Pokémon X en Y zitten weer bomvol Pokémon met verschillende vormen. Hier vind je een mooi overzicht van die vormen.

Vivillon

Als eerste hebben we Vivillon, deze Pokémon kan maar liefst achttien verschillende vormen aannemen. Bij Vivillon kan het patroon op zijn vleugels verschillen, het patroon op zijn vleugels wordt bepaald door de locatie van je 3DS toen je het spel opstartte, sommige landen hebben één patroon, maar anderen hebben er meer. Zo heeft Amerika er vier en Japan er twee. Dit geldt niet voor de twee pre-evoluties van Vivillon: Scatterbug en Spewpa. Zij hebben geen verschillende patronen of vormen, maar als je een Scatterbug vangt terwijl je locatie op Nederland stond toen je jouw game begon, dan zal je Vivillon ook het Nederlandse patroon (Continental) krijgen.

Flabébé, Floette en Florges

Als volgende hebben we Flabébé, Floette en Florges, een evolutielijn die verschillende kleuren bloemen beschermt. Je hebt ze met rode, gele, blauwe, witte en oranje bloemen. Als je één van deze drie Pokémon; dan zal hij zijn hele leven lang dezelfde kleur bloem behouden. De kleur van de bloem wordt bepaald door het soort bloemenveldje waar je één van deze drie Pokémon hebt gevangen. De Flabébé/Floette/Florges met de gele bloem vind je in de gele bloemenveldjes, de rode in de rode bloemenveldjes, de blauwe in de blauwe bloemenveldjes en de oranje en de witte zitten in alle bloemenveldjes en in gewoon gras, maar zijn heel erg zeldzaam.

Furfrou

Jij kan jouw Furfrou laten trimmen in Frieser Furfrou, een trimsalon op Vernal Avenue in Lumiose City. Ze kunnen Furfrou daar, naast zijn gewone vorm, op negen verschillende manieren laten trimmen, na een paar dagen groeit zijn haar weer terug. Elke trimbeurt kost 500 Poké Dollars, je kan meerdere trimbeurten vrijspelen door meer stijl te krijgen.

Aegislash

Als volgende hebben we Aegislash, de uiteindelijke evolutie van Honedge. Aegislash’s vorm verandert gedurende gevechten. Hij heeft twee vormen: Blade Forme en Shield Forme, de vorm waar Aegislash in zit verschilt per aanval. Hij verandert bijvoorbeeld naar Shield Forme als je King’s Shield gebruikt, maar verandert naar Blade Forme als je een aanval gebruik. Als Aegislash in het gevecht wordt gebracht zal hij in zijn Shield Forme zijn. De stats verschillen ook per vorm, zo heeft de Blade Forme 150 Attack en 150 Sp. Attack, terwijl de Blade Forme 150 Defense en Sp. Defense heeft.

Pumpkaboo en Gourgeist

Als laatste hebben we Pumpkaboo en Gourgeist, twee Pokémon die kunnen veranderen in grootte. Ze hebben, zoals je hieronder kunt zien, vier verschillende groottes. Het verschil bij de groottes zit in de stats. De supergrote Pumpkaboo heeft de hoogste HP en Attack, maar de laagste Speed, maar als je jouw Pumpkaboo ruilt met iemand anders zodat het een Gourgeist wordt, dan zal zijn Speed afnemen. Een kleine Pumpkaboo evolueert naar een kleine Gourgeist, een normale Pumpkaboo naar een normale Gourgeist etc. De supergrote Pumpkaboo is de zeldzaamste van de vier.

Print Friendly, PDF & Email
Forum