Startpagina » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Kahuna Nanu

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Kahuna Nanu

Nu je de tweede Trial van Ula'ula Island hebt voltooid, resteert er nog maar één ding: het uitdagen van de Kahuna! Rotom geeft je je volgende bestemming: het Aether House op Route 15. Je hebt echter ook de optie om het Haina Desert te verkennen. Om meteen verder te gaan met het verhaal, scroll je door naar het kopje ‘Route 15'. Om bij Haina Desert te komen, ga je terug naar Route 13 en ga je naar het noorden om de woestijn te bereiken.

Haina Desert

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Haina Desert is een groot doolhof opgesplitst in een aantal gebieden. Bij iedere grens van een gebied vind je een stapel stenen, en door goed naar het aantal stenen te kijken kun je achterhalen waar je heen moet. De juiste oplossing (2-1-4-3) hoor je van een oude man bij de ingang op Route 13, maar door van het pad af te wijken, kun je ook extra voorwerpen vinden.

  • Ga in het eerste gebied naar het oosten om een Max Potion te vinden en een Hiker te helpen, of ga naar het noorden om bij het tweede gebied te komen.
  • In het tweede gebied kun je naar het noorden om bij een Hiker te komen, die je Safety Goggles geeft als het nacht is en je antwoordt: 'they're looking pretty bleary', of naar het oosten om bij een tussengebied te komen. Naar het westen gaan heeft hier geen zin.
  • In het tussengebied vind je een Hyper Potion in de hoek rechtsonder. Ga naar het noorden om bij het derde gebied te komen.
  • Ga in het derde gebied naar het oosten om Psychium Z te vinden. Als je teruggaat naar het westen kom je niet in het derde, maar in het vierde gebied uit.
  • In het vierde gebied vind je een Comet Shard in het midden van de rotsige grond. Hier kun je naar het zuiden om TM85 Dream Eater te vinden. Ook kun je naar het westen voor een Big Nugget, maar als je teruggaat kom je weer in het derde gebied uit. Ga anders naar het noorden om bij de Ruins of Abundance uit te komen.

In de Ruins of Abundance is momenteel nog niets te doen. Ga terug naar Route 15 als je klaar bent in de woestijn.

Route 15

Zodra je het Aether House bereikt, zie je Hau, Plumeria en twee Team Skull Grunts. Plumeria daagt jullie uit voor een gevecht!

+
Team Skull Admin Plumeria
Team Skull Admin Plumeria
GolbatLv. 37
SalazzleLv. 38

Na het gevecht onthult Plumeria dat ze een Pokémon gestolen hebben, en zegt ze je alleen naar het Team Skull hoofdkwartier in Po Town te komen als je hem terug wilt. Binnen in het Aether House wordt duidelijk dat de Yungoos van een van de kinderen gestolen is.

Acerola zegt je op Route 15 te zoeken naar een man in een kimono, die je kan helpen. Van het meisje ontvang je een Rare Candy voor de hulp.

Loop naar het westen van Route 15 tot je bij een strand komt. Praat dan met de man in de kimono, die zich voorstelt als Grimsley. Hij geeft je een nieuwe Poké Ride voor je Ride Pager: Sharpedo Jet!

Sharpedo Jet

Sharpedo Jet werkt hetzelfde als Lapras Paddle, maar is een stuk sneller en kan door rotsen in het water heen breken. Je kunt echter geen vishengel gebruiken als je op Sharpedo zit. Als je naar water toe loopt en op de A-knop drukt, zul je op de water-Pokémon springen die je als laatste gebruikt hebt. Indien je een andere water-Pokémon wilt kiezen, moet je dus de Y-knop gebruiken.

Met de hulp van Sharpedo kun je een grot in het water bereiken op Route 1, die naar een nieuw deel van Ten Carat Hill leidt. Hier kun je TM64 Explosion vinden. Ook kun je rotsen breken in de Sandy Cave (bij Big Wave Beach) om Light Clay te vinden.

Spring op Sharpedo, vaar naar het zuiden en breek door de rotsen met de B-knop. Ga dan naar het westen en vervolgens naar het noorden. Je zult langs een klein strandje komen; op dit eiland vind je TM62 Acrobatics. Ook staat er een Surf Association-gebouw met een Totem Sticker op de hoek van het huis. Surf verder om de kust van Route 16 te bereiken.

Route 16

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Op Route 16 vind je een Pokémon Center. Loop een eindje naar rechts om een huisje te vinden. Aan de rechterkant vind je een Totem Sticker en kun je onder het huisje door kruipen om TM81 X-Scissor te vinden. Iets verder naar rechts vind je ook een PP Up.

Ga door naar het noorden om Ula'ula Meadow te bereiken.

Ula'ula Meadow

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Bij de ingang van Ula'ula Meadow vind je een golfer die je uitdaagt om alle Trainers in het gebied te verslaan. Loop over de planken naar het noorden en je zult Faba tegenkomen. Na een waarschuwing loopt hij weer verder.

Loop verder naar het noorden, en je zult al snel de uitgang bereiken. Vanaf de planken kun je een Totem Sticker uit de noordelijke vijver vissen. Ga dan eerst nog even naar rechts en door het gras heen om een oude tempel te komen waar je TM03 Psyshock vindt in de hoek van de kamer.

Keer terug naar de golfer bij de ingang van Ula'ula Meadow als je alle Trainers verslagen hebt, en versla hem in een extra gevecht om een Flame Orb te ontvangen. Verlaat dan Ula'ula Meadow naar het noorden om Route 17 te bereiken.

