Startpagina » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Battle Tree

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Battle Tree

Nadat je de Ultra Recon Squad hebt geholpen met het vangen van de losgeslagen Ultra Beasts in Poni Grove, kun je de rest van Poni Island verkennen. In het meest noordelijke punt van het eiland vind je de Battle Tree — de plek waar de krachtigste Trainers verzamelen.

Om de Battle Tree te bereiken, keer je terug naar Ancient Poni Path en ga je vanaf het kruispunt naar rechts. In het noordoosten van het gebied vind je de doorgang naar Poni Grove.

Poni Grove

Poni Grove is een vrij eenvoudige Route met weinig Trainers. Loop naar het noorden tot de rotswand, en loop dan verder naar het oosten. Aan het einde van het pad kom je bij Poni Plains.

Poni Plains

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

In tegenstelling tot Poni Grove is Poni Plains een wijd open gebied. Recht voor de ingang vind je een Ace Trainer die je uitdaagt om alle andere Trainers in het gebied te verslaan. De eerste Trainer vind je als je een eindje verder naar rechts loopt en vervolgens naar beneden als je bij het water komt.

Ga vervolgens helemaal naar het noordwesten van de vallei, waar je de berg op kunt. Hier staan drie grote rotsen die je met Tauros Charge kunt breken. Loop helemaal naar links, en ga dan de grot boven je in. Je komt in de Plains Grotto, waar je Kommonium Z vindt! Ga terug naar buiten en spring dan naar beneden om Trainer en een Power Anklet te vinden. Je kunt ook terug de heuvel op en aan de rechterkant naar beneden springen voor een Comet Shard. Spring dan beneden de Hiker van de heuvel af om enkele zeldzame Berries te vinden.

De laatste Trainer vind je in het noordoosten van het gebied, bij de doorgang naar Poni Coast. Hier ontmoet je ook twee personages: Looker, die je eerder ook al gezien hebt, en Anabel. Looker geeft je een Red Card, en dan vertrekken ze weer.

Als je alle Trainers verslagen hebt, keer dan terug naar de Ace Trainer bij de zuidelijke ingang van Poni Plains en versla hem in een gevecht om TM60 Quash te ontvangen.

De sterkste Trainer der sterke Trainers

In veel gebieden en Routes in de Alola-regio vind je sterke Trainers die alleen met je zullen vechten, indien je alle andere Trainers in het gebied verslagen hebt. Als je al deze sterke Trainers verslagen hebt, kun je het opnemen tegen de allersterkste Trainer.

Keer terug naar de Pokémon League, en je vind links van het Pokémon Center een man. Wanneer je alle andere sterke Trainers hebt verslagen, zal hij je uitdagen voor een gevecht; als je wint, ontvang je een Life Orb!

Je kunt nu meteen door naar het noorden richting Poni Coast en de Battle Tree, of je kunt eerst Poni Meadow en Resolution Cave verkennen. Ga hiervoor bij het wegwijsbordje (niet het Trainer Tips-bordje) naar links om in Poni Meadow te komen. Maar voordat je naar binnen kunt, zullen Dexio en Sina verschijnen. Dexio daagt je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Dexio
Voorwerpen:
Key Stone
Pokémon Trainer Dexio
Espeon Lv. 60
Alolan Raichu Lv. 60
Slowking Lv. 60
Metagross Lv. 60
Mega Alakazam AlakaziteLv. 60

Mega Evolution

In het gevecht maakt Dexio gebruik van een speciale techniek, die je wellicht in Episode RR ook al gezien hebt: Mega Evolution! Na afloop van het gevecht zal hij je een Key Stone voor je Z-Power Ring en een Alakazite geven. Nu kun je zelf Mega Evolution gebruiken, mits je de juiste Mega Stone hebt! De meeste Mega Stones vind je in de winkel bij de Battle Tree.

Ten opzichte van vorige games is er in Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon één belangrijke aanpassing gedaan aan Mega Evolution: de beurtvolgorde is nu afhankelijk is van de Speed van beide Pokémon ná Mega-evolutie. Hierdoor kunnen Pokémon waarvan de Mega-evolutie een hogere Speed heeft, daar nu in de eerste beurt meteen al gebruik van maken.

