Ultra Warp Ride

Op een bepaald moment tijdens je avontuur in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon zul je de mogelijkheid hebben om met Solgaleo en Lunala te reizen. Echter gebruik je deze Pokémon niet om je te assisteren op de eilanden van Alola, maar om door Ultra Wormholes te reizen. Dit staat bekend als Ultra Warp Ride.

Vrijspelen Ultra Warp Ride

In tegenstelling tot Ride Pokémon, kun je Solgaleo of Lunala niet via de Ride Pager oproepen. Je zult eerst de Ultra Recon Squad moeten helpen om hun doel te bereiken voordat ze je de kracht van deze Pokémon schenken! In dit deel van onze walkthrough kun je lezen hoe en wanneer dit gebeurt.

Reizen door een Ultra Wormhole

Wanneer je in een Ultra Wormhole zit, zul je Solgaleo of Lunala moeten besturen door middel van de gyroscoop van je Nintendo 3DS: draai naar rechts om naar rechts te vliegen, trek naar je toe om omhoog te vliegen, enzovoorts.

Motion controls of Circle Pad?

Als de gyroscoop van je Nintendo 3DS niet goed op je bewegingen reageert, kun je naar de neutrale posities gaan door op A te drukken. Wanneer je liever de draaiknop gebruikt, praat dan met de Aether Foundation Employee in het GAME FREAK kantoor in Heahea City. Geef aan dat je liever de draaiknop gebruikt en de instellingen worden direct aangepast!

Vlieg door de oranje ringen om je snelheid te verhogen, maar let op dat je niet tegen de geëlektriseerde ringen vliegt, want dan verlaag je juist je snelheid. Vlieg je te langzaam, dan zal het niet mogelijk zijn om door de warp holes te vliegen waar je interesse in hebt! Hoe verder je in door de Ultra Wormhole reist, hoe moeilijker het vliegen wordt. De kans om zeldzame warp holes te vinden neemt echter wel toe, dus probeer zo ver mogelijk te komen!

Warp holes en zeldzaamheid

Warp holes zijn er in verschillende kleuren. De kleur is een indicatie naar welke wereld deze leidt, terwijl de ringen om de warp holes een indicatie voor zeldzaamheid is. Hoe meer lichtjaren je reist, hoe groter de kans is dat je een zeldzame warp hole vindt – wat weer de kans op het tegenkomen van een Legendarische Pokémon vergroot. Maar zelfs als je geen Legendarische Pokémon tegenkomt, zul je altijd nog normale Pokémon tegenkomen die je niet in Alola vindt. Daarnaast verhoog je ook de kans op Shiny Pokémon.

In dit artikel vind je meer informatie over welke werelden je via de gekleurde warp holes kunt bereiken. Hieronder wordt weergegeven welke Ultra Beasts je in welke wereld kunt vinden.