Pokémon X en Y zitten weer bomvol Pokémon met verschillende vormen. Hier vind je een mooi overzicht van die vormen.

Vivillon

Als eerste hebben we Vivillon, deze Pokémon kan maar liefst achttien verschillende vormen aannemen. Bij Vivillon kan het patroon op zijn vleugels verschillen, het patroon op zijn vleugels wordt bepaald door de locatie van je 3DS toen je het spel opstartte, sommige landen hebben één patroon, maar anderen hebben er meer. Zo heeft Amerika er vier en Japan er twee. Dit geldt niet voor de twee pre-evoluties van Vivillon: Scatterbug en Spewpa. Zij hebben geen verschillende patronen of vormen, maar als je een Scatterbug vangt terwijl je locatie op Nederland stond toen je jouw game begon, dan zal je Vivillon ook het Nederlandse patroon (Continental) krijgen.

PatroonNaamLanden & StatenPatroonNaamLanden & Staten
Icy SnowCanada
Finland
Noorwegen
ArchipelagoJamaica
Puerto Rico
Saint Lucia
PolarCanada (Alberta, New Brunswick, Nova Scotia, Québec)
Verenigde Staten (Connecticut, Maine, Massachusetts, Michigan, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Wisconsin, Wyoming)
High PlainsCanada (British Colombia)
Mexico
Verenigde Staten (Arizona, California, Montana, New Mexico, Oregon, Utah, Washington)
TundraNoorwegenSandstormSomalië
Verenigde Arabische Emiraten
ContinentalBelgië
Frankrijk
Nederland
Duitsland
Denemarken
Korea
Noorwegen
Zweden
Polen
Rusland
Verenigde Staten (Colorado)
RiverAustralië
GardenTsjechië
Ierland
Nieuw Zeeland
Polen
Verenigd Koninkrijk
MonsoonHong Kong
India
ElegantJapanSavannaBrazilië
Portugal
Uruguay
MeadowOostenrijk
Duitsland
Frankrijk
Luxemburg
Italië
Verenigd Koninkrijk
Japan
SunMexico
ModernCanada (Manitoba)
Verenigde Staten (overige staten)
OceanVerenigde Staten (Hawaii)
MarineOostenrijk
Chili
Frankrijk
Spanje
Portugal
Polen
Italië
Duitsland
JungleColombia
Panama
Singapore
Maleisië

Flabébé, Floette en Florges

Als volgende hebben we Flabébé, Floette en Florges, een evolutielijn die verschillende kleuren bloemen beschermt. Je hebt ze met rode, gele, blauwe, witte en oranje bloemen. Als je één van deze drie Pokémon; dan zal hij zijn hele leven lang dezelfde kleur bloem behouden. De kleur van de bloem wordt bepaald door het soort bloemenveldje waar je één van deze drie Pokémon hebt gevangen. De Flabébé/Floette/Florges met de gele bloem vind je in de gele bloemenveldjes, de rode in de rode bloemenveldjes, de blauwe in de blauwe bloemenveldjes en de oranje en de witte zitten in alle bloemenveldjes en in gewoon gras, maar zijn heel erg zeldzaam.

BloemFlabébéFloetteFlorgesVindplaatsen
RoodRoute 4 & 7: rode bloemenvelden
GeelRoute 4 & 7: gele bloemenvelden
OranjeRoute 4 & 7: alle bloemenvelden en gras
BlauwRoute 4 & 7: paarse bloemenvelden
WitRoute 4 & 7: alle bloemenvelden en gras

Furfrou

Jij kan jouw Furfrou laten trimmen in Frieser Furfrou, een trimsalon op Vernal Avenue in Lumiose City. Ze kunnen Furfrou daar, naast zijn gewone vorm, op negen verschillende manieren laten trimmen, na een paar dagen groeit zijn haar weer terug. Elke trimbeurt kost 500 Poké Dollars, je kan meerdere trimbeurten vrijspelen door meer stijl te krijgen.

AfbeeldingVormAfbeeldingVorm
Normale vormMatron Trim
Heart TrimDandy Trim
Star TrimLa Reine Trim
Diamond TrimKabuki Trim
Debutante TrimPharaoh Trim

Aegislash

Als volgende hebben we Aegislash, de uiteindelijke evolutie van Honedge. Aegislash's vorm verandert gedurende gevechten. Hij heeft twee vormen: Blade Forme en Shield Forme, de vorm waar Aegislash in zit verschilt per aanval. Hij verandert bijvoorbeeld naar Shield Forme als je King's Shield gebruikt, maar verandert naar Blade Forme als je een aanval gebruik. Als Aegislash in het gevecht wordt gebracht zal hij in zijn Shield Forme zijn. De stats verschillen ook per vorm, zo heeft de Blade Forme 150 Attack en 150 Sp. Attack, terwijl de Blade Forme 150 Defense en Sp. Defense heeft.

AfbeeldingVormVerhoogde statsVerlaagde stats
Shield FormeDefense: 150
Sp. Defense: 150
Attack: 50
Sp. Attack: 50
Blade FormAttack: 150
Sp. Attack: 150
Defense: 50
Sp. Defense 50

Pumpkaboo en Gourgeist

Als laatste hebben we Pumpkaboo en Gourgeist, twee Pokémon die kunnen veranderen in grootte. Ze hebben, zoals je hieronder kunt zien, vier verschillende groottes. Het verschil bij de groottes zit in de stats. De supergrote Pumpkaboo heeft de hoogste HP en Attack, maar de laagste Speed, maar als je jouw Pumpkaboo ruilt met iemand anders zodat het een Gourgeist wordt, dan zal zijn Speed afnemen. Een kleine Pumpkaboo evolueert naar een kleine Gourgeist, een normale Pumpkaboo naar een normale Gourgeist etc. De supergrote Pumpkaboo is de zeldzaamste van de vier.

PokémonKleine vormNormale vormGrote vormSupergrote vorm
Pumpkaboo
Gourgeist
Forum