Startpagina » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough » Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Verlaten Trial

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Walkthrough – Verlaten Trial

Nadat je de Kahuna van Ula'ula Island, Nanu, hebt verslagen, maakt Gladion een verrassende onthulling: Lillie wordt vastgehouden in het Aether Paradise! Samen met Gladion en Hau varen jullie naar het Aether Paradise toe.

Aether Paradise

Gladion wil niet vertellen waarom, maar zegt zeker te weten dat Lillie in het Aether Paradise is. Hij stelt voor om de lift te nemen. Loop naar het noorden en je zult aangevallen worden door Aether Foundation Employees.

Bij de lift zul je Hau en Gladion vinden. Loop echter eerst helemaal naar de zuidwestelijke hoek van de haven en je zult TM06 Toxic vinden. Bereid je dan voor op een gevecht en neem de lift, en je zult uitgedaagd worden door Faba!

+
Aether Branch Chief Faba
Aether Branch Chief Faba
HypnoLv. 43

Als je Faba verslagen hebt, zal hij je naar de verdieping met het laboratorium laten gaan, waar Cosmog is. Je kunt meteen gaan, of eerst je Pokémon genezen — loop hiervoor naar het zuiden en praat met de vrouw aan de balie. Ook kun je teruggaan naar Malie City door te lift te nemen, indien nodig. Praat met Gladion als je klaar bent om verder te gaan.

Eenmaal aangekomen legt Gladion uit dat er twee laboratoria zijn: Secret Lab A en Secret Lab B. Loop naar rechts en ga door de deur, en drie Employees zullen je pad blokkeren. Versla ze en loop verder naar rechts, langs Gladion, tot je het einde van de gang bereikt. Ga dan Secret Lab B binnen, waar twee Aether Foundation Employees jou en Hau aanvallen. Nadat je ze verslagen hebt, vertrekken ze.

Loop naar de computer toe die in het lab staat, en druk op de A-knop om informatie over Cosmog te lezen. Ga naar buiten en volg Gladion, die naar links rent. Volg Gladion en neem de lift naar 1F. Je zult opnieuw twee Employees moeten verslaan.

Na het gevecht verschijnt Wicke, die je Pokémon geneest en zegt dat Lillie bij Lusamine is. Volg Gladion en Hau naar het noorden, waar Faba en een stel Employees je pad blokkeren. Je neemt het eerst op tegen twee normale Employees, en dan tegen Faba samen met een Employee.

+
Aether Branch Chief Faba & Co.
Voorwerpen:
X Defense
Aether Branch Chief Faba & Co.
LedianLv. 42
PupitarLv. 42
ClaydolLv. 44
BruxishLv. 44
HypnoLv. 45

Nadat je Faba verslagen heeft, geeft hij je de sleutel voor de deur. Volg Hau en Gladion door de deur. Hier zul je Team Skull en de baas, Guzma, aantreffen.

Ga naar het noorden en versla de Grunts op je pad. Bereid je voor op een gevecht en loop dan naar Gladion en Guzma toe. Guzma heeft zojuist Gladion verslagen, en richt zich nu tot jou!

+
Team Skull Boss Guzma
Team Skull Boss Guzma
GolisopodLv. 45
MasquerainLv. 45
PinsirLv. 45
VikavoltLv. 45

Als je Guzma verslagen hebt, zal hij zich overgeven en je doorlaten. Genees je Pokémon en ga dan het huis in. Binnen staat je Ultra Recon Squad je op te wachten. Ze blokkeren je weg en dagen je uit!

+
Ultra Recon Squad Dulse/Soliera
Voorwerpen:
X Defense
X Sp. Def
Hyper Potion
Ultra Recon Squad Dulse/Soliera
PoipoleLv. 47

Versla de Ultra Recon Squad, en ga dan de volgende kamer in. Binnen tref je Lillie en Lusamine aan. Lusamine legt haar plan uit, en stapt dan op een teleporter. Volg Lusamine door de teleporter, die je naar een andere kamer brengt. Bereid je voor op een gevecht en loop dan naar Lusamine toe. Na een aantal scènes zal ze je uitdagen voor een gevecht!

