Startpagina » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Kahuna Olivia

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Kahuna Olivia

Nadat je de Trial van Mallow voltooid hebt, vraagt Prof. Kukui je mee te komen naar het Dimensional Research Lab voor de Grand Trial — het gevecht met Olivia, de Kahuna van Akala Island! Dit lab vind je in Heahea City, dus gebruik Charizard Fly om snel te terug te keren, of loop naar het zuiden over Routes 5 en 6.

Heahea City

Nu je weer in Heahea City bent, kun je een nieuw deel van de stad bezoeken. Rechts van het Pokémon Center vind je de Surf Association; naast de voordeur hangt een Totem Sticker. Een paar deuren verder naar rechts is nog een gebouw waar je in kunt. Op de eerste verdieping vind je het kantoor van Game Freak, check een van de PCs voor een Totem Sticker. Op de tweede verdieping vind je nog een Totem Sticker bij de trap, en een kantoor van de Aether Foundation. Praat met de vrouw bij de balie om de Left Poké Ball te ontvangen.

Om bij het Dimensional Research Lab te komen, ga je vanuit het Pokémon Center een eindje naar het oosten. Bij de ingang zie je Lillie, die met Nebby aan het praten is. Check de schotel links voor een Totem Sticker, en de muur rechts van de deur voor nog een Totem Stickers.

Ga dan naar binnen en neem de lift naar 3F. Hier zal Prof. Kukui je voorstellen aan zijn vrouw, Professor Burnet. Hau komt ook aanlopen, en Prof. Burnet begint te vertellen over het zogeheten Ultra Wormhole, waar de krachtige Ultra Beasts uit verschijnen.

Praat met de verschillende mensen in de kamer en lees de boeken in de kast. Check ook Prof. Burnets kantoor voor een Totem Sticker op de linkermuur. Ga dan terug naar Prof. Kukui, en Prof. Burnet zal je vertellen waar je Olivia kunt vinden: in Konikoni City, door Diglett's Tunnel.

Wanneer je het Dimensional Research Lab verlaat, zul je een vreemde verschijning zien in de lucht. Je volgende doel is Diglett's Tunnel: de ingang vind je in het zuiden, ietsje rechts van het Pokémon Center.

Diglett's Tunnel

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop in Diglett's Tunnel naar het zuiden, en je zult Olivia tegenkomen; ze spoort je aan om naar Konikoni City te gaan. Ga verder naar het zuiden, en bij de splitsing naar links. Gebruik Tauros Charge om een Fire Stone te vinden. Klim dan de trappen op, en je zult wat mensen van de Aether Foundation tegenkomen. Iets verderop buigt het pad af naar rechts.

Loop dan door naar rechts. Een eindje verderop naar het zuidoosten kom je oog in oog met twee Team Skull Grunts. Hau komt aangesneld om je te helpen, en de twee Team Skull Grunts dagen jullie uit!

Na het gevecht vlucht Team Skull weg, en kun je naar de uitgang lopen. Zodra je alles gezien hebt, verlaat je de grot naar het zuiden om Route 9 te bereiken.

Route 9

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Zodra je Diglett's Tunnel verlaat, ontmoet je een man genaamd Looker, die je een Thunder Stone geeft.

Loop langs het politiestation en versla de agent die je uitdaagt. Op Route 9 zijn geen wilde Pokémon te vinden. Ietsje verderop kom je al aan bij Konikoni City.

De Ditto Five

Als je de agent achter de balie van het politiestation op Route 9 aanspreekt, zal hij zeggen dat zijn collega zich de laatste tijd vreemd gedraagt. Wanneer je de andere agent achterin vervolgens aanspreekt, zal een Lv. 29 Ditto je aanvallen!

Het blijkt dat de Ditto Five, een groep beruchte Ditto, zijn losgeslagen in en rond Konikoni City, en stiekem de plek in hebben genomen van enkele stadsbewoners. De politie vraagt je hulp om de bende Ditto op te rollen. Voor iedere Ditto die je verslaat of vangt, zal de politie je belonen met een geldbedrag. Ook ontvang je een Focus Band als je ze allemaal hebt gehad.

Iedere Ditto zit op Lv. 29 en heeft een competitief voordelige Nature en enkele maximale IVs, wat ze zéér geschikt maakt om mee te broeden. Probeer ze dus allemaal te vangen! De Ditto's zijn op de volgende plekken te vinden. Wanneer je er eentje hebt verslagen of gevangen, dien je eerst terug te gaan naar het politiebureau voordat de volgende zal verschijnen.

