Startpagina » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Lana’s Trial

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Lana’s Trial

Nu je de Trials van Melemele Island voltooid hebt, is het bijna tijd om naar het volgende eiland te gaan! Maar voordat het zover is, moet je eerst nog even langs de Alola Photo Club. Ga naar Hau'oli City zodra je klaar bent om je reis te vervolgen.

Hau'oli City

Nu je Hala verslagen hebt, is rechts van het Pokémon Center is een nieuw winkelcentrum geopend. Hier zijn verschillende winkels en faciliteiten te vinden. In het midden bovenaan de trap vind je het Battle Buffet, waar je kunt dineren om met Trainers te vechten.

Rechts van het Battle Buffet vind je de Move Tutors. Deze twee mensen kunnen speciale aanvallen leren aan je Pokémon. De man links leert Frenzy Plant, Blast Burn of Hydro Cannon aan je starter-Pokémon als deze twee keer geëvolueerd is. De vrouw rechts leert je starter-Pokémon Grass Pledge, Fire Pledge of Water Pledge, maar alleen als de vriendelijkheid van je Pokémon maximaal is. Je kunt later altijd terugkomen als je deze aanvallen nog niet kunt leren.

Naast de Move Tutor vind je een winkel waar je zeldzame voorwerpen kunt kopen. De voorwerpen die te koop zijn, zijn de Adamant Orb, Lustrous Orb, Griseous Orb, Red Orb en Blue Orb, die ieder 10.000 Poké Dollars kosten. Deze voorwerpen zijn specifiek bedoeld voor de legendarische Pokémon Dialga, Palkia, Giratina, Groudon en Kyogre, dus je hebt er niets aan als je deze Pokémon niet hebt.

Linksboven in het winkelcentrum vind je 's nachts een Grimer — als je naar hem toe loopt, word je staande gehouden door de schoonmaker, die eist dat je hem helpt met schoonmaken. Als je accepteert, moet je 6 stukken afval zoeken in het winkelcentrum en vervolgens aan de Grimer geven. Het afval is te herkennen aan een glinsterende schaduw, en ligt verstopt in alle hoeken en kieren van het winkelcentrum. Kijk ook achter objecten zoals hekken en daken van winkels! Als je al het afval gevonden hebt, ontvang je TM48 Round.

Ga ook een keer de kledingszaak binnen (rechtsonder) en praat met de vrouwen bij de balie; één van hen zal je de Gracidea geven, waarmee je de mythische Pokémon Shaymin van vorm kunt veranderen.

Als je tevens 's nachts teruggaat naar Hau'oli Cemetery (ten oosten van Route 2) nu je de Ride Pager hebt, zul je een vrouw en een Machamp tegenkomen. Luister naar hun verhaal en ze geven je TM56 Fling.

De Alola Photo Club vind je in het zuiden van de stad, vlakbij de haven. Stap naar binnen en je zult een uitleg krijgen. Na je eerste fotoshoot ontvang je een Photo Album. Met deze nieuwe menuoptie kun je je foto's bewerken en delen.

Zodra je de Alola Photo Club verlaat, komen Hau, Prof. Kukui en Lillie aangelopen. Hau stelt voor dat jullie twee met Mantine naar het volgende eiland gaan in plaats van met de boot.

Klaar om naar het volgende eiland te gaan? Keer dan terug naar Route 2 en ga naar Big Wave Beach. De ingang vind je ten westen van het motel.

Big Wave Beach

Bij de ingang van Big Wave Beach zul je een nieuw personage ontmoeten: Samson Oak, een onderzoeker van Totem Pokémon. Hij vraagt je om de Totem Stickers te verzamelen, zodat hij je een eigen Totem Pokémon kan geven. Als je er 20 vindt, zal hij je de eerste geven: een Gumshoos (in Ultra Sun) of Raticate (in Ultra Moon). Je kunt hem later vinden op Heahea Beach.

Loop op het strand naar het bord toe, waar je Hau ziet staan. Maak vervolgens een praatje met Mantine, en je kunt beginnen met surfen. Na de vier introductielessen begint het echte werk. Probeer zo veel mogelijk punten te verdienen voor je de finish bereikt, en pas op voor obstakels.