Route 17

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Wanneer je naar het noorden loopt, kom je langs een politiebureau. Ga hier naar binnen om een Totem Sticker te vinden, en kijk ook achter het bordje voor het bureau om nog een Totem Sticker te vinden. Naarmate je verder naar het noorden gaat, kom je meer Team Skull Grunts tegen die je moet verslaan.

In het oosten van de Route vind je een heuvel die je kunt beklimmen aan de rechterkant, en afdalen aan de linkerkant. Op de afdaling kun je TM80 Rock Slide vinden als je links aanhoudt.

Loop verder naar het noorden en gebruik Tauros Charge bij de hoek van de muur om een Totem Sticker te vinden. Als je naar de ingang van de stad loopt, word je uitgedaagd door twee Team Skull Grunts. Nadat je ze verslagen hebt, word je benaderd door een man die de deur van Po Town voor je openmaakt.

Po Town

Po Town is de thuisbasis van Team Skull, die het stadje hebben omgetoverd tot een heus fort. Bij binnenkomst wordt je weg versperd door twee Grunts bij een barricade; loop naar links en kruip door de heg om binnen te komen. Achter de boom vind je een Totem Sticker. Wanneer je naar rechts loopt zullen de twee Grunts je aanvallen.

Een eindje naar rechts vind je een Pokémon Center, dat door Team Skull gerund wordt. Ze zijn bereid om je Pokémon te genezen, maar alleen als je 10 Poké Dollars betaalt. Bij het café vind je een Totem Sticker, en op de buitenmuur vind je nog een Totem Sticker.

Verder naar het noorden kom je nog een barricade tegen. Als je rechts door de heg gaat, moet je tegen twee Grunts vechten, en vind je daarna een Full Restore. Ga links door de heg om voorbij de barricade te komen. Loop naar het noorden, langs de auto, en klim links over het kapotte hek om langs de derde barricade te komen.

Volg dan de weg helemaal naar rechts, en kruip door de heg om een Smoke Ball te vinden. Loop dan naar de ingang van het landhuis achterin de stad. Check eerst rechts van de ingang om een Totem Sticker te vinden achter de bosjes, en betreed dan de basis van Team Skull.

Shady House

In de eerste kamer vind je helemaal links een deur die naar het zwembad leidt. Hier vind je een Ice Stone, plus maar liefst 3 Totem Stickers bij de muur van het huis. Op de eerste verdieping vind je verschillende kamers die je kunt verkennen. Ga door de deur naast de trap, en door de kamer om in een halletje te komen; hier vind je een Totem Sticker op een doos onder je. Als je genoeg gezien hebt, neem dan de trap om bij de eerste verdieping te komen.

Op de eerste verdieping vind je in de bovenste kamer TM36 Sludge Bomb. In de andere kamers zullen Grunts je aanvallen en/of kun je voorwerpen vinden. Loop dan naar het zuiden en praat met de Grunt die de doorgang naar het balkon blokkeert. Geef de volgende antwoorden: ‘Yes', ‘Poison Jab', ‘Bounsweet', ‘Tapu Cocoa' en ‘No', en hij zal je doorlaten.

Pak buiten de Totem Sticker links van je, en loop over het balkon naar rechts, door het kapotte raam, om weer binnen te komen. Zorg dat je Pokémon gevechtsklaar zijn, en ga dan de kamer binnen aan het einde van de gang. Hier staat Guzma al op je wachten, en hij daagt je uit voor een gevecht.

+
Team Skull Boss Guzma
Team Skull Boss Guzma
GolisopodLv. 41
MasquerainLv. 41
PinsirLv. 41

Nadat je Guzma verslagen hebt, zal hij je de gestolen Yungoos teruggeven, en vertrekt hij. Kijk in de kist om je beloning te claimen: Buginium Z!

Wanneer je het gebouw verlaat, zie je de man die eerder de deur van de stad voor je openmaakte, die Nanu blijkt te heten. Hij geneest je Pokémon voor je. Dan komt Acerola aanlopen, die je bedankt en Yungoos weer meeneemt. Ze vraagt je om later weer naar het Aether House te gaan en vertrekt weer.

Route 15

Verlaat Po Town en vlieg terug naar Route 15. Bereid je Pokémon voor op een gevecht en betreed dan het Aether House. Daar heeft Hau slecht niews voor je: Lillie en haar Cosmog, Nebby, zijn ontvoerd door Plumeria! Dan komt Gladion binnenrennen, die het gesprek gehoord heeft. In zijn woede daagt hij je uit voor een gevecht!

+
Team Skull Gladion
Team Skull Gladion
GolbatLv. 42
ZoroarkLv. 42
Type: NullLv. 43

Na het gevecht biedt Gladion zijn excuses aan en eist hij jullie hulp om Lillie en Nebby te redden. Indien nodig kun je eerst nog je voorbereidingen treffen. Zorg opnieuw dat je Pokémon gevechtsklaar zijn, en ga naar de haven van Malie City zodra je klaar bent om met Gladion mee te gaan.

Malie City

Bij de haven van Malie City staat Gladion al op je te wachten, maar Hau is er nog niet. Dan komt Nanu aanlopen, die onthult dat hij de Kahuna van Ula'ula Island is. Hij daagt je uit voor een gevecht!

+
Island Kahuna Nanu
Voorwerpen:
Hyper Potion
Full Heal
Island Kahuna Nanu
SableyeLv. 43
KrokorokLv. 43
Alolan Persian Darkinium ZLv. 44

Als je Nanu verslagen hebt, geeft hij je je volgende Z-Crystal: Darkinium Z. Ook krijg je een stempel in je Trainer Passport, waardoor geruilde Pokémon tot Lv. 65 naar je zullen luisteren. Dan zal hij weer vertrekken, en arriveert Hau. Gladion onthult waar Lillie naartoe is gebracht: Aether Paradise!