Startpagina » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Episode RR

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Episode RR

Nadat je de allereerste Champion bent geworden, is er nog genoeg te doen in de Alola-regio! Zo zal kort nadat je je spel weer opstart, het nieuwe verhaal Episode RR beginnen. Ook kun je naar de Battle Tree reizen in het noorden van Poni Island.

Maar voordat je één van beide kunt doen, heeft de Ultra Recon Squad je hulp nodig met het vangende van de resterende Ultra Beasts. In deze walkthrough behandelen we vervolgens eerst Episode RR, en daarna het pad naar de Battle Tree. Beide uitdagingen munten uit in een gevecht met één van de sterkste Trainers in het spel. Maar je kunt deze uitdagingen ook in de omgekeerde volgorde doen.

Daarnaast zijn er in veel gebieden in de Alola-regio nieuwe gebeurtenissen te ontdekken. Neem dus zeker de tijd om ieder eiland opnieuw grondig uit te kammen!

Route 1

Zodra je je spel weer opstart, bevind je je in je kamer thuis. Verlaat je kamer. De bel gaat; het is Hau, die vertelt dat een stel vreemde personen je nodig hebben.

Als je naar buiten gaat, staat de Ultra Recon Squad te wachten. Ze feliciteren je, en vragen je om je hulp: op Poni Island zijn Ultra Beasts gespot. Als je wilt, kun je meteen met ze mee gaan naar Ancient Poni Path. Zo niet, ga dan naar het kruispunt op Ancient Poni Path, en loop naar het oosten.

In het noordoosten van Ancient Poni Path zul je Hau en Wicke vinden. Wicke geeft je een Lv. 60 Type: Null en 17 Memory-voorwerpen, die Type: Nulls evolutie Silvally van type laten veranderen. Volg dan Hau, Poni Grove in.

Poni Grove

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

In Poni Grove staat de Ultra Recon Squad al op je te wachten. Ze vertellen dat Ultra Beasts genaamd Blacephalon (in Ultra Sun) of Stakataka (in Ultra Moon) zijn gesignaleerd in dit gebied. Je ontvangt 5 Beast Balls om ze mee te vangen.

Loop door het gras, en het Ultra Beast zal op een gegeven moment verschijnen!

+
Blacephalon Lv. 60
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Type:
Ability:
Beast Boost
Blacephalon Lv. 60
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Fire Blast
Shadow Ball
Trick
Mind Blown
+
Stakataka Lv. 60
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Type:
Ability:
Beast Boost
Stakataka Lv. 60
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Iron Defense
Iron Head
Rock Blast
Wide Guard

Volgens de Ultra Recon Squad zijn er in totaal drie exemplaren gesignaleerd. Hau zal er één vangen, en jij kunt de andere twee vangen. Nadat je de twee Ultra Beasts gevangen hebt, zal de Ultra Recon Squad je bedanken en vertrekken. Samen met Hau ga je weer naar huis.

Festival Plaza

Verlaat je kamer, en de deurbel gaat. Het is Sophocles, die slecht nieuws heeft; Festival Plaza is overgenomen door een vreemde bende! Ga met Sophocles naar Festival Plaza, en je zult zien dat het kasteel helemaal getransformeerd is.

Binnen komen jullie een Grunt tegen, die verklaart dat het kasteel nu in handen is van Team Rocket! Ze hebben de toegang tot je team geblokkeerd, waardoor je je eigen Pokémon niet kunt gebruiken. Sophocles vraagt je een manier te zoeken om het tegen Team Rocket op te nemen, zonder je eigen Pokémon te gebruiken.

Praat met de Grunt bij de balie van het Battle Agency, en praat vervolgens weer met Sophocles. Sophocles herstelt de Battle Agency, en vraagt je om Team Rocket te verdrijven. Praat met de vrouw bij de balie om te beginnen!

Nadat je een Pokémon gekozen hebt om te lenen en twee andere spelers om je te helpen, kun je de uitdaging beginnen. Versla de Team Rainbow Rocket Grunt die verschijnt!

+
Team Rainbow Rocket Grunt
Team Rainbow Rocket Grunt
Golbat Lv. 50
Raticate Lv. 50
Arbok Lv. 50

Na het gevecht zal Sophocles het systeem herstarten en Team Rocket eruit schoppen. Als dank voor je hulp krijg je een Eject Button.

