Startpagina » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Sophocles’s Trial

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Sophocles’s Trial

Nu je de Trials op Akala Island hebt voltooid, is het tijd om naar het volgende eiland te gaan en de volgende Trial uit te dagen. Maar voordat je dat doet, moet je naar Hano Grand Resort om de Aether Foundation te bezoeken.

Hano Grand Resort bereik je door vanuit Heahea City naar het oosten te gaan. Op de pier voor Hano Grand Resort kun je een Totem Sticker vinden. Praat ook met de jongen vlakbij de Pelipper om een Rose Incense te krijgen na wat scènes. Als je links van de ingang kijkt, zie je hoe een Pikachu wordt lastiggevallen door een journalist; versla haar, en je zult beloond worden met Pikanium Z. De man kan ook Volt Tackle leren als je een eigen Pikachu meeneemt.

Je kunt meteen naar binnen gaan (scroll door naar het kopje ‘Hano Grand Resort'), of je kunt eerst naar het oosten om Hano Beach te verkennen.

Hano Beach

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop langs de witte muur naar rechts, en je zult een Totem Sticker tegenkomen. Iets verderop kun je met de strandwacht praten, die je vraagt om de Pyukumuku op het strand terug in de zee te gooien. Indien je erin slaagt alle Pyukumuku te vinden, geeft hij je 20.000 Poké Dollars. Dit kun je dagelijks herhalen voor wat extra geld.

In het noordelijke deel van het strand zul je een Sandygast zien waar je mee kunt spelen. Nadat je er wat mee gespeeld hebt, ga dan op een klein afstandje staan, keer je naar Sandygast en druk op A zodat hij naar je toerent. Onder de Sandygast blijkt een Totem Sticker te liggen!

Met Lapras Paddle kun je door de zee zwemmen en met Trainers vechten. Daarnaast kun je een klein eilandje bereiken, waar je Black Glasses vindt. In het noordelijke deel van de zee kun je een Pearl String vinden, die je voor veel geld kunt verkopen.

Heb je het strand helemaal uitgekamd, keer dan terug naar Hano Grand Resort en ga naar binnen.

Hano Grand Resort

Binnen in het hotel word je begroet door Faba, een manager van de Aether Foundation. Hij nodigt je uit om mee te komen naar Aether Paradise, een kunstmatig eiland waar de Aether Foundation Pokémon beschermt. Je kunt meteen mee, maar je kunt ook ‘No' antwoorden als je eerst het hotel wilt verkennen.

In de hoek helemaal linksonder kun je een Totem Sticker uit de fontein vissen. Als je iets verder naar boven loopt zie je aan de linkerkant van het hotel een Machamp met twee vrouwen. Besluit je de Machamp te helpen, dan dagen de twee vrouwen je uit voor een gevecht. Na het gevecht ontvang je TM45 Attract. Bovenaan het hotel vind je aan de linkerkant een vrouw met een Murkrow, die je een Metronome geeft als je hem verslaat. Ook hangt hier nog een Totem Sticker op de muur.

Praat met Faba en antwoord ‘Yes' om naar het Aether Paradise te vertrekken. Dan komen Hau, Prof. Kukui en Olivia aanlopen. Hau gaat met je mee, en Prof. Kukui stelt voor om elkaar weer te ontmoeten in Malie Garden op Ula'ula Island.

Aether Paradise

Op het Aether Paradise geeft Faba je een korte inleiding, en stelt hij je voor aan Wicke, een ander lid van de Aether Foundation. Ze neemt je mee naar boven, waar een natuurgebied gebouwd is. Dan krijg je de kans om zelf het gebouw te verkennen.

Met de lift kun je naar de andere verdiepingen gaan. Op 1F ontvang je van een werknemer aan de noordelijke kant van de hal een Stick. Op B1F kun je een Rare Candy vinden achter de kratten aan de bovenkant.

Terug op 2F loop je naar links en beneden tot je bij een splitsing komt; ga hier noorden. Blijf doorlopen, en je komt uiteindelijk bij de baas van de Aether Foundation: Lusamine. Jullie ontmoeting wordt echter onderbroken door een aardbeving.