Heahea Beach

Na een poosje zul je het strand van Akala Island bereiken. Hau stelt voor om de professor en Lillie te gaan zoeken. Dan ontvang je Beach Points (BP) voor je score, en zal Rotom de Akala Pokédex toevoegen aan je Pokédex. Op het strand vind je Samson Oak, en bij de strandtenten kun je je nieuwe BP inwisselen voor nieuwe aanvallen of voorwerpen.

Verlaat het strand naar het zuiden om Heahea City te bereiken.

Heahea City

Wanneer je Heahea City binnenloopt, zul jullie herenigd worden met Prof. Kukui en Lillie. Dan worden jullie begroet door Olivia, de Kahuna van Akala Island, en Mallow, één van de Trial Captains. Ze stellen zich voor, en vertrekken dan weer. Kukui vertelt dat er drie Trials op Akala Island zijn, en je eerst naar Paniola Town moet gaan, voorbij Route 4. Loop eerst de pier op en je zult een Totem Sticker vinden.

Als je naar het oosten loopt, kom je eerst langs de Ferry Terminal. Hier kun je de boot nemen terug naar Hau'oli City op Melemele Island, als je wilt. Rechts van de Ferry Terminal staat het toeristenbureau, waar je de Name Rater vindt. Deze persoon kan de namen van je Pokémon veranderen.

Loop wat verder, en je vindt Lillie bij de kledingszaak. Ze vertelt dat Nebby de Ruins of Life wil bezoeken, waar Tapu Lele woont, de beschermer van Akala Island. Ze vraagt je om later naar het Tide Song Hotel te komen. Na een waarschuwing voor Team Skull vertrekt ze weer.

Recht tegenover de kledingzaak staat een vrouw die je een Rare Candy geeft. Loop dan naar het noorden, en een man en vrouw je tegenhouden. Ze stellen zich voor als Dexio en Sina, twee personages uit Pokémon X en Y. Vervolgens daagt Dexio (in Ultra Sun) of Sina (in Ultra Moon) je uit voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Dexio
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Pokémon Trainer Dexio
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Mime Jr. Lv. 15
Espeon Lv. 15
+
Pokémon Trainer Sina
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Pokémon Trainer Sina
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Smoochum Lv. 15
Glaceon Lv. 15

Na het gevecht geneest Sina je Pokémon, en geeft ze je een Full Restore. Vervolgens vertrekken ze weer.

Loop verder naar het noorden en je zult het Tide Song Hotel bereiken. Op de muur helemaal links vind je een Totem Sticker, en op de muur helemaal rechts nog een. Ga naar binnen, en check bij de tafel naast de bloempot aan de linkerkant van de kamer voor nog een Totem Sticker.

In Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon kun je ook met de lift naar de derde verdieping van het Tide Song Hotel gaan. In de eerste kamer links vind je een man die je Snorlium Z, Mewnium Z of Marshadium Z geeft als je hem een Snorlax, Mew of Marshadow laat zien. Op het balkon van dezelfde kamer vind je een Totem Sticker op een tuinstoel.

Als je de stad verkend hebt, ga dan vanaf het Pokémon Center naar het noordoosten om Route 4 te bereiken.

Route 4

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

De route naar Paniola Town is vrij eenvoudig. Volg het zanderige pad om bij het volgende dorp te komen. Halverwege de route zul je een zijpad naar het noordwesten zien lopen. Wanneer je tijd over hebt, loont het om dit pad te volgen.

Pikachu Valley

Wanneer je Pikachu Valley binnenloopt, heten de Pikachu je welkom en ontvang je een fotoframe voor je Photo Album. Bij de rivier vind je rechts een vrouw die je een quiz geeft. Geef de juiste antwoorden (Tail, Electric sacs, Use a Thunder Stone, Its color is darker, Professor Elm) en je ontvangt twee kledingstukken: een Shirt en een Cap. Kijk ook bij de camper, want naast de camper vind je een Magnet.

