Zoals gewoonlijk zijn er ook in X en Y een aantal Pokémon die je gratis en voor niets krijgt. Hier is een overzicht.

Kalos-starters

Aan het begin van het spel krijg je zoals gewoonlijk één van de starters uit de regio. In dit geval heb je de keuze uit de Grass-type Chespin, de Fire-type Fennekin en de Water-type Froakie. In tegenstelling tot de voorgaande games zal je jouw eerste Pokémon niet van de regionale Professor krijgen, maar van één van je vrienden.

Kanto-starters

Als je in Lumiose City aankomt moet je vechten tegen Professor Sycamore. Zijn team bestaat uit de drie Kanto starters. Na het gevecht krijg je één van die drie starters. Je hebt zoals gewoonlijk de keuze uit Bulbasaur, Charmander en Squirtle. Bij de starter krijg je de Mega Stone die je nodig hebt bij het Mega evolueren van zijn uiteindelijke evolutie.

Fossielen

Voor de volgende Pokémon zal je eerst hun fossielen moeten vinden voordat je ze krijgt. Het gaat hier natuurlijk over Tyrunt en Amaura. Je krijgt één van de twee fossielen in Glittering Cave en daarna kan je ze in Ambrette Town laten verwekken.

Als je jouw keuze hebt laten vallen op Tyrunt (Rock/Dragon-type) dan zal je het Jaw Fossil moeten kiezen, maar mocht je liever Amaura (Rock/Ice-type) hebben, dan moet je voor het Sail Fossil gaan.

Mega LucarioLucario

In de Tower of Mastery in Shalour City staat het volgende cadeautje op je te wachten, namelijk één van de twee Lucario van Korrina. Deze Lucario kiest na het gevecht tussen de twee Mega Lucario voor jou als Trainer.

Deze Fighting/Steel-type zit op Level 32 en zal zijn Mega Stone dragen.

LaprasLapras

Net nadat je Lucario hebt gekregen en Shalour City bent uitgelopen vraagt een man aan je of je ook geïnteresseerd bent in een Lapras die hem ooit uit de zee heeft gered. Je mag hiervoor maar vijf Pokémon in je party hebben zitten, anders kan je jouw Lapras niet ontvangen.

Deze Water/Ice-type zit op Level 30 en heeft geen voorwerp bij zich.

Print Friendly, PDF & Email
Forum