Er opent zich een wormgat, waar een vreemd wezen uit verschijnt. Bereid je voor op een gevecht, en loop dan naar het wezen toe om het uit te dagen.

+
??? Lv. 27
Type:
Ability:
Beast Boost
??? Lv. 27
Venoshock
Headbutt
Psywave
Clear Smog

Als je het onbekende wezen genoeg verzwakt hebt, zal het vluchten. Lusamine legt uit dat het een Ultra Beast was. Dan verschijnt de Ultra Recon Squad, die over een wezen genaamd Necrozma vertellen, wat het licht van een andere wereld gestolen heeft. Lusamine besluit zich in te zetten om het licht van Alola te beschermen, en stuurt jullie dan weer verder naar Ula'ula Island. Als souvenir ontvang je nog TM29 Psychic!

Malie City

Wanneer je aankomt op het eiland rent Hau weg om Prof. Kukui te zoeken. Loop naar het boothuis en check naast de deur voor een Totem Sticker. Loop dan naar links om het Pokémon Center te bereiken. Als je verder doorloopt, heeft Hau een idee: een gevecht tussen jullie twee!

+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Rowlet als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Rowlet als starter koos)
Brionne Waterium ZLv. 30
FlareonLv. 28
NoibatLv. 28
TaurosLv. 28
Alolan RaichuLv. 28
+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Litten als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Litten als starter koos)
Dartrix Grassium ZLv. 30
VaporeonLv. 28
NoibatLv. 28
TaurosLv. 28
Alolan RaichuLv. 28
+
Pokémon Trainer Hau
(Als je Popplio als starter koos)
Pokémon Trainer Hau
(Als je Popplio als starter koos)
Torracat Firium ZLv. 30
LeafeonLv. 28
NoibatLv. 28
TaurosLv. 28
Alolan RaichuLv. 28

Nadat je Hau verslagen hebt, zal hij je Lycanium Z geven. Als je naar het westen loopt, zal Lillie je tegenhouden. Ga naar het noorden om Malie Garden te bereiken.

Malie Garden

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop eerst naar rechts tot je niet verder kunt, en dan helemaal naar het noorden om een Grassy Seed te vinden. Ga dan terug, en loop met de klok mee om het meer heen. Ga de brug over en loop over het smalle pad. Je komt uit bij een ijskraam, waar je Prof. Kukui vindt.

Prof. Kukui vertelt je dat je volgende Trial plaatsvindt op Mount Hokulani, waar je kunt komen met de bus vanaf Route 10. Dan vertrekken Hau en Prof. Kukui weer.

Kijk aan de rechterkant van de ijskraam om een Totem Sticker te zien, die op de muur geplakt is. Ga nog een stukje verder naar het noorden en dan naar links, over een stel bruggetjes heen, om TM73 Thunder Wave te vinden. Loop dan weer terug naar het zuiden en verlaat Malie Garden.

Malie City

Praat met Lillie vlak bij bij de ingang van Malie Garden, en ze zal je vragen om later met haar mee te gaan naar de ruïnes op Ula'ula Island. Je kunt nu de stad verkennen.

Als je verder loopt naar het westen, passeer je een malasada-winkel en daarna een restaurant. Achter deze gebouwen vind je een kapsalon en een kledingszaak. Onder het doek naast de ingang van de kledingszaak vind je een Totem Sticker.

Iets verder naar het noorden vind je een uniek gebouw in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon: de Kantonian Gym! Pak eerst de Totem Sticker op rechtermuur voordat je naar binnen gaat. Het kost 1000 PokéDollars om de Kantonian Gym uit te dagen. De Gym Leader vind je in de kamer achterin, maar je kunt pas met hem vechten als je de andere vier Trainers in de Gym hebt verslagen. Soms zal ook een krachtige Trainer genaamd Ryuki verschijnen. Als je wint, ontvang je de Surge Badge… die in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon geen enkel effect heeft. Je kunt de Kantonian Gym maar één keer per dag uitdagen.