Route 1

Terug in je huis zal Meowth de TV aanzetten. Op het nieuws wordt verteld over de zwarte wolken boven Poni Island die Necrozma veroorzaakt had. Maar terwijl Lusamine een persconferentie geeft, verschijnt een Ultra Wormhole en kaapt Team Rainbow Rocket het Aether Paradise. Episode RR begint!

Op dit punt kun je kiezen of je meteen Episode RR doet, of eerst verder reist door Poni Island om de Battle Tree te bereiken. Lees verder om Episode RR te doen, of klik op onderstaande link voor het pad naar de Battle Tree.

— Volgend hoofdstuk: Battle Tree —

Episode RR

Lillie komt je huis binnengestormd en vertelt wat er is gebeurd. Gebruik Charizard Glide en vlieg naar Aether Paradise.

Aether Paradise

Ga Aether Paradise binnen op 1F, en loop naar het noorden, waar je Lillie en Wicke vindt. Wicke legt uit wat er is gebeurd: Team Rainbow Rocket heeft Lusamine ontvoerd, en haar kasteel gekaapt. Lillie vraagt om je hulp; volg haar naar buiten, en jullie zullen Team Rainbow Rocket Grunts zien.

Ga verder naar het noorden, en versla de Grunts op je pad. Aan het einde komen jullie bij het kasteel van Team Rainbow Rocket. Dan komt Faba aanlopen, die je maant om weg te gaan; samen met Lillie ga je de strijd met hem aan.

+
Aether Branch Chief Faba & Co.
Voorwerpen:
X Defense
Aether Branch Chief Faba & Co.
Granbull Lv. 61
Scrafty Lv. 61
Shiinotic Lv. 61
Claydol Lv. 63
Bruxish Lv. 63
Hypno Lv. 63

Na het gevecht zal Faba je doorlaten. Ga het kasteel binnen!

Team Rocket's Castle

Ga door de deur voor je, en je komt in de kamer van Lusamine. Lillie komt aanlopen, maar krijgt de geheime deur niet geopend. Ga een kamer terug en twee Grunts verschijnen, maar dan komt Guzma jullie helpen! Samen met Guzma neem je het op tegen de twee Grunts.

Versla de twee Grunts, en ze zullen bij het vluchten twee doorgangen openen. Lillie geneest je Pokémon en gaat dan naar de kamer van Lusamine. Je kunt hier terugkeren wanneer je je Pokémon wil genezen.

Je kunt nu naar links, of naar rechts.

Zuidwestelijke vleugel

Stap op de teleporter. Je ziet een heleboel Grunts; versla de eerste en ze zullen allemaal wegrennen. Je kunt nu twee kanten op. Als je de bovenste teleporter neemt, zul je door een aantal kamers geleid worden met Grunts, en een Lv. 60 Electrode. Aan het einde vind je een Iron Ball. Gebruik dan de rechter-teleporter om terug te komen. Als je de onderste teleporter neemt, kom je in de volgende kamer.

In de volgende kamer zie je opnieuw een heleboel Grunts, die een menselijke muur vormen. Je kunt weer kiezen uit een aantal teleporters. De onderste teleporter loopt dood; neem de bovenste teleporter, en je komt tussen de twee muren van Grunts uit. Als je vervolgens de teleporter boven je neemt, word je door een aantal kamers met Grunts geleid. Neem de teleporter onder je, en je komt links van de Grunts uit.

Aan de linkerkant van de kamer vol met Grunts, kun je kiezen uit twee teleporters. De onderste teleporter leidt naar enkele kamers met Grunts, voorwerpen en nog een Lv. 60 Electrode; de teleporter links brengt je naar de volgende kamer.

In de volgende kamer zullen twee Grunts ieder een teleporter in rennen. Dan verschijnt een Grunt achter je, die je moet verslaan. Je kunt dan de onderste of bovenste teleporter nemen om het met een Grunt op te nemen, of de linkse teleporter om bij de deur van de baas uit te komen. Versla de twee Grunts bij de deur, en ga dan de kamer in.

Je ontmoet Archie, de baas van Team Aqua!

+
Team Aqua Archie
Voorwerpen:
Full Restore
Team Aqua Archie
Mightyena Lv. 64
Crobat Lv. 64
Muk Lv. 64
Sharpedo Lv. 64
Kyogre Lv. 66

Versla Archie, en check dan het schilderij op de muur. Druk op de knop; de grond zal even schudden, en de teleporter activeren. Deze brengt je terug naar de ingang van het kasteel.

