Startpagina » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Mina’s Trial

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Mina’s Trial

Nu je het Altar of the Sunne (in Pokémon Ultra Sun) of Altar of the Moone (in Pokémon Ultra Moon) bereikt hebt, is het bijna zover om de legendarische Pokémon op te roepen. Tijd om Lusamine en Guzma te redden van Necrozma! Loop door naar het noorden, en je zult het altaar bereiken.

Altar of the Sunne/Moone

Eenmaal aangekomen bij het altaar zullen Lillie en Hapu je inhalen, en zal Lillie je Pokémon genezen. Bestijg dan de trappen van het altaar. Lillie neemt de ene fluit en gaat op een van de vierkante stenen staan. Bereid je Pokémon voor op het gevecht, ga zelf op de steen tegenover die van Lillie staan, en speel dan de fluit.

De poort van het altaar zal openen, en een straal uitschieten die Nebby raakt — die vervolgens evolueert in de legendarische Pokémon Solgaleo (in Pokémon Ultra Sun) of Lunala (in Pokémon Ultra Moon)! Maar dan verschijnt een Ultra Wormhole, en maakt Necrozma zijn lang verwachte entree. Na een gevecht zal hij fuseren met Nebby, en je aanvallen!

+
Dusk Mane Necrozma Lv. 50
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Type:
Ability:
Prism Armor
Dusk Mane Necrozma Lv. 50
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Sunsteel Strike
Morning Sun
Psycho Cut
Night Slash
+
Dawn Wings Necrozma Lv. 50
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Type:
Ability:
Prism Armor
Dawn Wings Necrozma Lv. 50
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Moongeist Beam
Moonlight
Psychic
Power Gem

Na het gevecht verdwijnt Necrozma in een Ultra Wormhole, en verschijnt een zwart gat dat het licht van de Alola-regio begint op te slokken. De Ultra Recon Squad verschijnt, en met z'n allen verzinnen jullie een plan: gebruikmaken van Ultra Warp Ride om Necrozma te bereiken.

Praat met Dulse (in Ultra Sun) of Soliera (in Ultra Moon) als je klaar bent om te vertrekken. Lunala (in Ultra Sun) of Solgaleo (in Ultra Moon) zal verschijnen en je meenemen naar Ultra Space!

Ultra Warp Ride

In Ultra Warp Ride gebruik je de gyroscoop van je Nintendo 3DS om Lunala/Solgaleo door Ultra Space te leiden. Vlieg door de oranje ringen om sneller te gaan, maar ontwijk de obstakels. Om Necrozma te bereiken, moet je het witte wormgat bereiken. Pas op; als je te dicht bij een wormgat vliegt, word je erin gezogen!

Als je door het verkeerde wormgat vliegt, kom je in een vreemde wereld terecht; check dan het portaal om terug te gaan. Of je kunt de vreemde wereld verkennen, want er zijn allerlei zeer zeldzame Pokémon te vangen: Ultra Beasts, legendarische Pokémon en Shiny Pokémon! Hoe meer het wormgat glimt, hoe zeldzamer de Pokémon die je er kunt vinden.

Om Necrozma te bereiken, moet je door het witte wormgat vliegen. Vermijd dus alle andere wormgaten door er ver van af te vliegen, en snelheid op te bouwen zodat je niet weggezogen wordt.

Motion controls of Circle Pad?

Tip: lukt het niet om Ultra Warp Ride te besturen met de motion controls? Vlieg dan naar Heahea City en ga naar het kantoor van Game Freak, op de eerste verdieping van het gebouw links van het Dimensional Research Lab. In de linkeronderhoek vind je een man die je de optie geeft om Ultra Warp Ride met de Circle Pad te besturen!

Ultra Megalopolis

Bij je aankomst in Ultra Megalopolis zul je verwelkomt worden door twee andere leden van de Ultra Recon Squad: Soliera en Phyco in Pokémon Ultra Sun, of Dulse en Zossie in Pokémon Ultra Moon. Ze vertellen dat Necrozma bovenaan Megalo Tower rust.

Als je terug wilt naar Alola om voorbereidingen te treffen, praat dan met Phyco of Zossie. Loop anders naar het noorden om Megalo Tower te bereiken.

Megalo Tower

Bestijg de trappen en bereid je voor op het gevecht. Necrozma neemt zijn ultieme vorm aan, en daagt je uit!

