Startpagina » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Kahuna Hala

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Kahuna Hala

Na het voltooien van Ilima's Trial, krijg je de opdracht om terug te keren naar Hala, de Kahuna van Melemele Island. Maar voordat het zover komt, vraagt Prof. Kukui om je hulp bij het zoeken naar Lillie, die ergens op Route 3 is. Vervolg dus vanaf het Pokémon Center op Route 2 je reis naar het noordoosten, en je komt op de volgende Route.

Route 3

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Op Route 3 zul je schaduwen zien van vliegende Pokémon. Wanneer je onder de schaduw doorloopt, zal de wilde Pokémon je aanvallen. Vermijd dus de schaduwen als je niet wilt vechten. Je kunt ook wilde Pokémon vangen in het grasveldje in het noorden van de Route. Neem ook een kijkje op het meest zuidelijke pad op de Route, want hier ligt een Sharp Beak.

Aan het einde van de rotsige paden kom je bij een pad dat naar een grot leidt. Het bordje geeft aan dat dit de Melemele Meadow is. Ga eerst nog een stukje naar het zuiden, waar je Prof. Kukui aantreft bij een brug. Iets ten oosten hiervan vind je een grasveld; praat met de man en hij geeft je een Soothe Bell.

Ga dan terug naar het bordje en ga door de grotopening, en je komt in de Melemele Meadow.

Melemele Meadow

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Als je naar binnen loopt, zul je meteen Lillie zien staan. Ze vertelt dat Nebby is weggerend en vraagt je om hem terug te halen. Je zult zien hoe Nebby een grot ingaat. Als je je Pokémon wilt genezen, kun je met Lillie praten. Loop dan naar het westen, door de gele bloemen heen.

Als je wilt, kun je eerst de Melemele Meadow verkennen. Op het hoogste punt kunt je een Poison Barb vinden. Ga dan naar de hoek linksonder en klim door het gat in de muur.

Seaward Cave

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Eenmaal binnen loop je een stukje naar beneden, en je zult Nebby zien, evenals de Ultra Recon Squad. Ze dagen je uit voor een gevecht!

+
Ultra Recon Squad Dulse/Soliera
Ultra Recon Squad Dulse/Soliera
Furfrou Lv. 13

Nadat je de Ultra Recon Squad hebt verslagen, zullen ze vertrekken. Praat met Nebby om hem terug te brengen naar Lillie. Als dank zal ze je Pokémon genezen, en samen verlaten jullie Melemele Meadow.

Bereid je dan voor op een gevecht, en praat met Nebby om hem terug te brengen naar Lillie. Als dank zal ze je Pokémon genezen, en samen verlaten jullie Melemele Meadow.

Terug op Route 3 komt Hau aanrennen, die net zijn eerste Trial afgerond heeft. Hij daagt je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Rowlet als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Rowlet als starter koos)
Popplio Sitrus BerryLv. 13
Noibat Lv. 11
Pikachu Lv. 12
+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Litten als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Litten als starter koos)
Rowlet Sitrus BerryLv. 13
Noibat Lv. 11
Pikachu Lv. 12
+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Popplio als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Popplio als starter koos)
Litten Sitrus BerryLv. 13
Noibat Lv. 11
Pikachu Lv. 12

Na het gevecht komt Prof. Kukui aanlopen, die je bedankt. Kukui en Hau vertellen je over de Grand Trial, wat inhoudt dat je de Kahuna van Melemele Island, Hala, moet verslaan. Dan lopen Kukui, Lillie en Hau door naar Iki Town.

Je hebt nu twee opties: je kunt verder gaan naar het zuiden, of je de Seaward Cavern verder verkennen om enkele handige voorwerpen te vinden. Als je meteen verder wilt met je avontuur, scroll dan verder naar het volgende kopje Route 3.

Om de Seaward Cavern te bereiken, ga je terug naar Melemele Meadow en loop je door het bloemenveld naar de hoek links onderin. Hier zul je een kleine grotingang vinden: druk op A om de grot te betreden.

Seaward Cave

Loop naar beneden tot je bij het water komt, en dan naar rechts. Je komt bij een splitsing waar van een heuveltje naar rechts kunt springen, of naar beneden lopen. Om een rondje te maken, spring je van de heuveltjes af. Loop tussen de heuvels naar boven om een Expert Belt te vinden.

Je komt bij een uitgang, waarmee je Kala'e Bay bereikt. Omdat je nog niet het water kunt betreden, is er echter nog niet zo veel te zien. Wel kun je in de onderste hoek van het strand een flesje vinden met een brief erin, met het verzoek hem te bezorgen in Iki Town.

Ga terug de grot in, en loop naar het zuiden, langs de poel met water. Loop bij de splitsing even naar het zuiden en check de steen om een Star Piece te vinden. Loop dan door naar links en omhoog. Ga bij de volgende splitsing naar rechts om een Never-Melt Ice te vinden. Blijf dan omhoog lopen, en je komt weer bij de ingang van de grot uit.

