op te rapen, maar je kunt ze ook in een vloeiende beweging met je stylus of vinger in één keer oprapen! Poké Beans groeien erg snel, dus wacht een klein moment als ze niet meer vallen en klik daarna weer op de bonenstaak.

Wat te doen?

Het verzamelen van Poké Beans om meer eilanden te ontwikkelen, de liefde van je Pokémon te verhogen voor fantastische voordelen in gevechten of het tegenkomen van zeldzame Pokémon om ze toe te voegen aan je team.

Effect van het toevoegen van Poké Beans in de kist

Het verhogen van de kans op wilde Pokémon op het eiland.

Hoe meer Pokémon je op je PC hebt staan en hoe beter Isle Abeens ontwikkeld is, des te sneller de bonenstaak Poké Beans zal produceren. In het begin kan het een dag duren, maar hoe ontwikkelder het eiland is, hoe korter de wachttijd wordt.

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Isle Aplenny

De rijke grond van Isle Aplenny maakt het een perfecte plek voor het groeien van Berries. Nadat je het eiland hebt ontwikkeld, druk dan op het bordje en laat Mohn weten welke Berries je wil planten. Je kunt tot zes Berries in één veld planten en na een bepaalde tijd kun je gaan oogsten. Bij een volledig ontwikkeld eiland heb je de beschikking tot drie velden, waardoor je tot achttien Berries tegelijkertijd kunt planten.

Wat te doen?

Het planten van Berries om meer te oogsten, welke je kunt gebruiken in gevechten, om base stats te verhogen, om kleding mee te kleuren en meer.

Effect van het toevoegen van Poké Beans in de kist

Berries groeien twee keer zo snel.

Je hebt Berries nodig voordat je deze kunt planten. Houd je ogen goed open voor palmbomen waaraan kleurrijke bergen van Berries aan hangen, zoals deze vlakbij het Pokémon Center op Route 2.

Isle Aphun

Isle Aphun is het eiland met een donkere, mysterieuze grot die je Pokémon kunnen bezoeken om items voor je te vinden. Nadat je het eiland hebt ontwikkeld, druk dan op het bordje om je Pokémon op avontuur te laten gaan! Meerdere routes zullen beschikbaar worden en meerdere items kunnen gevonden worden hoe uitgebreider het eiland is. De items die je Pokémon kunnen vinden zijn onder andere stenen voor evolutie en items die je voor een hoge prijs kunt verkopen.

Wat te doen?

Het laten verkennen van de grot door Pokémon om zeldzame items te bemachtigen.

Effect van het toevoegen van Poké Beans in de kist

De tijd die je Pokémon nodig hebben voor de verkenning zal minder worden.

Je kunt veel zeldzame items tijdens verkenningen bemachtigen, waaronder fossielen die je later weer tot leven kan laten wekken. Ook kun je gekleurde scherven bemachtigen die je kunt inwisselen voor waardevolle (Gold) Bottle Caps, welke nodig zijn voor Hyper Training.

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Isle Evelup

Isle Evelup is de perfecte plek om je Pokémon sterker te maken! Je Pokémon kunnen een level stijgen of hun stats een boost geven door te spelen en bewegen op het eiland. Nadat je het eiland hebt ontwikkeld, druk dan op het bordje om maximaal zes Pokémon te kiezen om te spelen en bewegen. Bij een volledig ontwikkeld eiland kun je drie groepen (18 Pokémon) tegelijkertijd kiezen.

Nadat je je Pokémon hebt gekozen, kies je een drankje waarvan ze kunnen genieten tijdens het spelen en bewegen. Het drankje wat je kiest, bepaalt op welke manier je Pokémon zullen groeien. Drankjes kunnen het aantal Exp. Points verhogen of de base stats verhogen tijdens een sessie. Nadat je een drankje hebt gekozen, kies je het aantal sessies voor je Pokémon. Iedere sessie duurt dertig minuten, als je geen Poké Beans in de kist hebt gestopt, en de voordeel van het geselecteerde drankje zal na de sessie aan je Pokémon toegekend worden. Je kunt je Pokémon tot 99 sessies tegelijkertijd laten uitvoeren, maar je hebt slechts de helft hiervan nodig om de base stats van je Pokémon te maximaliseren. Echter kun je de 99 sessies daarentegen wel gebruiken om Pokémon van een hoog level te helpen trainen.

Wat te doen?

Het sneller trainen of het verhogen van de base stats van een groep Pokémon.

Effect van het toevoegen van Poké Beans in de kist

Verlaagt de tijd van iedere sessie.

Als je je Pokémon tijdens het midden van hun training wil laten stoppen, klik dan op het bordje. De resultaten voor het aantal sessies dat je Pokémon al hebt voltooid, worden op elke sessie weerspiegeld.

Isle Avue

Isle Avue is een plek waar je Pokémon kunnen genieten van heerlijke warmwaterbronnen. Deze zijn zo heerlijk, dat je Pokémon sneller liefde voor je hebben! Nadat je het eiland hebt ontwikkeld, druk dan op het bordje om maximaal zes Pokémon uit te nodigen voor een bad. Bij een volledig ontwikkeld eiland heb je de beschikking tot drie warmwaterbronnen, waardoor je tot achttien Pokémon tegelijkertijd kunt uitnodigen. Je kunt ook Pokémon Eggs laten genieten van een bad. Wanneer je een ! boven een ei ziet, dan is hij klaar om uit te komen!

Wat te doen?

Laat je Pokémon sneller liefde voor je hebben om zo te evolueren of bepaalde aanvallen te leren. Daarnaast kun je hier je Pokémon Eggs uitbroeden.

Effect van het toevoegen van Poké Beans in de kist

Laat Pokémon sneller liefde voor je hebben en eieren zullen snellen worden uitgebroed.

Zorg dat je je Pokémon niet langer dan 24 uur in de warmwaterbronnen laat zitten, want anders worden ze duizelig en hebben ze minder liefde voor je! Voor eieren geldt dit echter niet, dus hier hoef je niet naar om te kijken. Je kunt er voor zorgen dat je Pokémon niet boos op je worden als je ten minste één keer per dag bij ze kijkt door op het bordje te klikken.