  1. Agent achterin het politiebureau; Bold Nature.
  2. Hiker voor de Alola Photo Club; Jolly Nature.
  3. Chef in het restaurant; Adamant Nature.
  4. Masseuse bij de kraampjes bij de ingang; Modest Nature.
  5. Kahuna Olivia in het meest noordeljke punt van de stad; Timid Nature.

Konikoni City

Bij de ingang van Konikoni City vind je links verschillende stalletjes waar je Incense of TMs kunt kopen. Ook kun je met de vrouw naast de Incense-verkoopster praten om je Pokémon een massage te laten geven, waar ze vriendelijker van worden. De vrouw bij de TM-kraam kan je vertellen hoe vriendelijk je Pokémon momenteel zijn. In het restaurant naast de stalletjes vind je een Totem Sticker achter de balie bij de ingang.

Aan de rechterkant van de straat staan een kledingszaak en een kapsalon, en iets verderop een Pokémon Center. Nog verder naar achteren vind je de Alola Photo Club, met een Hiker die medicijnen verkoopt.

Neem ook een kijkje in het noorden van de stad. Achter het bankje zul je Eviolite vinden. Tevens is een Totem Sticker te vinden op de pier in het westen.

Als je de rest van de stad verkend hebt, ga dan naar de winkel tegenover het Pokémon Center. Hier kun je evolutiestenen kopen, evenals een fossiel. De Probopass geeft je een brief van Olivia, waarin ze je vraagt om naar de Ruins of Life te komen. Ga ook de kamer binnen bovenaan de trap, en kijk bij de TV om een Totem Sticker te vinden. Ten slotte kun je in deze winkel evolutiestenen en fossielen kopen. De fossielen kun je naar Route 8 brengen; hier vind je bij het Pokémon Center een doorgang naar een kleine caravan, waar je je fossielen weer tot leven kunt wekken.

Om bij de Ruins of Life te komen, verlaat je Konikoni City weer naar het zuiden. Blijf naar het zuidoosten lopen, en je bereikt Memorial Hill.

Memorial Hill

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop het trapje op, en je komt in een soort doolhof met graven. Bij één van de graven vind je een Cleanse Tag. Verlaat het doolhof aan de bovenkant en loop dan naar rechts. Check het graf waar je langskomt voor een Spell Tag. Loop dan iets verder door naar het zuidoosten, en je zult een confrontatie tussen Team Skull en de Aether Foundation zien. Ze vragen je om jouw hulp Team Skull uit te schakelen.

Als je de Team Skull Grunts verslagen hebt, zullen de mensen van de Aether Foundation je bedanken, en je uitnodigen om naar Hano Grand Resort te komen als je klaar bent met je Grand Trial. Loop door naar het oosten om het volgende gebied te bereiken.

Akala Outskirts

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop helemaal naar rechts, langs de visser, en dan ietsje omhoog om TM28 Leech Life te vinden. Deze aanval is in Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon veel sterker dan in vorige Pokémongames. Loop dan omhoog tot je bij de Black Belt komt, en dan een stukje naar links. Ga vervolgens door naar het noorden.

Je zult staande worden gehouden door een vrouw van Team Skull die zich voorstelt als Plumeria. Ze daagt je uit om wraak te nemen voor de Team Skulls die je verslagen hebt!

+
Team Skull Admin Plumeria
Team Skull Admin Plumeria
Golbat Lv. 26
Salandit Lv. 27

Als je Plumeria verslagen hebt, geeft ze je nog een waarschuwing en vertrekt ze weer. Loop door naar het noorden om de Ruins of Life te bereiken.

Ruins of Life

Zodra je naar de grotingang loopt, brengt Prof. Burnet Lillie naar je toe. Lillie zal je Pokémon genezen, en vertelt dat Tapu Lele in deze ruïnes woont. Dan komt Olivia aanlopen, en kan de Grand Trial beginnen!

+
Island Kahuna Olivia
Voorwerpen:
Super Potion
Full Heal
Island Kahuna Olivia
Anorith Lv. 27
Lileep Lv. 27
Lycanroc Midnight Form Rockium ZLv. 28

Als je Olivia hebt weten te verslaan, ontvang je je volgende Z-Crystal: Rockium Z! Ook krijg je een stempel op je Trainer Passport, waardoor geruilde Pokémon tot Lv. 50 je gehoorzamen. Met z'n allen verlaten jullie de Ruins of Life en komen jullie Hau tegen. Olivia stelt voor dat je naar het Hano Grand Resort gaat om de Aether Foundation te bezoeken.

Nu je de Trials op Akala Island hebt voltooid, is het tijd om naar het volgende eiland te gaan en de volgende Trial uit te dagen. Maar voordat je dat doet, moet je naar Hano Grand Resort om de Aether Foundation te bezoeken.