Startpagina » Pokémon X & Y » Algemene informatie X & Y

Algemene informatie X & Y

Nintendo en Game Freak werken momenteel aan Pokémon X & Pokémon Y; twee hele nieuwe spellen voor de Nintendo 3DS welke wereldwijd te koop zullen zijn in oktober 2013.

Dit zijn de eerste reeks Pokémon-spellen uit de serie die geheel in 3D zijn, aangezien ze speciaal voor de Nintendo 3DS zijn ontworpen. In beelden die al te zien zijn, is te zien wie de nieuwe starter-Pokémon zijn: de aapachtige Grass-type Chespin, het Fire-type vosje Fennekin en de kikker-achtige Water-type Froakie.

Daarnaast is te zien hoe de nieuwe wereld eruit ziet en veel van de oude bekende Pokémon uit voorgaande spellen in 3D. Voor de echte fans wordt het lange wachten eindelijk beloond. Nu kunnen we een geheel avontuur in 3D beleven!

Daarnaast heeft Satoru Iwata – directeur van Nintendo – laten weten dat de twee nieuwe spellen wereldwijd in oktober 2013 te spelen zijn. Dit is de eerste keer in de geschiedenis dat dit gebeurt. Bij voorgaande spellen moesten de Verenigde Staten en Europa altijd langer wachten dan Japan om de spellen te spelen. Nu kunnen alle spelers wereldwijd tegelijkertijd alle nieuwe Pokémon en hun geheimen ontdekken, alsmede het online vechten en ruilen met elkaar.

Pokémon X & Pokémon Y zullen een hele nieuwe dimensie aan de Pokémon-wereld geven en de prachtige beelden, het nieuwe verhaal, de muziek en de nieuwe mogelijkheden zullen een glimlach op het gezicht toveren bij iedere Pokémon-fanaat!