Battle Maison
En ook de Kalos-regio heeft zijn eigen vechtfaciliteit. Het is echter niet de Battle Tower of de Battle Subway! In Pokémon X & Y wordt namelijk een nieuwe faciliteit aan dit lijstje toegevoegd: de Battle Maison!

Battle Maison

De Battle Maison is te vergelijken met de Battle Tower en de Battle Subway. De Battle Maison is te vinden in Kiloude City. Als je besluit het gevecht aan te gaan met de Trainers in de Battle Maison, zul je ook hier weer de keuze krijgen tussen verschillende gevechtssoorten. De Battle Maison geeft je de keus uit Single Battles, Double Battles, Triple Battles en Rotation Battles. Er zijn echter ook nog vier extra gevechtssoorten vrij te spelen in de Battle Maison. Na het verslaan van een van bovenstaande gevechtssoorten zul je de Super-versie van deze soort vrijspelen. In de Super-versie zijn je tegenstanders sterker, maar krijg je betere beloningen!

Beloningen

Als je voor de normale versie van iedere gevechtssoort kiest, dan zul je twintig Trainers achter elkaar moeten verslaan. Voor de eerste tien Trainers zul je 1 BP krijgen voor het winnen van een gevecht. Voor de negen Trainers die daarna komen, zul je 2 BP krijgen per gewonnen gevecht, aangezien deze Trainers sterker zijn dan de voorgaande tegenstander. Als je het zo ver schopt dat je bij het twintigste gevecht komt, dan zul je tegen een van de bazen van de Battle Maison komen te staan: een Battle Chatelaine! Als je ook nog eens tegen deze tegenstander weet te winnen, zul je maar liefst 20 BP krijgen!

Bij de Super Battle zul je voor de eerste tien Trainers 2 BP per gewonnen gevecht krijgen. Voor elke tien Trainers die je daarna verslaat zal het gewonnen aantal BP met één stijgen. De tweede tien Trainers leveren je zo dus 3 BP per gevecht op. Bij elk vijftigste gevecht kom je tegen dezelfde Battle Chatelaine als in de normale versie.

Multi Battle

De mogelijkheid om samen met iemand anders tegen twee andere Trainers te vechten, is er ook in Pokémon X & Y. Je kunt samen met een Trainer uit het verhaal vechten, of met een andere speler in de buurt. Dit laatste werkt niet online. De beloningen zijn hetzelfde als bij de andere gevechtstypes.

Battle Chatelaines

Er zijn vier Battle Chatelaines. Bij de Single en Super Single-battles is dit Nita, bij de Double en Super Double-battles is dit Evelyn, bij de Triple en Super Triple-battles hoort Dana en bij de Rotation en Super Rotation-battles zul je moeten vechten tegen Morgan. Bij de Multi en Super Multi-battles zullen deze Chatelaines worden afgewisseld met steeds verschillende Pokémon uit de lijst hieronder.

Pokémon uitgesloten van deelname

Er zijn een aantal Pokémon die niet mee mogen doen in de Battle Maison. Het maakt hierbij niet uit voor welke gevechtssoort je kiest. Dit zijn de Pokémon die niet mee mogen doen (uitgezonderd van het Pokémon Egg, wat uiteraard ook niet mee mag doen in de Battle Maison):

Uitzonderingen

PokémonPokémonPokémonPokémon
MewtwoMewLugiaHo-oh
CelebiKyogreGroudonRayquaza
JirachiDeoxys (Normal Forme)Deoxys (Attack Forme)Deoxys (Defense Forme)
Deoxys (Speed Forme)DialgaPalkiaGiratina (Altered Forme)
Giratina (Origin Forme)PhioneManaphyDarkrai
Shaymin (Land Forme)Shaymin (Sky Forme)ArceusVictini
ReshiramZekromKyuremKyurem (Black)
Kyurem (White)Keldeo (Ordinary Forme)Keldeo (Resolute Forme)Meloetta
GenesectXerneasYveltalZygarde

Winkels

Voor de Battle Points (BP) die je hebt gewonnen gedurende de gevechten in de Battle Maison kun je een aantal mooie dingen kopen. In het voorste deel van het gebouw bevinden zich twee winkels: eentje met Battle Items, de ander met TMs. Deze voorwerpen kun je er kopen:

Battle Maison | Battle Items Shop

ItemNaamPrijs
Protein2 BP
Calcium2 BP
Iron2 BP
Zinc2 BP
Carbos2 BP
HP Up2 BP
Power Bracer16 BP
Power Belt16 BP
Power Lens16 BP
Power Band16 BP
Power Anklet16 BP
Power Weight16 BP
Toxic Orb16 BP
Flame Orb16 BP
White Herb32 BP
Power Herb32 BP
Absorb Bulb32 BP
Cell Battery32 BP
Red Card32 BP
Eject Button32 BP
Weakness Policy32 BP
Ring Target32 BP
Protector32 BP
Whipped Dream32 BP
Sachet32 BP
Electirizer32 BP
Magmarizer32 BP
Reaper Cloth32 BP
Up-Grade32 BP
Dubious Disc32 BP
Wise Glasses48 BP
Choice Specs48 BP
Scope Lens48 BP
Zoom Lens48 BP
Wide Lens48 BP
Muscle Band48 BP
Focus Band48 BP
Choice Band48 BP
Choice Scarf48 BP
Assault Vest48 BP
Focus Sash48 BP
Razor Claw48 BP
Razor Fang48 BP
Bright Powder48 BP
Life Orb48 BP
Iron Ball48 BP
Air Balloon48 BP
Binding Band48 BP
Safety Goggles48 BP
Rare Candy48 BP
Ability Capsule200 BP

Battle Maison | TM Shop

AanvalPrijs
TM48 Round24 BP
TM59 Incinerate24 BP
TM87 Swagger24 BP
TM60 Quash24 BP
TM05 Roar24 BP
TM23 Smack Down32 BP
TM34 Sludge Wave32 BP
TM51 Steel Wing32 BP
TM64 Explosion48 BP
TM67 Retaliate48 BP
TM72 Volt Switch48 BP
TM85 Dream Eater48 BP

Print Friendly, PDF & Email