+
Ultra Necrozma Lv. 60
Type:
Ability:
Neuroforce
Ultra Necrozma Lv. 60
Photon Geyser
Smart Strike
Power Gem
Dragon Pulse

Ultra Necrozma

De ultieme vorm van Necrozma, Ultra Necrozma, is de krachtigste legendarische eindbaas-Pokémon die ooit in een Pokémon-game is voorgekomen! Niet alleen zijn al zijn statistieken astronomisch hoog, ook krijgt hij aan het begin van het gevecht een boost in alle statistieken. Bovendien zit hij op Level 60, wat de Levels in je team waarschijnlijk ver overstijgt. Zijn unieke Ability, Neuroforce, verhoogt de kracht van zijn super-effectieve aanvallen. En zijn speciale aanval, Photon Geyser, kan zowel zijn Attack als Sp. Atk gebruiken om schade toe te richten. Hoe versla je dit monster?!

Gelukkig is Necrozma niét beschermd tegen statuseffecten, en is zelfs Necrozmas verdediging niet opgewassen tegen aanvallen die een specifieke hoeveelheid schade doen. Eén effectieve optie is om Necrozma ernstig te vergiftigen met Toxic. Een Pokémon die door Toxic is vergiftigd, verliest iedere beurt steeds meer HP. Het doel is dan om je team zo lang mogelijk in leven te houden; bijvoorbeeld door voortdurend Protect te gebruiken!

Toxic en Protect zijn gelukkig allebei beschikbaar als TMs, die ook nog eens aan zowat iedere Pokémon geleerd kunnen worden! TM06 Toxic vind je in Aether Paradise op B1F: Docks, in de hoek helemaal linksonder. TM17 Protect kan gekocht worden in het Pokémon Center in Heahea City voor 10.000 PokéDollars.

Een andere optie is Destiny Bond, wat enkele Ghost-type Pokémon kunnen leren. Wanneer een Pokémon Destiny Bond gebruikt en vervolgens uitgeschakeld wordt, wordt zijn tegenstander ook uitgeschakeld. Voor beide aanvallen geldt echter dat je tenminste één klap zult moeten opvangen van Ultra Necrozma. Hier zijn verschillende opties:

  • Gebruik een Pokémon met de Ability Sturdy, zoals Geodude of Magnemite, of Disguise (Mimikyu).
  • Geef je Pokémon een Focus Sash (Poni Wilds), Quick Claw (Trainer's School) of Focus Band (Route 9).
  • Vang Zorua bij de Trainer's School, en gebruik Illusion om je voor te doen als een Pokémon die zwak is tegen het Psychic-type.

Nadat je Ultra Necrozma verslagen hebt, zal hij verdwijnen en wordt Nebby hersteld naar zijn oorspronkelijke staat. De Ultra Recon Squad bedankt je, en biedt je een Lv. 40 Poipole aan als cadeau. Je kunt hem nu meteen aannemen, of je kunt later eens terugkomen. Vervolgens krijg je de optie om terug te gaan naar Alola met Solgaleo of Lunala.

Eenmaal terug in Alola zal Lusamine je bedanken, en je 3 Beast Balls geven. Dan vertrekken Lillie en haar moeder om voor Nebby te zorgen.

Dan komt Mina komt aanwandelen, en ze stelt voor dat je haar Trial ondergaat. Als je wilt, kun je meteen met haar mee gaan.

Seafolk Village

Ga naar de boot in het zuidoosten van het dorp en spreek met Mina als je klaar bent om haar Trial te ondergaan. Om te beginnen, zal Mina je uitdagen voor een gevecht!

+
Captain Mina
Captain Mina
Mawile Lv. 51
Granbull Lv. 51
Ribombee Fairium ZLv. 51

Nadat je Mina verslagen hebt, krijg je een Pink Petal. Dan legt ze haar echte Trial uit: je moet langs alle andere Captains gaan en de rest van de bloemblaadjes van ze winnen! Ga eerst terug naar Route 2, en loop dan Hau'oli Cemetery binnen.

Hau'oli Cemetery

Zodra je de begraafplaats betreedt verschijnen Hau en zijn starter-Pokémon, die Ilima al hebben verslagen. Hij geeft je een Max Elixir en vertrekt dan weer. Loop naar de begraafplaats, waar je Ilima zult vinden. Spreek hem aan voor een gevecht!

+
Captain Ilima
Captain Ilima
Gumshoos Lv. 51
Smeargle Lv. 51
Komala Normalium ZLv. 51

Ilima geeft je de Orange Petal voor je overwinning. Hij vertelt dat de volgende Captain in Lush Jungle is, en geeft je de optie om meteen met hem mee te gaan.

