Startpagina » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Acerola’s Trial

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Acerola’s Trial

Nadat je Sophocles' Trial voltooid hebt, geeft Molayne je de Professor's Mask, en vraagt hij of je het naar de professor kunt brengen in Malie Garden. Gebruik Charizard Fly om terug te keren naar Malie City (of neem de lange weg terug). Zorg dat je Pokémon gevechtsklaar zijn, en betreed dan Malie Garden.

Malie Garden

Je zult Prof. Kukui bij een stel Team Skull Grunts zien. Dan komt een derde persoon aanlopen: Guzma, de leider van Team Skull. Hij zal je uitdagen voor een gevecht!

+
Team Skull Boss Guzma
Team Skull Boss Guzma
Golisopod Lv. 34
Masquerain Lv. 34

Nadat je Guzma verslagen hebt, zweert hij wraak en loopt hij weg. Prof. Kukui feliciteert je met een nieuw Z-Crystal, afhankelijk van welke starter-Pokémon je koos: Decidium Z, Incinium Z of Primarium Z! Hij neemt zijn Professor's Mask terug, en dan komen Lillie en Acerola aanlopen. Prof. Kukui vertrekt, en Acerola vertelt je waar je volgende trial plaatsvindt: vlakbij Tapu Village, voorbij Route 11. Deze Route bereik je door vanuit Malie City naar het zuiden te gaan.

Route 11

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Zodra je Route 11 betreedt, zie je een vrouw langs de weg staan; zij zal je Pokémon genezen als je met haar praat. Loop naar het oosten, langs een duo Trainers, en neem het middelste pad tussen de planten om TM74 Gyro Ball te vinden.

Halverwege de route kom je langs een Black Belt en zijn Bewear. Versla ze, en je zult TM66 Payback ontvangen. Even verderop kom je bij de barrière die Sophocles heeft opgezet. Zodra de vrouw je Electrium Z ziet, zal ze je doorlaten.

Route 12

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Wanneer je de Route op loopt, verschijnen Hapu en haar Mudsdale. Als dank voor je eerdere hulp met Team Skull registreert ze een nieuwe Poké Ride in je Ride Pager: Mudsdale Gallop! Hiermee kun je over rotsig terrein lopen, zoals je zult vinden op deze Route.

Spring op Mudsdale en galoppeer naar het zuidoosten, over het rotsige terrein. Halverwege de route zul je een man zien staan bij een wegwijsbordje, die je uitdaagt om alle andere Trainers op Route 12 te verslaan. Zodra je dit hebt gedaan, keer dan terug en daag hem uit om TM82 Dragon Tail te winnen.

Zodra de weg naar het westen begint af te buigen, kun je twee kanten op. Je kunt verdergaan op Route 12 (scroll verder naar het volgende kopje ‘Route 12'), of je kunt naar het westen om Blush Mountain en de Geothermal Power Plant te bereiken.

Blush Mountain

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Op Blush Mountain vind je de Geothermal Power Plant. Ga eerst naar de hoek links onderin om een Sun Stone te vinden. Gebruik Tauros Charge om de rots vlakbij de ingang van de Geothermal Power Plant te breken; erachter vind je een Totem Sticker. Binnen vind je nog een Totem Sticker vlakbij de televisie. Als het overdag is, ontvang je van een wetenschapper in het gebouw TM63 Embargo.

Keer terug naar Route 12 als je genoeg kennis opgedaan hebt bij de Geothermal Power Plant. Ga verder naar het zuidwesten, en je zult rechts van je een strand zien. Bij de ingang zul je Samson Oak weer tegenkomen.

Ula'ula Beach

Ula'ula Beach is hetzelfde als de andere stranden. Als je met Mantine praat kun je Mantine Surf spelen, en in de strandtent kun je je BP inruilen voor nieuwe aanvallen of voorwerpen. Gebruik ook Stoutland Search om het strand uit te kammen, want er zijn een aantal waardevolle voorwerpen te vinden.

Ook vind je op het strand een brief in een fles; ga na het lezen naar Malie City – Outer Cape en praat met de Trainer bij de klif om hem uit te dagen. Als je wint, ontvang je een Pearl String.

Wanneer je alles gezien hebt, ga dan terug naar Route 12 en ga verder naar het westen om Route 13 te bereiken.

Route 13

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Zodra je Route 13 binnen loopt, komt Hau aangerend. Ook Gladion verschijnt, en hij vertelt dat Team Skull op zoek is naar Cosmog, de Pokémon die Lillie Nebby noemt. Hij vraagt jullie om Cosmog te beschermen, en vertrekt dan weer.

Pak de Totem Sticker bij de hoek van het motel en loop naar links om een oase te bereiken, waar een Moon Stone ligt. Ga dan naar de rechter caravan linksboven en daag de jongen binnen uit voor een gevecht… wat hij zal weigeren, en hij geeft je TM12 Taunt. Op dezelfde caravan zit nog een Totem Sticker geplakt.

Blijf verder lopen naar het westen en je bereikt Tapu Village.