Helemaal achterin de stad vind je links de bibliotheek en rechts het buurthuis. In het buurthuis geeft een vrouw in de linkse kamer je een set stenen als je haar vragen juist beantwoordt: Damp Rock voor regen, Icy Rock voor hagel, Heat Rock voor zonlicht en Smooth Rock voor een zandstorm. In dezelfde kamer vind je een Totem Sticker achter de Probopass. Ook kun je zeldzame kleding kopen in de rechtse kamer.

Ga naar de bibliotheek in het noorden van de stad, waar je Lillie zult aantreffen. Dan komen Hapu en haar Mudsdale aanlopen, die zich voorstellen aan Lillie. Vervolgens gaan jij en Lillie de bibliotheek binnen. Praat met de vrouw die aan de tafel zit om TM76 Fly te krijgen. Pak dan de Totem Sticker rechts van de trap, en volg Lillie de trap op. Op de tweede verdieping ontmoeten jullie een meisje genaamd Acerola en besluit Lillie om in de bibliotheek te blijven. In de linkeronderhoek van de kamer vind je nog een Totem Sticker.

Verlaat dan de bibliotheek en loop naar het bankje links achter de bibliotheek. Als je de Left Poké Ball hebt, zul je na wat scènes een Mental Herb ontvangen. (De Left Poké Ball krijg je in het Aether Foundation-kantoor in Heahea City, naast het Dimensional Research Lab.)

Outer Cape

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Als je vanuit Malie City naar het noorden gaat, komt je op de Outer Cape. Praat met de mensen bij het gebouw om met een Lv. 28 Muk en vervolgens een Lv. 30 Grimer te vechten. Als je deze verslaat, ontvang je een Twisted Spoon. Pak vervolgens de Totem Sticker op de muur achter ze.

Ietsje verderop ontmoet je een kale man met een rood shirt die zich Gester noemt. Hij leert je een nieuwe ‘battle style', wat inhoudt dat je je Poké Ball op een andere manier kunt gooien als het gevecht begint. Je kunt op ieder moment naar Gester toe gaan om je ‘battle style' te veranderen, en hij geeft je ook tips hoe je meer stijlen kan leren.

In de zuidoostelijke hoek van het gebied vind je nog een Nugget. Als je genoeg hebt van Maile City, is het tijd om te vertrekken. Zet koers naar het westen om Route 10 te bereiken.

Route 10

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Bij de ingang van Route 10 vraagt een oude dame of je haar 8 Stufful kunt vinden. De eerste vind je ten zuiden van de Firefighter, die links van de schuddende boom staat, verstopt achter een plant. Iets verderop vind je een boom met besjes, en een vrouw ernaast die je Pokémon zal genezen. Achter de boom met besjes vind je een tweede Stufful, en achter de boom die ervoor staat nog een.

Loop verder naar het westen en het pad zal afbuigen naar het noorden. Rechts bij de rotswand vind je een Stufful, en in het grasveld links vind je nog een Stufful verstopt. Ook achter het bordje zit een Stufful.

Een eindje verder naar het noorden vind je de laatste twee Stufful: eentje langs de weg, en een in het grasveld waar een politieagent doorheen loopt. Ga terug naar de vrouw aan het begin van de Route om een Muscle Band en 15.000 Poké Dollars te ontvangen.

Als je bij het noordelijkste punt van het gebied komt, zie je twee Team Skull Grunts bij de bushalte staan. Ze zullen je allebei uitdagen voor een gevecht. Nadat je ze verslagen hebt, komt Prof. Kukui aanlopen. Check het bordje om te wachten op de bus.

Mount Hokulani

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Eenmaal aangekomen wijst Prof. Kukui je op een berg in de verte genaamd Mount Lanakila, en hij vertelt je over zijn plan om daar een Pokémon League te bouwen.

Op de weg terug naar beneden staat een man, die je uitdaagt om alle Trainers in het gebied te verslaan. Deze staan allemaal op de weg, op twee Trainers na. Als je naar beneden loopt, passeer je een grasveld boven je. Loop door het gras heen om TM72 Volt Switch te vinden. Onderweg zul je ook een Totem Sticker vinden op de vangrail.