Poni Meadow

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop naar het noorden om bij een meertje te komen. Links van de boom kun je foto's maken met de Poké Finder. Ga dan rechts de heuvel op tot je bij een splitsing komt, en loop eerst een stukje naar het zuiden. Aan de rechterkant vind je een Power Lens. Loop dan verder naar het noorden tot je niet verder kunt; ga vervolgens naar rechts, over boomtakken en door gras.

Als je in Melemele Meadow, Royal Avenue en Ula'ula Meadow het personage Meredith hebt verslagen, zal ze hier verschijnen voor een laatste gevecht. Versla haar en je zult TM75 Swords Dance ontvangen.

Loop verder door naar rechts tot je niet verder kunt. Ga hier een stukje naar beneden voor TM50 Overheat en ga dan door naar het noorden. Loop dan naar links tot je niet verder kunt, en over de boomtak naar het zuiden voor een Max Revive. Spring de heuveltjes af om een Power Herb te vinden, als je wilt. Ga dan terug naar het meest noordelijke deel van het gebied en loop naar het noordwesten om de ingang van Resolution Cave te vinden.

Resolution Cave

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Ga naar links en gebruik Mudsdale Gallop om over de rotsige grond te lopen. Blijf verder naar links aan, langs een Trainer, om een Power Weight te vinden. Keer dan terug naar de rotsige grond en ga naar beneden om bij een Trainer te komen. Als je de rots breekt met Tauros Charge, vind je erachter TM26 Earthquake. Loop dan naar links, door het smalle steegje, om aan het einde een Terrain Extender te vinden.

Loop dan door naar het zuiden, en naar rechts om bij een grotdoorgang te komen. Ga hier in om op de laagste verdieping te komen. Achterin de grot vind je een groen beest: de legendarische Pokémon Zygarde!

+
Zygarde 50% Forme Lv. 60
Type:
Ability:
Aura Break
Zygarde 50% Forme Lv. 60
Land's Wrath
Glare
Safeguard
Dragon Breath

Verken ook de rest van de grot om een Light Ball te vinden in het zuidwesten, een Adrenaline Orb in het noordwesten, een Big Nugget in het noordoosten (gebruik Stoutland Search) en een Toxic Orb in het zuidoosten.

Zygarde en de Zygarde Cube

Keer, nadat je de Zygarde in Resolution Cave gevangen hebt, terug naar Route 16 en ga naar het laboratorium rechts van het Pokémon Center. Hier zul je Dexio en Sina opnieuw tegenkomen. Ze vertellen dat ze een tweede Zygarde gevangen hebben, namelijk één in 10% Forme. Als je Dexio opnieuw kunt verslaan, mag je hem hebben!

+
Pokémon Trainer Dexio
Voorwerpen:
Key Stone
Pokémon Trainer Dexio
Espeon Lv. 63
Alolan Raichu Lv. 63
Slowking Lv. 63
Metagross Lv. 63
Alakazam Lv. 63
Zygarde 10% Forme Lv. 63

Na het gevecht zul je de tweede Lv. 63 Zygarde ontvangen. Ook krijg je de Zygarde Cube. Dan vertrekken de twee weer.

Met de machine in het lab kun je Zygarde uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Zygarde 10% Forme bestaat uit 10 Cells, en Zygarde 50% Forme bestaat uit 50 Cells. Afhankelijk van hoeveel Cells je in de Zygarde Cube hebt (aanvankelijk 40) kun je een Zygarde 10% Forme of Zygarde 50% Forme creëren. Een Zygarde die je uit elkaar haalt, verdwijnt voorgoed, en zijn Cells gaan terug in de Zygarde Cube.

Als je echter een Zygarde maakt met alle 100 Cells, ontstaat een Zygarde met de Ability Power Construct. Deze Zygarde kan wisselen tussen 10% Forme en 50% Forme met de Zygarde Cube, en zal in een gevecht transformeren in Complete Forme als zijn HP onder de 50% valt. Let op: een Zygarde met Power Construct kan later niet meer uit elkaar gehaald worden!

