Rotom Dex

Rotom PokédexJe zult tijdens je avontuur in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon veel tijd doorbrengen met Rotom, dus je zult elkaar na een tijd goed leren kennen. Aan het einde van je avontuur zijn jullie wellicht wel vrienden!

Praat zoveel als mogelijk met elkaar om dit proces te versnellen. Lijkt Rotom verveeld of slaperig? Geef hem dan een klein porretje! Zie je een hartje verschijnen, dan is dit een teken dat hij dit waardeert. Geef je hem te vaak een porretje, dan zal hij wellicht wat humeurig worden. Geen nood – dit zal jullie band niet beschadigen.

Beantwoorden van vragen

Zo nu en dan zal Rotom je een vraag stellen om je beter te leren kennen. Hoe je deze vraag ook beantwoord, Rotom zal dit zeer waarderen. Naarmate jullie band sterker wordt, zal Rotom ook een interesse in je welzijn tonen door af en toe te vragen of je Pokémon wellicht hulp kunnen gebruiken of te vragen of je je voortgang wil opslaan.

Probeer de vragen van Rotom te beantwoorden zodra je deze gesteld krijgt. Zodra je een nieuwe locatie betreedt of een gevecht start, verdwijnen ze namelijk. Het beantwoorden van een vraag versterkt jullie band sneller dan een porretje.

Roto Loto

Wanneer de band met je Rotom een bepaald punt bereikt heeft, zul je beloond worden met een nieuwe functie: Roto Loto! Geef Rotom een porretje zodra je de ogen van Rotom geel ziet worden en je zult een prijzenwiel zien lopen. Druk hierop om het prijzenwiel te stoppen en je zult beloond worden met een Roto Power!

Deze Roto Powers geven je bij gebruik een kort voordeel en kunnen gebruikt worden buiten een gevecht of tijdens een gevecht. Je kunt maar een Roto Power per keer kunnen gebruiken, maar het effect van de meeste kunnen bovenop het effect van bepaalde Items of Abilities komen. Gebruik bijvoorbeeld Roto Exp. Points en vecht met een geruilde Pokémon die een Lucky Egg draagt om overspoeld te worden met Exp. Points!

Hieronder vind je een lijst van alle beschikbare Roto Powers, welk effect ze hebben en hoe je ze gebruikt. Bij Roto Powers die je buiten een gevecht gebruikt, zul je een gele meter aan de rechterkant van je Roto Dex zien lopen die aangeeft hoe lang de Roto Power nog effect heeft.

Voldoe aan zijn eisen

Een andere manier om een goede band op te bouwen met Rotom is om aan zijn eisen te voldoen. Hij zal bijvoorbeeld vragen of je een foto wil maken in de Alola Photo Club wanneer een Pokémon evolueert. Ben je kampioen geworden, dan zal hij je af en toe vragen om je vaardigheden in andere toevoegingen zoals Mantine Surf en Ultra Warp Ride te laten zien. Voldoe aan zijn eisen om beloond te worden met een draai aan het wiel in de Roto Loto!

Op het moment dat jullie band sterk is, kun je tijdens een gevecht eenmalig een Roto Z-Power ontvangen om je te assisteren! Gebruik een Roto Power voordat een gevecht begint, of gebruik er een tijdens een gevecht, en na het gebruiken van een Z-Move zal Rotom tevoorschijn komen en je een handje helpen – zodat je de Z-Power nog een keer kunt gebruiken!

Word dikke vrienden

Zijn jullie dikke vrienden geworden, dan zal Rotom weten wat je interesses zijn en zal dit tijdens gesprekken aankaarten. Let goed op hem, want hij kan zich nu van een andere kant laten zien. Je zult ook merken dat zijn berichten een vriendelijkere toon hebben.

Bij een hechte band zal Rotom besluiten om je een bijnaam te geven! De eerste keer is dit gebaseerd op de eerste letter van je naam, maar na een tijdje zul je ook kunnen kiezen of je aangesproken wil worden als Master of je eigen naam als je een bijnaam zat bent.