+
Aether President Lusamine
Aether President Lusamine
ClefableLv. 47
LilligantLv. 47
LopunnyLv. 47
MiloticLv. 47
BewearLv. 47

Na het gevecht volgen nog een aantal scènes, en worden je Pokémon genezen. Verlaat het gebouw, en je zult Lillie en Gladion treffen. Gladion geeft je de Master Ball; de ultieme Poké Ball, die iedere Pokémon gegarandeerd vangt! Dan biedt hij aan om je naar het volgende eiland te brengen: Poni Island. Neem de lift naar B1F: Docks, en praat met Gladion bij de boot (vlak links onder de lift) om naar Poni Island te gaan.

Seafolk Village

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Eenmaal aangekomen op Poni Island geeft Gladion je de opdracht om de Kahuna te vinden, die meer informatie heeft over de legendarische Pokémon van de Alola-regio. Dan wordt de Poni Pokédex toegevoegd aan je Rotom Pokédex. Loop naar het noorden, waar je Lillie ziet. Dan word je geroepen door een nieuw personage: Mina, de Captain. Ze zegt dat je op zoek moet naar Hapu.

Nu heb je de kans om Seafolk Village te verkennen. Ga de boot links van je in, en kijk op de kisten voor een Totem Sticker. Op de boot linksonder vind je naast de deur een Totem Sticker. Binnen vind je nog een Totem Sticker, ontvang je een Magmarizer en Electirizer van een man met een Pelipper, en geeft de vrouw in de hoek je een Lv. 40 Aerodactyl!

Op de boot in de vorm van een Whiscash rechtsonder vind je buiten opnieuw een Totem Sticker, en binnen nog een. In de boot rechtsboven zit een Totem Sticker achter de manden geplakt, ontvang je een Lucky Punch en vind je TM91 Flash Cannon. Hier vind je ook een vrouw die je Aloraichium Z geeft als je haar een Alolan Raichu laat zien.

Loop ook naar het plateau rechtsboven om een Totem Sticker te vinden en een vrouw die haar Shellos wil ruilen voor jouw Granbull. Deze Shellos zal in zijn West Sea-vorm zijn; een vorm die in Alola niet in het wild voorkomt. Ten slotte kun je in het Pokémon Center Draco Meteor leren aan Dragon-type Pokémon die niet verder kunnen evolueren.

Verlaat het dorp naar het noorden als je klaar bent om verder te gaan.

Poni Wilds

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop naar links om het strand op te komen. Hier vind je een ingang naar Poni Beach. In tegenstelling tot de andere stranden, zijn hier geen strandhutten te vinden waar je je BP kunt inwisselen.

Ga een eindje verder naar het noorden om bij een klif te komen. Rechts van het Berry-boompje vind je een Rare Candy verstopt tussen twee stenen.

Ga dan naar het oosten, door het gras, en je komt bij een bordje. Loop hier langs de kust een eindje terug naar links om een Dusk Stone te vinden op een heuveltje. Vervolgens loop je naar het zuiden tot je bij een poort komt, die je naar Ancient Poni Path brengt. Vergeet de Totem Sticker bij de poort niet te pakken.

Als je alle Trainers in het gebied verslagen hebt, ga dan naar de vrouw bij de doorgang naar Seafolk Village en daag haar uit voor een gevecht. Als je wint, geeft ze je een Focus Sash.

Ancient Poni Path

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Zodra je Ancient Poni Path op loopt, kom je Hapu en haar Mudsdale tegen. Hapu vraagt je mee te komen naar de ruïnes en rijdt dan weg op haar Mudsdale. Dan verschijnt haar oma die een nieuwe Poké Ride toevoegt aan je Ride Pager: Machamp Shove. Vervolgens vertelt ze je hoe je bij de Ruins of Hope komt: via Poni Breaker Coast.

Machamp Shove

De kracht van Machamp stelt je in staat om reusachtige stenen rond te duwen alsof ze niets wegen. Hiermee kun je nieuwe paden creëren. Zoals gewoonlijk stelt Machamp Shove je in staat om nieuwe voorwerpen te vinden in plekken waar je eerder bent geweest.

  • Sandy Cave: TM24 Thunderbolt, Surf naar het noorden.
  • Lush Jungle: TM53 Energy Ball, oostelijk deel. Tevens een Rare Candy met Stoutland Search.
  • Diglett's Tunnel: TM61 Will-O-Wisp, ga bij de kruiwagen naar beneden door het smalle gangetje. Op de vuurtoren waar je uitkomt zit een Totem Sticker.

