Ultra Space Wilds

In de Ultra Space Wilds zul je geen Ultra Beasts tegenkomen, maar wel enkele zeldzame Pokémon waaronder een paar krachtige Legendarische Pokémon uit voorgaande Pokémongames. Wanneer je duizenden lichtjaren door de Ultra Wormhole reist, zal de kans vrij aannemelijk zijn dat je een Legendarische Pokémon tegenkomt, tenzij je alle Legendarische Pokémon in een bepaalde wereld al gevangen hebt. Hoe verder je reist, hoe hoger de kans is dat je een Shiny Pokémon zult tegenkomen.

Net zoals je in Alola voorwerpen vindt nadat je door wilde Pokémon verrast bent, zal dit in de Ultra Space Wilds ook kunnen gebeuren. Het voorwerp is afhankelijk van de soort Pokémon en zal voornamelijk bestaan uit Berries en andere handige voorwerpen, dus let altijd op voor fonkelingen na een gevecht.

Cliff World

Deze ruige wereld vol hoge toppen en wolken is te bereiken door door een rode warp hole te reizen. Bijna alle Pokémon die je hier kunt tegenkomen, zijn van het Flying-type, dus je doet er goed aan om Pokémon van het Electric-, Ice- of Rock-type mee te nemen om ze zo snel mogelijk te verslaan. Je zult ook een Pokémon van het Bug-, Ghost-, of Dark-type voor Cresselia moeten meenemen als je er helemaal voor wilt gaan!

Bereik Rayquaza

Wil je Rayquaza tegenkomen in deze wereld, zul je twee Pokémon in je team moeten hebben voordat je arriveert: Groudon en Kyogre. Speel je Pokémon Ultra Sun, dan vind je Groudon in de Rocky World. Speel je Pokémon Ultra Moon, dan vind je Kyogre in de Water World. Om beide Pokémon in je team te hebben, zul je of moeten ruilen met een vriend, hem ontvangen via GTS of uit een voorgaande Pokémongame overzetten met behulp van Pokémon Bank.

Bemachtig Landorus

Om Landorus te laten verschijnen in deze wereld, zul je zowel Tornadus als Thundurus in je team moeten hebben. Deze zijn beide in deze wereld te vinden, maar welke je kunt tegenkomen is afhankelijk van de versie die je speelt. Om zowel Tornadus, welke alleen verschijnt in Pokémon Ultra Sun, als Thundurus, welke alleen verschijnt in Pokémon Ultra Moon, te bemachtigen, zul je of moeten ruilen met een vriend, hem ontvangen via GTS of uit een voorgaande Pokémongame overzetten met behulp van Pokémon Bank.

Water World

Deze waterige wereld is de thuishaven voor veel Pokémon die een zwakte hebben tegen Pokémon van Grass-, Electric-, en Bug-type. Het kan dus geen kwaad om een aantal Pokémon van dit type in je team te hebben wanneer je door een blauwe warp hole reist. Het is ook handig om enkele Pokémon van het Dark-type – samen met een Ghost-type – mee te nemen voor de Legendarische Pokémon die je hier kunt tegenkomen.

Grijp Suicune

Je zult zowel Raikou als Entei in je team moeten hebben voordat je Suicune tegen zult komen. Ze bevinden zich in Rocky World, maar omdat ze versie-exclusief zijn, zul je Raikou alleen tegenkomen in Pokémon Ultra Sun en zul je Entei alleen tegenkomen in Pokémon Ultra Moon. Om beide Pokémon in je team te hebben, zul je of moeten ruilen met een vriend, hem ontvangen via GTS of uit een voorgaande Pokémongame overzetten met behulp van Pokémon Bank.

Vang Kyurem

Kyurem zal niet in deze wereld verschijnen tenzij je zowel Rehsiram als Zekrom in je team hebt. Deze zijn beide in Rocky World te vinden, maar Rehsiram verschijnt alleen in Pokémon Ultra Sun en Zekrom verschijnt alleen in Pokémon Ultra Moon. Om beide Pokémon te bemachtigen, zul je of moeten ruilen met een vriend, hem ontvangen via GTS of uit een voorgaande Pokémongame overzetten met behulp van Pokémon Bank.

Rocky World

Deze wereld vol rotsen is via een groene warp hole te bereiken en huist verschillende type Pokémon. Pokémon van het Fighting- and Ground-type zullen de meeste Pokémon met gemak neerhalen en een Pokémon van het Bug-type zal het ook goed doen. Deze zullen je ook helpen om de Legendarische Pokémon te verslaan, maar je zult ook een Fairy-, Poison- of Steel-type willen meenemen. Deze laatste twee zullen je helpen tegen het gevecht met Xerneas.

Cave World

Deze wereld is te bereiken door door een gele warp hole te reizen en is gevuld met Pokémon van verschillende typen, maar deze delen wel een paar zwakheden. Zorg dat je team bestaat uit Pokémon van het Rock- en Water-type en je zult geen moeite hebben om je door deze wereld te bewegen. Neem ook een Pokémon van het Fairy-type mee voor Medicham en de Legendarische Pokémon, maar ook een Pokémon van het Fighting-type om korte metten te maken met Regirock, Registeel, Regice and Regigigas.

Snaai Giratina

Je zult zowel Dialga als Palkia in je team moeten hebben voordat je Giratina tegen zult komen. Dialga bevindt zich in Rocky World, maar alleen in Pokémon Ultra Sun. Palkia bevindt zich in deze wereld, maar alleen in Pokémon Ultra Moon. Om beide Pokémon in je team te hebben, zul je of moeten ruilen met een vriend, hem ontvangen via GTS of uit een voorgaande Pokémongame overzetten met behulp van Pokémon Bank.