Startpagina » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Mallow’s Trial

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Mallow’s Trial

Nu je Lana en Kiawe’s Trials voltooid hebt, is het tijd voor de laatste Trial van Akala Island: Mallow’s Trial! Kiawe stuurt je terug naar Route 7 en zegt je je reis te vervolgen naar het noorden.

Route 7

Terug op Route 7, zul je een nieuw personage ontmoeten als je naar het noorden loopt: Mohn. Hij vertelt je over Poké Pelago. Dit is een groep onbewoonde eilanden waar je je Pokémon in je PC Box naartoe kunt sturen om avonturen te beleven. Zo kun je nieuwe wilde Pokémon tegenkomen, Berries planten, en meer. Om Poké Pelago te bereiken, kun je de nieuwe optie in je X-menu gebruiken.

Laat je Firium Z zien bij de tunnel, en de vrouw zal je de tunnel in laten.

Dividing Peak Tunnel

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop naar het noorden, en je zult de Ultra Recon Squad weer tegenkomen. Na een kort gesprek lopen ze weer verder. Ga ook verder en je komt op Route 8.

Route 8

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Op het pad naar het westen zul je een rechthoekig gebouw van de Aether Foundation zien. Iets verder naar het westen word je staande gehouden door een wetenschapper die zich Colress noemt. Hij vraagt naar je naam, en geeft je dan TM43 Flame Charge. Vervolgens vertrekt hij weer.

Pak de Totem Sticker op het witte gebouw en blijf over het pad naar het westen lopen. Je passeert een grasveld in het zuiden; loop hier doorheen om een Miracle Seed te vinden. Ga door naar het westen en het pad zal afbuigen naar het zuiden. Aan het binnenkant van de bocht is een doorgang naar het zogeheten Fossil Restoration Center. Kijk naast de caravan voor een Totem Sticker, en achter de caravan om een Rare Bone te vinden.

Iets verderop kom je Hau tegen bij een Pokémon Center. In het Pokémon Center kun je jouw Trumbeak ruilen voor de Arbok van een vrouw. Als je naar het zuiden loopt, kun je naar rechts de jungle in of naar links het strand op. Ga eerst naar het strand, en vaar op Lapras naar de hoek linksonder. Hier zul je een Water Stone vinden die onderwater ligt. Ga vervolgens naar het oosten om de jungle te bereiken.

Indien je alle Trainers op Route 8 verslagen hebt (tip: kijk achter het motel en op het eiland, en praat met iedereen), kun je ook teruggaan naar het middenpunt van Route 8 om de Ace Trainer uit te dagen. Voor het winnen ontvang je TM58 Sky Drop.

Route 5

Vanaf Route 8 bereik je het noordelijke deel van Route 5. Je kunt meteen de jungle in duiken (scroll verder naar het kopje ‘Lush Jungle'), of je kunt eerst de extra Trainers verslaan die je alleen vanaf Route 8 kunt bereiken.

Loop hiervoor naar beneden en spring één keer naar beneden. Ga naar links, langs een Youngster, en door het gras omhoog. Versla de Ace Trainer links, als je wilt, en ga dan naar rechts om een Hiker te verslaan. Bovenaan het plateau kun je tussen twee rotsen doorlopen om TM59 Brutal Swing te vinden.

Wanneer je klaar bent om met de Trial te beginnen, betreed dan de jungle in het noordelijke deel van de route.

Lush Jungle

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Wanneer je de jungle binnen loopt, kom je meteen Mallow tegen, de Trial Captain. Ze geeft je haar Trial: verzamel drie ingrediënten, namelijk een Mago Berry, Honey en een Big Root. Ze geeft je een Forage Bag om de ingrediënten in te bewaren. Vervolgens neemt ze je mee naar de plek waar je het eerste ingrediënt kunt vinden.

Je zult in dit gebied een aantal bomen met glitters zien. Mallow legt uit dat, als je een Mago Berry probeert te pakken bij een boom met honing, een Fomantis je later zal aanvallen. Kies één van de drie bomen om een Mago Berry te pakken. Als je niet wilt vechten, kies dan de boom helemaal links, waar géén zoete geur van af komt. Praat dan met Mallow om naar het volgende gebied te gaan.