Zuidoostelijke vleugel

Stap op de teleporter. Je komt in een kamer met een aantal panelen in de vorm van bloemblaadjes en een knop in het midden. Druk op de knop en je zult de panelen zien oplichten. Er zijn drie verschillende mogelijke patronen. Check welk patroon je krijgt, en stap dan op dezelfde volgorde op de panelen. De teleporter rechts zal worden geactiveerd.

  • Linksonder, linksonder, linksboven, rechtsonder
  • Rechtsonder, rechtsboven, rechtsonder, rechtsboven
  • Rechtsboven, linksboven, rechtsonder, linksonder

In de volgende kamer vind je eenzelfde soort puzzel. Druk weer op de knop, en stap linksboven, rechtsonder, rechtsonder, rechtsboven, linksboven, rechtsboven.

  • Linksboven, linksonder, rechtsboven, linksboven, rechtsonder, rechtsonder
  • Linksonder, rechtsboven, rechtsonder, linksboven, linksonder, rechtsboven
  • Linksboven, rechtsonder, rechtsonder, rechtsboven, linksboven, rechtsboven

In de derde kamer vind je twee Grunts. Pas op, want ze dagen je uit terwijl je de puzzel aan het oplossen bent!

  • Rechtsboven, rechtsonder, linksonder, rechtsonder, linksboven, linksonder, rechtsboven, linksboven
  • Rechtsonder, linksboven, linksonder, rechtsboven, linksboven, rechtsonder, linksonder, rechtsboven
  • Rechtsboven, linksboven, rechtsonder, linksonder, rechtsboven, linksboven, linksboven, rechtsboven

Het pad naar rechts loopt dood; neem de teleporter omhoog om bij de deur van de baas uit te komen. Versla ze beide, en je mag naar binnen.

Binnen ontmoet je de baas van Team Magma: Maxie!

+
Team Magma Maxie
Voorwerpen:
Full Restore
Team Magma Maxie
Mightyena Lv. 64
Crobat Lv. 64
Weezing Lv. 64
Camerupt Lv. 64
Groudon Lv. 66

Nadat je Maxie hebt verslagen, check je het schilderij op zijn muur. Wanneer je op de knop drukt, gaat de grond schudden en wordt de teleporter geactiveerd. Stap op de teleporter om terug naar de ingang te gaan.

Als je Archie en Maxie allebei verslagen hebt, krijg je toegang tot de volgende verdieping van het kasteel.

Noordwestelijke vleugel

Stap op de teleporter bij de Grunt. De kamer waarin je uitkomt, ligt vol met pijltegels. Als je op een pijl stapt, blijf je die richting in vliegen tot je een muur raakt. Stap op de onderste pijl naar links om bij de volgende teleporter te komen.

In de volgende kamer stap je eerst op de middelste pijl naar rechts. Stap dan op de pijl naar links vlak onder de teleporter, en vervolgens op de pijl omhoog.

De derde kamer puilt uit van de pijltegels. Stap op de bovenste pijl naar rechts, en dan op de pijl omhoog boven je. Ten slotte stap je op de bovenste pijl naar links om bij de deur van de baas te komen.

De volgende baas is Cyrus van Team Galactic!

+
Team Galactic Cyrus
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Voorwerpen:
Full Restore
Team Galactic Cyrus
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Houndoom Lv. 65
Honchkrow Lv. 65
Crobat Lv. 65
Weavile Lv. 65
Dialga Lv. 67
+
Team Galactic Cyrus
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Voorwerpen:
Full Restore
Team Galactic Cyrus
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Houndoom Lv. 65
Honchkrow Lv. 65
Crobat Lv. 65
Weavile Lv. 65
Palkia Lv. 67

Na zijn verlies zal Cyrus je de Galactic Key overhandigen. Loop naar de scanner op de muur achter zijn bureau en gebruik hem. Stap dan op de geactiveerde teleporter om weer bij de ingang te komen.

Noordoostelijke vleugel

Stap op de teleporter bij de Grunt. Je komt in een kamer met enkele standbeelden van Meowth. Als je voor de ogen van Meowth loopt, zal het alarm afgaan en word je teruggestuurd naar het begin. Je kunt de standbeelden draaien door de achterkant van het standbeeld te checken. Draai het standbeeld aan de linkerkant, en je kunt de teleporter bereiken.