Als je de Partner Cap QR-code scant, die bij de film Pokémon: Ik Kies Jou! gedistribueerd werd, zal in de vallei een bezorger verschijnen naast de camper, de volgende keer dat je de vallei bezoekt. Praat met de bezorger om je Partner Cap Pokémon te ontvangen. Als je deze vervolgens laat zien aan de Pikachu in de hoek helemaal rechtsboven, ontvang je Pikashunium Z.

Verlaat de vallei als je alles gezien hebt en blijf Route 4 volgen. Na een kort eindje kom je uit bij Paniola Town.

Paniola Town

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Zodra je Paniola Town binnenloopt, kom je Hau tegen. Hij geneest je Pokémon, en daagt je dan uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Rowlet als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Rowlet als starter koos)
Brionne Normalium ZLv. 16
Pikachu Lv. 15
Noibat Lv. 14
Eevee Lv. 14
+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Litten als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Litten als starter koos)
Dartrix Normalium ZLv. 16
Pikachu Lv. 15
Noibat Lv. 14
Eevee Lv. 14
+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Popplio als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Popplio als starter koos)
Torracat Normalium ZLv. 16
Pikachu Lv. 15
Noibat Lv. 14
Eevee Lv. 14

Nadat je hem verslagen hebt, vertrekt Hau naar Paniola Ranch. Je kunt nu het dorp verkennen.

In de hoek linksonder zul je Team Skull vinden, die een Pokémon lastigvallen. Spreek ze aan om ze uit te dagen, en ze zullen vluchten. Bij de hooikar in de hoek linksboven vind je een Totem Sticker. In het huis ernaast vind je er nog twee: een bij de trap, en een in de eerste kamer op de eerste verdieping.

Loop door naar het noorden om Paniola Ranch te bereiken.

Paniola Ranch

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

Loop naar het noorden, en je wordt door een man naar binnen geleid. Hier vind je Mallow, die een nieuwe Poké Ride toevoegt aan je Ride Pager: Stoutland Search! Hiermee kun je zoeken naar verborgen voorwerpen.

In de noordwestelijke hoek van de ranch vind je een Tauros. Als je deze aanspreekt, vragen de fokkers om je hulp Tauros te kalmeren. Lukt het je de Lv. 15 Tauros te verslaan, dan krijg je als dank een Scope Lens.

Je kunt nu de rest van de ranch verkennen. Verlaat de omheining en ga naar rechts. In de hoek rechtsboven, achter het gras, vind je een Totem Sticker. Ga dan over de ramp heen naar rechts en door het gras.

Hier vind je de Pokémon Nursery, de nieuwe vorm van de Day Care! Hier kun je Pokémon achterlaten om Eggs te produceren. In tegenstelling tot de Day Cares uit de vorige games, zal de Nursery je Pokémon echter niet trainen. Praat met de vrouw bij de balie om een Egg te ontvangen; deze zal een Eevee bevatten. Een andere vrouw binnen geeft je HM10 Hidden Power en kan checken welk type het krijgt als je Pokémon het gebruikt. Bovendien kun je met de Miltank voor het gebouw praten om je Pokémon te genezen.

Iets naar rechts vind je achter de rode auto een Amulet Coin. Ga verder naar het noorden, en je komt op de volgende Route.

Route 5

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Aan het begin van Route 5 vertelt een man je alle Trainers te verslaan op de Route. Als je een einde verder loopt naar het noordwesten, komt je Hau tegen en een jongeman die zich voorstelt als Gladion en die voor Team Skull werkt. Gladion daagt je uit voor een gevecht!

+
Team Skull Gladion
Team Skull Gladion
Zorua Lv. 17
Type: Null Lv. 18
Zubat Lv. 17

Nadat Gladion verslagen is, vertrekt hij samen met twee andere Team Skull Grunts, en kun je de rest van de route verkennen. Aan de oostelijke kant van de Route vind je een rotsig plateau waar TM41 Torment op ligt.

Nadat je alle Trainers binnen bereik op de route hebt verslagen, kun je het opnemen tegen de man aan het begin van de route. Als je van hem wint, ontvang je TM96 Nature Power. Maar pas op: zijn Pokémon zijn van een relatief hoog level!

Blijf door lopen naar het noordwesten, waar je een Pokémon Center vindt. Hier is een jongen die zijn Noibat voor jouw Lillipup aanbiedt. Genees je Pokémon en betreed dan Brooklet Hill naar het westen.