De laatste twee trainers vind je aan de voet van de berg. Eentje kijkt rond in het grasveld, en voor de andere moet je naar de afgrond lopen boven het gras; hij zal je dan zien van een afstandje. Heb je alle Trainers verslagen, daag dan de man bovenaan de weg uit om TM95 Snarl te winnen.

Als je het gebied verkend hebt, ga dan naar het gebouw bovenaan de berg. Je ontmoet een man genaamd Molayne, die de PC Box beheert in de Alola-regio. Na een kort gesprek zal Prof. Kukui weer vertrekken, en geeft Molayne je Steelium Z! Loop vanaf de ingang van het observatorium een eindje naar rechts om een Totem Sticker te vinden, en ga dan het observatorium binnen.

Hokulani Observatory

Praat met de man bij de balie om een Comet Shard te krijgen, en ga dan door de deur om in een hal te komen. Loop helemaal naar links, en je vindt een Totem Sticker op een kartonnen doos. Ga dan door de deur vlakbij de ingang.

Praat met Sophocles, de Captain. Hij zal je vragen om de Charjabug te verzamelen. Pak de Totem Sticker op de kartonnen doos achter hem, en ga dan naar buiten. Buiten het Observatory zul je Molayne zien met de Charjabug. Hij mist er echter drie, en vraagt je om ze verzamelen.

Loop naar het stukje grond voor het Pokémon Center, en check de drie heuveltjes met gras. Je zult twee Charjabug vinden; de laatste mist nog. Loop naar het busstation links van de ingang van het Observatory, en je zult de laatste Charjabug vinden.

Met z'n allen gaan jullie vervolgens weer naar binnen. De Trial kan beginnen! Bereid je voor en stap dan door de geel en paarse deur. Sophocles vraag je om een puzzel op te lossen: je moet de panelen van de machine zo draaien dat de Charjabug in een rij komen te liggen. Als je er niet uitkomt, kun je met Sophocles om de puzzel te resetten.

Druk in de eerste puzzel eerst op de knop linksboven en dan op de knop rechtsboven. Een Lv. 29 Elekid zal je uitdagen. Voor de tweede puzzel druk je één keer op de knop linksonder, en dan twee keer op de knop rechtsonder. Dan moet je het opnemen tegen een Lv. 30 Electabuzz.

Voor de laatste puzzel moet je de Charjabug in een diagonale lijn leggen. Druk hiervoor op de knop linksonder, de knop rechtsboven, en dan tweemaal de knop linksboven. Opgepast: de Totem Pokémon verschijnt!

+
Totem Togedemaru Lv. 33
Type:
Ability:
Lightning Rod
Voorwerp:
Sitrus Berry
Totem Togedemaru Lv. 33
Zing Zap
Iron Head
Spiky Shield
Bounce

Totem Togedemaru's aura

Totem Togedemaru krijgt aan het begin van het gevecht een boost voor zijn Defense. De beide types van Togedemaru zijn zwak tegen het Ground-type; gebruik dus een Ground-type aanval om korte metten met hem te maken. Als je dit niet hebt zijn Special Fire-type aanvallen ook zeer effectief.

Voor het winnen van de Trial ontvang je een nieuw Z-Crystal: Electrium Z! Ook zal Sophocles een nieuwe functie toevoegen aan je Festival Plaza: de Battle Agency! Ten slotte geeft Molayne je de Professor's Mask, een voorwerp dat Kukui vergeten was, en vraagt of je het naar de professor kunt brengen in Malie Garden.

De Battle Agency

De Battle Agency is een nieuwe functie van het Festival Plaza in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon, die je in het kasteel kunt spelen. Kies één van de drie willekeurige Pokémon om te lenen, en kies dan twee andere spelers om een team mee te vormen. Vervolgens nemen jullie het op tegen tegenstanders. Door te stijgen in rang, worden je Pokémon sterker en win je Festival Coins, Rare Candies en Bottle Caps. Je kunt meer Trainers verzamelen om een team mee te vormen door online te spelen met andere spelers.