In de volgende kamer draai je eerst de meest rechtse Meowth naar boven. Draai dan de onderste naar rechts, en dan de meest linkse Meowth naar onder. Je kunt dan de PP Up bereiken. Draai dan de Meowth recht onder de teleporter naar rechts, en je kunt naar de volgende kamer.

In de derde kamer draai je eerst de Meowth die linksonder staat, naar beneden. Draai dan de Meowth rechtsonder naar links, en de Meowth rechtsboven naar boven. Draai de Meowth linksbovenin naar links, en je kunt de Cell Battery oprapen. Om de teleporter te bereiken, draai je vervolgens de Meowth in het midden naar links, en de Meowth rechtsboven ook naar links.

Pak de Max Revive en versla de twee Grunts die de deur bewaken. Achter de deur bevindt zich de volgende baas: Lysandre van Team Flare! Hij laat je één van de twee knoppen indrukken. Ongeacht welke knop je indrukte, zal hij je vervolgens uitdagen.

+
Team Flare Lysandre
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Voorwerpen:
Key Stone
Full Restore
Team Flare Lysandre
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Mienshao Lv. 65
Pyroar Lv. 65
Honchkrow Lv. 65
Mega Gyarados GyaradositeLv. 65
Xerneas Lv. 67
+
Team Flare Lysandre
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Voorwerpen:
Key Stone
Full Restore
Team Flare Lysandre
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Mienshao Lv. 65
Pyroar Lv. 65
Honchkrow Lv. 65
Mega Gyarados GyaradositeLv. 65
Yveltal Lv. 67

Nadat je hem verslagen hebt, laat hij je de andere knop indrukken. Gebruik dan de geactiveerde teleporter om terug te gaan naar de ingang.

Zodra je Cyrus en Lysandre verslagen hebt, zal de teleporter in de kamer van Lusamine bruikbaar zijn.

Noordelijke vleugel

Ga terug naar de kamer van Lusamine, en Lillie zal je Pokémon genezen. Bereid je voor op een gevecht en loop dan naar de teleporter achterin de kamer toe. De volgende baas verschijnt: Ghetsis van Team Plasma. Hij weigert je doorgang en daagt je uit voor een gevecht.

+
Team Plasma Ghetsis
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Voorwerpen:
Full Restore ×2
Team Plasma Ghetsis
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Cofagrigus Lv. 66
Bouffalant Lv. 66
Bisharp Lv. 66
Hydreigon Lv. 66
Zekrom Lv. 68
+
Team Plasma Ghetsis
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Voorwerpen:
Full Restore ×2
Team Plasma Ghetsis
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Cofagrigus Lv. 66
Bouffalant Lv. 66
Bisharp Lv. 66
Hydreigon Lv. 66
Zekrom Lv. 68

Na het gevecht zal Colress verschijnen om Ghetsis tegen te sturen naar zijn eigen wereld. Genees je Pokémon en bereid je voor op het volgende gevecht; stap dan door de teleporter.

In de laatste kamer ontmoet je de leider van Team Rainbow Rocket: Giovanni!

+
Team Rainbow Rocket Giovanni
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Voorwerpen:
Key Stone
Full Restore ×2
Team Rainbow Rocket Giovanni
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Dugtrio Smooth RockLv. 68
Nidoking Lv. 68
Nidoqueen Lv. 68
Rhyperior Lv. 68
Mega Mewtwo X Mewtwonite XLv. 70
+
Team Rainbow Rocket Giovanni
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Voorwerpen:
Key Stone
Full Restore ×2
Team Rainbow Rocket Giovanni
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Dugtrio Smooth RockLv. 68
Nidoking Lv. 68
Nidoqueen Lv. 68
Rhyperior Lv. 68
Mega Mewtwo Y Mewtwonite YLv. 70

Nadat Giovanni verslagen is, zal hij zijn plan opgeven. Dan schudt het gebouw, en keert het kasteel terug naar hoe het was. Na nog wat scènes zul je als dank 55 Big Nuggets ontvangen!

Hiermee is Episode RR ten einde gekomen. Maar er resteert nog één grote uitdaging in Alola: het bereiken van de Battle Tree in het noorden van Poni Island! Hier verzamelen de sterkste Trainers ter wereld zich om hun kracht te meten.