Startpagina » Pokémon X & Y

Pokémon X & Y

Ga op avontuur in een adembenemende 3D-wereld met Pokémon X en Pokémon Y, alleen voor Nintendo 3DS. Reis af naar de Kalos-regio, een land vol mysterieën, en kies uit drie nieuw ontdekte Pokémon om mee te beginnen.

Kies in deze RPG uit Chespin (Grass-type), Fennekin (Fire-type) en Froakie (Water-type) en zet je eerste stappen in een nieuw avontuur. Elke Pokémon heeft zijn eigen speciale bewegingen, verdient ervaring met gevechten, wordt sterker en zal uiteindelijk evolueren.

In dit nieuwe avontuur krijgt je Pokémon-avontuur een compleet nieuwe dimensie. Elke uithoek van de stervormige Kalos-regio komt tot leven, van de bekende straten van Lumiose City tot de duisterste plekjes in de wildernis. Lumiose City is een bruisende metropolis en van de iconische toren in het centrum tot de drukbezochte winkels… je vindt er genoeg om te ontdekken.

Er wachten je een aantal nieuw ontdekte Pokémon: Gogoat is een Pokémon van het Grass-type die zo groot is dat hij mensen op zijn rug kan dragen, Sylveon is een nieuw ontdekte evolutie van Eevee en er is een mysterieuze Pokémon die een onduidelijke band met Mewtwo heeft. En dan zijn er ook nog Xerneas & Yveltal, de net ontdekte legendarische Pokémon.

Pokémon X en Pokémon Y zijn sinds 12 oktober 2013 beschikbaar voor de systemen in de Nintendo 3DS-familie.

Informatiepagina's