Als je Seaward Cavern genoeg verkend hebt, verlaat dan Melemele Meadow en vervolg je reis naar het zuiden op Route 3.

Route 3

Loop over de brug naar het zuiden, en je komt langs een grasveld waar je Pokémon kunt vangen. Als je de drie Trainers op deze Route verslagen hebt (twee in het noordelijke deel en één in het zuidelijke deel), dan kun je de Ace Trainer die bij de ingang van Melemele Meadow staat uitdagen voor een gevecht. Voor je overwinning krijg je TM19 Roost.

Als je klaar bent, ga dan verder naar het zuiden tot je weer op Route 1 bent. Loop dan naar het westen, en je komt aan in Iki Town.

Iki Town

In Iki Town aangekomen wensen Prof. Kukui en Lillie je succes. Kukui legt uit dat Hala voornamelijk Fighting-type Pokémon gebruikt, en dat je Flying- en Psychic-type aanvallen kunt gebruiken.

Bereid je Pokémon voor op het gevecht, en loop dan naar Hala toe om hem uit te dagen!

+
Island Kahuna Hala
Voorwerpen:
Super Potion
Full Heal
Island Kahuna Hala
Machop Lv. 15
Makuhita Lv. 15
Crabrawler Fightinium ZLv. 16

Na het verslaan van de Kahuna ontvang je je tweede Z-Crystal: Fightinium Z! Ook krijg je een stempel, waardoor geruilde Pokémon tot en met Lv. 35 naar je zullen luisteren.

Vervolgens komt Tauros aangelopen, wat Hala een idee geeft. Hij geeft je de Ride Pager, waarmee je voortaan Tauros kunt berijden waar je maar wilt! Daarnaast komt Ilima je nog uitzwaaien, en geeft Prof. Kukui je TM54 False Swipe. Ilima en Hau stellen voor dat je eerst de Alola Photo Club bezoekt voordat je naar het volgende eiland gaat.

Ride Pager: Tauros Charge

Als je op de Y-knop drukt, open je de Ride Pager. Selecteer hier ‘Tauros Charge‘ om Tauros te bestijgen! Met Tauros kun je je een stuk verplaatsen. Ook kun je de B-knop ingedrukt om te rennen. Hiermee kun je ook rotsen breken die op je pad liggen!

Met Tauros Charge kun je rotsen breken die eerder je weg versperden op Melemele Island. In de volgende gebieden waar je eerder bent geweest, kun je waardevolle voorwerpen vinden:

  • Iki Town: Totem Sticker
  • Route 1: Nugget (alternatieve route tussen Iki Town en je huis)
  • Route 2: Star Piece (zuidwestelijke hoek)
  • Route 3: TM83 Infestation (noordoostelijke hoek)
  • Verdant Cavern: TM46 Thief (waar je tegen de Totem Pokémon vocht)

Bovendien kun je met Tauros Charge een nieuw gebied verkennen: Ten Carat Hill. Dit gebied bereik vanaf het zuidelijke deel van Route 1. Ga vanaf Prof. Kukui's Pokémon lab naar het westen en breek de rotsen om Ten Carat Hill te bereiken. Ten Carat Hill is optioneel, dus je kunt het ook overslaan, als je wilt. Er is echter een Z-Crystal te vinden, dus het is zeker de moeite waard om Ten Carat Hill te bezoeken.

Ten Carat Hill

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

De grot van Ten Carat Hill is een rechte lijn; blijf naar het westen lopen tot je bij de uitgang komt. Gebruik Tauros Charge om de rotsen op je pad kapot te maken, maar spring van Tauros af om je door kleine doorgangen te kunnen wurmen.

Op een gegeven moment zul je een uitgang boven je zien. Ga hier nog niet doorheen, maar breek door de rotsen verder naar links en stap van Tauros af om over de smalle richel te lopen. Spelers die Pokémon Sun of Moon hebben gespeeld, kunnen zich herinneren dat dit pad aanvankelijk afgesloten was, maar in Ultra Sun en Ultra Moon is dit niet het geval. Blijf doorlopen en je zult een voetstuk vinden waar Flyinium Z op ligt! Vervolgens verschijnt een dame die je de bijbehorende dans leert…

Ga dan een stukje terug, en ga door de uitgang naar het noorden. Op de open plek waar je uitkomt, vind je onder andere een Hard Stone en een Nugget. Loop dan door het gras aan de rechterkant en beklim de heuvel om TM23 Smack Down te vinden!

Nu je Trials van Melemele Island voltooid hebt, is het tijd om naar het volgende eiland te gaan! Ga naar de Alola Photo Club in Hau'oli City, vlakbij de haven, zodra je klaar bent om je reis te vervolgen.