Lush Jungle

Begeef je de jungle in, en je zult Mallow al zien. Volg haar naar het noorden, waar je ook Lana ziet staan. Als je Pokémon Ultra Sun speelt, zal Mallow je uitdagen; in Pokémon Ultra Moon neem je het op tegen Lana.

+
Captain Mallow
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Captain Mallow
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Trevenant Lv. 51
Shiinotic Lv. 51
Tsareena Grassium ZLv. 51
+
Captain Lana
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Captain Lana
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Lanturn Lv. 51
Cloyster Lv. 51
Araquanid Waterium ZLv. 51

Nadat je Mallow verslagen hebt, geeft ze je haar Green Petal. Van Lana krijg je ook meteen de Blue Petal. Vervolgens bieden ze aan om je naar Wela Volcano Park te brengen.

Wela Volcano Park

De volgende Captain is Kiawe, bovenaan Wela Volcano Park. Praat met de vrouw bij de poort om je Pokémon te genezen, en ga dan naar de top. Praat met de Hiker en Kiawe zal verschijnen om met je te vechten.

+
Captain Kiawe
Captain Kiawe
Arcanine Lv. 51
Talonflame Lv. 51
Alolan Marowak Firium ZLv. 51

Vervolgens zal de Hiker je ook nog uitdagen!

+
Hiker David
Hiker David
Magmar Lv. 48

Nadat je beide verslagen hebt geeft Kiawe je de Red Petal. Hij biedt aan om je meteen naar Hokulani Observatory te brengen.

Hokulani Observatory

Ga het observatorium op Mount Hokulani binnen, en loop door de deuren naar de achterste kamer. Praat hier met Sophocles. Als je Pokémon Ultra Sun speelt, zul je met hem moeten vechten. In Pokémon Ultra Moon hoeft dit niet.

+
Captain Sophocles
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Captain Sophocles
(Als je Pokémon Ultra Sun speelt)
Togedemaru Lv. 51
Magnezone Lv. 51
Alolan Golem Electrium ZLv. 51

Na het gevecht vertrekt Molayne, en ontvang je de Yellow Petal van Sophocles. Vervolgens biedt hij aan om je naar het Aether House te brengen.

Route 15

Loop naar het Aether House toe, en je zult Guzma zien staan. Hij bedankt je voor je hulp eerder en geeft je een Grip Claw. Ga het Aether House in en praat met Nanu. In Pokémon Ultra Sun heeft hij geen zin om te vechten, maar in Pokémon Ultra Moon zal hij je uitdagen.

+
Island Kahuna Nanu
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Island Kahuna Nanu
(Als je Pokémon Ultra Moon speelt)
Sableye Lv. 52
Absol Lv. 52
Alolan Persian Darkinium ZLv. 53

Na het gevecht geeft hij je de Purple Petal. Nu je alle bloemblaadjes hebt, is het tijd om de Trial af te ronden.

Seafolk Village

Keer terug naar Seafolk Village en ga naar de boot in het zuidoosten van het dorp. Praat met Mina en ze zal een Rainbow Flower maken van de bloemblaadjes die je verzameld hebt. Dan verschijnt de Totem Pokémon!

+
Totem Ribombee Lv. 55
Voorwerp:
Occa Berry
Totem Ribombee Lv. 55
Bug Buzz
Draining Kiss
Quiver Dance
Dazzling Gleam

Totem Ribombee

Totem Ribombee is de sterkste Totem Pokémon in het spel; aan het begin van het gevecht worden namelijk al zijn statistieken verhoogd met maar liefst twee niveaus. Ribombee is weliswaar zwak tegen Fire-type Pokémon, maar heeft een Occa Berry vast (halveert schade van Fire-type aanvallen), en kan een Pelipper oproepen die het laat regenen. Naast Pelipper kan hij ook Blissey oproepen.

Probeer in plaats van het Fire-type zijn andere zwaktes te gebruiken: Flying, Poison, Rock en Steel. Omdat Totem Ribombee de aanval Quiver Dance kent, kan hij zijn Sp. Def verhogen; probeer dus fysieke aanvallen te gebruiken. Je kunt ook een aanval als Haze of Mist gebruiken, als je deze hebt, om de boosts van Totem Ribombee teniet te doen.

Als je erin geslaagd bent Totem Ribombee te verslaan, ontvang je je volgende Z-Crystal: Fairium Z! Nu resteert alleen nog het gevecht met de kersverse nieuwe Kahuna: Hapu.