Loop eerst een eindje naar links en omhoog om bij het huis van Hapu te komen. Bij de zuidwestelijke hoek van de omheining vind je een Totem Sticker. Ga Hapu's huis in, en doorzoek haar kamer (te herkennen aan de paarse deur) om een Totem Sticker te vinden. Je kunt ook met de Miltank in de huiskamer praten om je Pokémon te genezen. Kijk ook in de keuken voor een Totem Sticker.

Verlaat het huis van Hapu en loop er links omheen om nog een Totem Sticker op een houten ton te vinden. Kijk ook in de tuin rechts van het huis; achter de put vind je nog een Totem Sticker. Vervolgens ga je naar het oosten om bij een kruispunt te komen. Ga hier eerst naar het noorden tot je niet verder kunt, en dan naar links om een Shiny Stone te vinden.

Keer dan terug naar het kruispunt en loop naar het oosten. Vlak boven je zul je naast een Trainer in de hoek nog een Totem Sticker vinden. Loop dan naar het zuiden, het strand op.

Poni Breaker Coast

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop eerst een stukje naar links om een TM op te rapen die je gepasseerd was op Ancient Poni Path: TM55 Scald. Je kunt ook het water op met Sharpedo om een Max Revive te vinden die onderwater ligt. Ga dan verder naar het oosten en je komt al gauw bij de ruïnes uit.

Ruins of Hope

Daal de trappen af en loop naar Lillie en Mudsdale toe. Binnen vind je puzzel waarbij je blokken moet duwen. Spring in de armen van Machamp, en duw het linkerblok helemaal naar boven. Duw dan het blok in het midden naar rechts, en vervolgens naar boven, zodat het in het gat valt.

In de volgende kamer vind je Hapu, die vertelt dat ze de nieuwe Kahuna van Poni Island is. Hapu legt het ritueel van de legendarische Pokémon uit, en vertelt waar je de andere fluit kunt vinden: op Exeggutor Island. Ze stelt voor om er meteen heen te gaan.

Vlieg terug naar Seafolk Village, je zult Lillie en Hapu zien. Hapu zegt je met Mina te praten en vertrekt dan weer. Loop naar de noordwestelijke boot en na wat scènes zul je vertrekken richting Exeggutor Island.

Exeggutor Island

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Eenmaal aangekomen loop je naar links toe, waar de Exeggutor staan. Als je met ze praat, word je aangevallen door een Lv. 42 Pinsir! Om verder te komen, moet je eerst alle Exeggutor helpen. Dan zal één van ze naar het noorden lopen.

Ga ook naar het noorden, waar je in de grot een verborgen Big Pearl kunt vinden. Praat dan met de Exeggutor, en hij zal je een lift geven! Gebruik eerst Tauros om de rotsen aan de rechterkant kapot te beuken en een Totem Sticker te vinden. Ga vervolgens naar de top van de berg en check het altaar, waar je de Sun Flute (in Pokémon Ultra Sun) of Moon Flute (in Pokémon Ultra Moon) vindt. Daarna verlaat je het eiland.

De chief vertelt jullie dat het Alter of the Sunne/Moone achter Vast Poni Canyon ligt. Om hier te komen, keer je terug naar Ancient Poni Path.

Ancient Poni Path

Ga terug naar het kruispunt op Ancient Poni Path en loop naar het noorden, waar je Lillie vindt, met maar liefst zes Team Skull Grunts. Versla ze allemaal, en Plumeria zal verschijnen. Ze biedt haar excuses aan en vraagt je om Guzma te redden, die met Lusamine door het Ultra Wormhole gegaan is. Om het goed te maken, krijg je Poisonium Z!

Lillie geneest je Pokémon, en rent dan verder. Volg haar naar het noorden, de vallei in.

Vast Poni Canyon

⦾ frequent | O gemiddeld | △ zeldzaam | ▲ zeer zeldzaam

Loop een stukje door naar het noorden, en je zult Lillie, Hapu en Mudsdale tegenkomen. Dan verschijnt de Ultra Recon Squad, die niet blij is dat ze op jou toegewezen zijn. Ze dagen je uit voor een gevecht!

+
Ultra Recon Squad Dulse/Soliera
Voorwerpen:
X Defense
X Sp. Def
Hyper Potion
Ultra Recon Squad Dulse/Soliera
PoipoleLv. 49

Na het gevecht zul je Vast Poni Canyon kunnen betreden. Klim eerst onder de takken door aan de bovenkant om TM93 Wild Charge te bereiken. Praat met Lillie bij de ingang, en ze zal je Pokémon genezen. Ga dan naar binnen en loop naar rechts, de heuvel op. Gebruik Tauros Charge om de rotsen te breken en een kleine doorgang te vinden, die je naar een Protein brengt. Spring dan van de heuvel en loop verder naar het zuiden, nog een heuvel op. Ga dan naar links, langs de twee Ace Trainers, en je komt bij een uitgang.