De Zygarde Cube kan ook gebruik worden vanuit je Bag om Zygarde speciale aanvallen te leren, of om een Zygarde met de Ability Power Construct te wisselen tussen 10% Forme of 50% Forme.

Om verder te gaan naar de Battle Tree, ga je in Poni Plains langs de oostelijke kust naar het noorden om Poni Coast te bereiken.

Poni Coast

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Ietsje ten noorden van de ingang vind je een verhoging waarop je foto's kan maken met de Poké Finder. Goede foto's van Fearow of Bewear zijn veel punten waard; dit is dus een goede plek om Thumbs-Up te grinden als je voor de Poké Finder Ver. 5 gaat.

Breek de rots links voor je met Tauros Charge en loop door het smalle gangetje naar het noorden, en ga links de heuvel op. Ietsje naar beneden vind je TM97 Dark Pulse als je van de heuvel afspringt. Ga dan helemaal naar rechts en loop langs de kust naar het noorden.

Kijk in het noordwesten van het gebied, waar een stel Trainers staat, om nog een Power Bracer te vinden. Loop dan door naar het noorden langs de kust om het volgende gebied te bereiken.

Poni Gauntlet

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Poni Gauntlet is de laatste uitdaging voor je de Battle Tree bereikt, en zit barstensvol sterke Trainers. Ga naar het noorden en versla de Scientist, en ga dan over de brug om bij een Power Band te komen. Ga dan ietsje terug en loop links door het gras. Loop over de drie bruggen naar het noorden, en je zult een Black Belt-Trainer bereiken. Je kunt dan naar rechts, door het gras, om een Misty Seed te vinden. Ga ook een stukje naar het zuiden voor een Metal Coat, nadat je een Punk Pair verslaat.

Keer terug naar de Blackbelt en ga naar het noorden. Als laatste uitdaging staat een Veteran Duo te wachten. Nadat je ze verslagen hebt, kun je doorlopen naar de Battle Tree! Pak de laatste Totem Sticker in het spel, die op de poort achter het bordje zit. Loop dan door de poort om de Battle Tree te bereiken!

Battle Tree

Voordat je verder loopt: bereid je Pokémon voor op een gevecht en sla je spel op! Loop dan door, en je zult twee, wellicht bekende gezichten zien: Red en Blue! Ze dagen je uit voor een gevecht, en geven je een keuze tegen wie je het wilt opnemen! Indien je het ook tegen de andere Trainer wilt opnemen, dien je je eerder opgeslagen spel te herladen.

+
Pokémon Trainer Red
Pokémon Trainer Red
Pikachu Light BallLv. 74
Lapras Lv. 69
Snorlax Lv. 69
Venusaur Lv. 70
Charizard Lv. 70
Blastoise Lv. 70
+
Pokémon Trainer Blue
Pokémon Trainer Blue
Alakazam Lv. 69
Machamp Lv. 69
Aerodactyl Lv. 69
Exeggutor Lv. 69
Arcanine Lv. 69
Gyarados Lv. 69

Nadat je één van de twee verslagen hebt, zal Blue uitleggen dat ze de bazen zijn van de Battle Tree, en daagt hij je uit om de Battle Tree-uitdaging te ondergaan. Dan vertrekken ze weer.

Loop door naar de ingang van de Battle Tree en praat met de Ace Trainer. Als je minstens 20 Eggs uitgebroed hebt, zul je de Judge-functie unlocken voor je PC Box, waarmee je de IV's van je Pokémon kunt checken!

Nu je de Battle Tree bereikt hebt, ben je de gehele Alola-regio meester geworden! En hiermee is er ook een einde gekomen aan deze walkthrough. Maar dit betekent niet dat je klaar bent met het spel! Probeer bijvoorbeeld je Pokédex volledig in te vullen, of je Pokémon tot het uiterste te trainen en het tegen andere spelers op te nemen. Of, als je Episode RR nog niet gedaan hebt, keer dan terug naar Aether Paradise en neem het op tegen de bazen uit alle vorige Pokémon-games. Bedankt voor het lezen, en nog veel speelplezier!