Brooklet Hill

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Loop de trappen af, en je komt de Trial Captain tegen: Lana. Spraak haar aan om met de Trial te beginnen. Ze registreert een nieuwe Poké Ride in je Ride Pager: Lapras Paddle!

Volg Lana naar het zuidwesten en je zult wat spetterend water zien. Loop naar het water toe en druk op A om automatisch op Lapras te klimmen. Om verder te komen, moet je de Wishiwashi vinden en verslaan. Eén van de plekken met spetterend water bevat een Dewpider, en de andere plek bevat de Wishiwashi.

In het eerste basin zit de Wishiwashi in het onderste spetterende water. Versla de Wishiwashi en ze zullen wegzwemmen. Surf dan naar het zuidwesten om weer aan land te komen. Loop omlaag, door het gras heen, en je bereikt het tweede basin. Ook hier zitten twee plekken spetterend water; de Wishiwashi zit in de linkerplek.

Surf naar het zuidoosten en ga aan land bij de visser op de heuvel. Langs het gras vind je TM57 Charge Beam. Surf vervolgens naar het zuidwesten en ga daar aan land. Volg het pad, en je komt bij de Totem's Den uit. Lana komt aangelopen en wijst de Totem Pokémon aan. Bereid je voor op het gevecht, en Surf dan op Lapras naar het spetterende water toe!

+
Totem Araquanid Lv. 20
Type:
Ability:
Water Bubble
Voorwerp:
Wacan Berry
Totem Araquanid Lv. 20
Leech Life
Bubble
Bite
Aurora Beam

Als beloning voor het voltooien van de Trial krijg je een nieuw Z-Crystal: Waterium Z! Ook krijg je de Fishing Rod, waarmee je in water naar Pokémon kunt vissen. In Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon kan dit alleen bij plekken waar onder het wateroppervlak stenen liggen.

Lana geeft je optie om terug te keren naar het Pokémon Center, maar je kunt ook nog even blijven om je nieuwe vishengel uit te testen. Je gebruikt hem door een onderwatersteen te zwemmen en dan op de A-knop te drukken. Let goed op, en druk opnieuw op A-knop als het teken verschijnt om de Pokémon te vangen.

Keer terug naar het Pokémon Center met Lana, en ze zal je vertellen wat de volgende Trial zal zijn: Dit is Kiawe's Trial in Wela Volcano Park!

Met je nieuwe Poké Ride, Lapras Paddle, kun je opnieuw nieuwe plekken bezoeken in gebieden waar je al eerder bent geweest. Ook kun je een nieuw gebied verkennen: Melemele Sea. Dit is echter optioneel. In de volgende gebieden vind je waardevolle voorwerpen:

  • Route 5: Totem Sticker (gebruik je hengel vlakbij het Pokémon Center)
  • Paniola Ranch: Totem Sticker (gebruik je hengel linksboven binnen de omheining)
  • Hau'oli City: Totem Sticker (gebruik je hengel in het zwembad bij het huis in het zuidwesten)
  • Sandy Cave: Big Pearl
  • Seaward Cave: TM79 Frost Breath
  • Kala'e Bay (via Seaward Cave): TM05 Roar (op het eiland), Prism Scale (meest zuidelijke punt)

Melemele Sea

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam
WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

WordPress Tables Plugin

Melemele Sea kun je bereiken vanaf Hau'oli City of vanaf Prof. Kukui's Pokémon lab op Route 1. Je vind er de volgende waardevolle voorwerpen:

  • Rare Candy: Klein eilandje bij Hau'oli City (gebruik Stoutland Search)
  • Pearl String: Eiland omringd door rotsen in het zuidoosten
  • Soft Sand: Klein eilandje ten oosten van Prof. Kukui's Pokémon lab.

Neem ook een kijkje bij het strand van Hau'oli City om twee gewonde Corsola te vinden. Als je ze helpt, krijg je Luminous Moss. Verder kun je een Shell Bell ontvangen als je naar de balie gaat van het gemeentehuis in Hau'oli City (ten zuiden van het Pokémon Center).