Loop naar links, over de brug heen en ga de grot in. Ga verder naar links, over het rotsige pad of langs de Trainer. Ga weer naar buiten en je zult links een houten brug zien. Loop eerst naar rechts om een kleine doorgang te vinden, die je naar een grot met twee Trainers brengt. Aan de andere kant van de grot vind je een doorgang naar TM99 Dazzling Gleam. Ga dan terug tot je weer bij de houten brug bent.

Loop naar de houten brug toe, en Lillie zal achter je aan komen. Nadat jullie beiden over de brug zijn geneest ze je Pokémon. Als je wilt, kun je naar het midden van de brug lopen om foto's te maken met de Poké Finder. Ga dan de grot in en daal af naar links om een Nugget te vinden. Ga dan door naar rechts en je komt bij een grote steen. Gebruik Machamp Shove om deze steen naar beneden te duwen, tot hij in een gat valt. Loop ietsje naar beneden en duw de onderste steen naar rechts het gat in. Duw vervolgens de laatste steen omhoog een gat in.

Klim de ladder op, en loop naar rechts om weer buiten te komen. Loop verder naar het oosten, over de tweede houten bruggen, en check met Stoutland Search om een PP Max te vinden. Ga via de grote tak naar het noordenoosten. Ga dan naar links om de berg af te dalen. Een eindje naar beneden vind je een grotingang, waar je een blok in een gat kunt duwen om een snelle doorgang door Vast Poni Canyon te maken. Ook kun je aan de linkerkant van het buitenpad onder een boomstrong door kruipen om een grot te bereiken. Gebruik hier Sharpedo Jet om een Rare Candy en TM35 Flamethrower te vinden.

Ga dan verder naar het noorden, en je bereikt een Trial-poort, waar Lillie je Pokémon zal genezen. Ga de grot in, en je zult lezen dat je een Trial bereikt hebt. Hoewel er geen Captain is, kun je toch de Trial ondergaan!

Loop naar het noorden, en je zult aangevallen worden door een Lv. 42 Jangmo-o. Versla deze en raap de TM02 Dragon Claw op die in het holletje ligt. Loop verder, en een Lv. 44 Hakamo-o zal je aanvallen. Blijf doorlopen naar het noorden en check de totem, waar je zult worden aangevallen door Totem Kommo-o!

+
Totem Kommo-o Lv. 49
Type:
Voorwerp:
Roseli Berry
Totem Kommo-o Lv. 49
Drain Punch
Dragon Claw
Thunder Punch
Poison Jab

Totem Kommo-o

De reguliere Kommo-o heeft al enorm hoge statistieken, en Totem Kommo-o krijgt aan het begin van het gevecht ook nog eens een boost aan al zijn statistieken. Gelukkig heeft Totem Kommo-o één hele grote zwakte: het Fairy-type! Fighting-type aanvallen zijn niet zeer effective tegen Fairy-type Pokémon, en Dragon-type aanvallen doen zelfs helemaal geen schade. Maar de grootste reden is dat Fairy-type super-effectief is tegen zowel Fighting-type als Dragon-type, wat inhoudt dat Fairy-type aanvallen maar liefst vier keer zo veel schade doen als normaal tegen Kommo-o.

Let op: omdat Totem Kommo-o een Roseli Berry vasthoudt, zal de eerste Fairy-type aanval slechts twee keer zo veel schade doen. Blijf Totem Kommo-o raken met Fairy-type aanvallen en hij zal snel bezwijken. Om met zijn handlangers af te rekenen, kun je Fire-type of Ice-type aanvallen gebruiken.

Nadat je Totem Kommo-o verslagen hebt, krijg je het volgende Z-Crystal: Draconium Z!

Nu je het Altar of the Sunne (in Pokémon Ultra Sun) of Altar of the Moone (in Pokémon Ultra Moon) bereikt hebt, is het bijna zover om de legendarische Pokémon op te roepen. Tijd om Lusamine en Guzma te redden van Necrozma! Loop door naar het noorden, en je zult het altaar bereiken.