Tapu Village

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

In Tapu Village kom je Hau weer tegen, die je vertelt dat de volgende Captain in het Aether House op Route 15 is. Dan komt de Ultra Recon Squad aanlopen, die wat over Necrozma vertellen. In het Pokémon Center ernaast biedt een man aan om zijn Phantump te ruilen voor jouw Phantump. Als je dit doet, zal Phantump evolueren in Trevenant, wanneer je hem ontvangt.

De man voor het Pokémon Center zal je uitdagen als je genoeg andere Trainers verslagen hebt. Als je hem verslaat, ontvang je een krachtig voorwerp: Choice Specs!

In tegenstelling tot Pokémon Sun en Moon, kun je in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon nu alvast Mount Lanakila bezoeken. Dit stelt je in staat om Crabrawler nu al te evolueren, als je die een hebt. Deze Pokémon evolueert namelijk door hem te trainen op Mount Lanakila.

Op de klif in het zuidwesten, kun je met een onderzoeker praten. Als je genoeg TMs verzameld hebt, geeft hij je een Razor Claw. Ga dan naar het noordwesten om Route 15 te bereiken.

Route 15

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Op Route 15 is momenteel nog niet veel te zien, dus loop naar het noorden om het Aether House te bereiken.

Zodra jij en Hau binnen lopen, worden jullie meteen uitgedaagd door twee Trainers. Na het gevecht komt Acerola aanlopen, die de Trial Captain blijkt te zijn. Als je met haar praat, geeft ze aan dat de echte Trial plaatsvindt op het verlaten terrein van de oude supermarkt.

Verlaat het Aether House, en je zult zien hoe Lillie bedreigd wordt door Team Skull. Versla hem, en keer dan terug naar Tapu Village, waar je Acerola vindt bij de weg naar Route 14.

Route 14

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Naast de Hiker bij het plaatsbordje kun je de gebroken weg op lopen om een Totem Sticker te vinden. Als je iets verder loopt, kun je bovenaan de eerste trap nog een Totem Sticker vinden bij een groep Murkrow.

Als je Lapras Paddle gebruikt, kun je een klein plateau bereiken waar iemand door een stel Frillish aangevallen wordt. Versla of vang de Frillish, en je zult als dank een Destiny Knot ontvangen. Op hetzelfde plateau vind je ook TM30 Shadow Ball.

Bij de poort van de supermarkt zul je Acerola zien. Ze legt uit dat je een foto moet maken van de Totem Pokémon in de verlaten supermarkt. Als je foto's maakt van andere Ghost-type Pokémon, zal de Totem Pokémon vanzelf verschijnen. Acerola voegt een speciale functie toe aan je Poké Finder. Ga dan de supermarkt in om de Trial te beginnen.

Abandoned Thrifty Megamart

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Loop door de winkel naar links, en je zult een lopende band plotseling zien bewegen. Benader de lopende band en maak een foto van de Lv. 30 Gastly, die je zal aanvallen. Loop door naar links en er begint een winkelwagen te schudden. Maak foto's van de Lv. 30 Haunter totdat hij je aanvalt. Als je een eindje doorloopt, zie je twee knuffels die in de lucht zweven. Start de Poké Finder en op een gegeven moment loopt een Lv. 30 Gengar door het beeld.

Nadat je de Gengar verslagen hebt, kom zul je bij een deur Acerola zien staan, die je maant te vertrekken. Weiger dit (kies steeds de eerste optie) en de deur zal opengaan. Ga naar binnen, en de Poké Finder start vanzelf op; hou de circle pad naar links of rechts ingedrukt om je om te draaien, en je komt oog in oog te staan met de Totem Pokémon: Totem Mimikyu!

+
Totem Mimikyu Lv. 35
Type:
Ability:
Disguise
Voorwerp:
Lum Berry
Totem Mimikyu Lv. 35
Shadow Claw
Play Rough
Leech Life
Slash

Totem Mimikyu's Disguise

Alle statistieken van Totem Mimikyu krijgen boost aan het begin van het gevecht. De speciale Ability van Mimikyu, Disguise, laat hem bovendien één keer een klap opvangen zonder schade te lijden, ongeacht hoe sterk de aanval was. Totem Mimikyu heeft ook een Lum Berry vast, wat hem een statusprobleem ongedaan laat maken.

Totem Mimikyu roept Banette en Jellicent op als bondgenoten: twee Ghost-type Pokémon die je het leven lastig kunnen maken met aanvallen als Will-O-Wisp, Curse en Spite. Probeer Totem Mimikyu te raken waar het pijn doet: zijn zwakte voor Ghost- en Steel-type aanvallen. Je kunt hiervoor onder andere de TM voor Shadow Ball gebruiken die je op Route 14 vindt, of de TM voor Shadow Claw die je kunt kopen in het Pokémon Center in Konikoni City.

Is het je gelukt om Totem Mimikyu te verslaan, dan wordt een wazige foto van Mimikyu toegevoegd aan je Poké Finder. Acerola zal dit goedkeuren, en geeft je een nieuw Z-Crystal: Ghostium Z!

Nu je de tweede Trial van Ula'ula Island hebt voltooid, resteert er nog maar één ding: het uitdagen van de Kahuna! Rotom geeft je je volgende bestemming: het Aether House op Route 15.