In het volgende gebied moet je Honey verzamelen bij de bloemen. Ga eerst helemaal naar links en druk op A bij de boom om door het gat te kruipen en TM86 Grass Knot te vinden. Als je later niet met Comfey of Fomantis wilt vechten, pak dan Honey bij de bloemen linksonder. Praat vervolgens met Mallow om naar het volgende gebied te gaan.

Bemoste rots

In het noordelijke deel van Lush Jungle vind je een bemoste rots. Als je in dit gebied een Eevee traint, en hij stijgt een level, dan zal hij evolueren in Leafeon. Anderzijds: als je niét wilt dat je Eevee in Leafeon evolueert, zorg dan dat je op de B-knop drukt als hij probeert te evolueren om de evolutie te annuleren.

Ten slotte moet je een Big Root vinden bij een boom die op Sudowoodo lijkt. Als je de verkeerde boom kiest, zal een echte Sudowoodo je later aanvallen. Indien je niet wilt, pak dan de Big Root bij de boom rechtsonder. Bereid je voor op een gevecht, en praat dan met Mallow.

Uiteindelijk zul je bij de kookpot de verzamelde ingrediënten aan Mallow geven. Per fout die je tijdens de Trial hebt gemaakt, zul je worden aangevallen door een wilde Pokémon: Fomantis, Comfey of Sudowoodo. Ten slotte word je aangevallen door de Totem Pokémon!

+
Totem Lurantis Lv. 24
Type:
Ability:
Leaf Guard
Voorwerp:
Power Herb
Totem Lurantis Lv. 24
Low Sweep
X-Scissor
Solar Blade
Synthesis

Totem Lurantis

De vierde Totem Pokémon, Totem Lurantis, krijgt een boost voor de Speed aan het begin van het gevecht. De karakteristieke aanval van Lurantis is Solar Blade — een enorm sterke Grass-type aanval die normaal eerst één beurt moet opladen. Totem Lurantis heeft echter een Power Herb vast, waardoor hij één keer Solar Blade kan gebruiken zonder deze op te hoeven laden. Ook kent Totem Lurantis Synthesis, wat 50% HP geneest.

Bovendien kunnen de bondgenoten van Totem Lurantis, Sunny Day gebruiken. Bij sterk zonlicht hoeft Solar Blade niet op te laden en kan hij meteen gebruikt worden, en geneest Synthesis 67% HP van Totem Lurantis. Ook activeert dan Lurantis‘ Ability Leaf Guard, wat hem beschermt tegen statusproblemen.

Om het tij in je voordeel te keren, kun je proberen om te voorkomen dat Totem Lurantis en de andere wilde Pokémon hun aanvallen kunnen gebruiken. Statusproblemen kunnen hier erg van pas komen! Door Lurantis te verlammen, bijvoorbeeld met Thunder Wave (uit een TM van Route 7), zal hij soms niet kunnen aanvallen. Ook zakt dan zijn Speed, waardoor je vóór hem kunt aanvallen.

Een andere slimme strategie is om Sunny Day in je voordeel te gebruiken. Sterk zonlicht verhoogt namelijk ook de kracht van Fire-type aanvallen, wat Lurantis nóg zwakker maakt tegen Fire-type aanvallen. Gebruik bijvoorbeeld de Flame Charge TM die je van Colress kreeg op Route 8!

In plaats van sterk zonlicht, kun je zelf ook gebruikmaken van je eigen weersomstandigheden. In een regenbui, zandstorm of hagelstorm wordt de kracht van Solar Blade en Synthesis namelijk gehalveerd. Je kunt deze weersomstandigheden opwekken met de TMs die je kunt kopen in het Pokémon Center op Royal Avenue.

Voor het verslaan van de Totem Pokémon en het voltooien van de Trial krijg je een nieuwe Z-Crystal: Grassium Z! Prof. Kukui komt ook aanlopen en geeft je TM67 Smart Strike. Dan vraagt hij je mee te komen naar het Dimensional Research Lab in Heahea City.

Tip: duik voor je vertrekt nog even de Lush Jungle in. Ga naar het oostelijke gebied, en volg het pad om bij een Big Root te komen.