Startpagina » Pokémon X & Y » Friend Safari

Friend Safari

Voor de X & Y games is er een speciale nieuwe soort Safari Zone gemaakt, je kunt in Kiloude City namelijk naar de Friend Safari! Elke vriend die je op je 2DS of 3DS hebt, heeft een eigen Friend Safari. Iedereen heeft er één van een bepaald type, sommigen hebben Fire, anderen hebben Rock. Dit type en de Pokémon in de Safari zullen niet veranderen. Je kunt je eigen Friend Safari niet bezoeken.

Als je elkaar als vriend hebt zullen er twee Pokémon zitten in iemands Friend Safari (Slot 1 en Slot 2), maar als jouw vriend de Elite 4 en de Champion heeft verslagen dan zal hij/zij een derde Pokémon erbij krijgen (Slot 3). Als jullie allebei tegelijk online zijn dan kunnen de Pokémon in de Friend Safari ook een Hidden Ability hebben.

Eén van de grootste veranderingen is het feit dat je de wilde Pokémon in de Safari kan verzwakken met je eigen Pokémon en dat je met je eigen Poké Balls moet gooien en dus geen Safari Balls krijgt.

In de Friend Safari zitten verscheidene Pokémon die niet in Kalos te vangen zijn, ook houdt de Friend Safari niet rekening met exclusieve Pokémon per spel. Daarnaast kan je ook starters vangen in een Friend Safari, zoals Wartortle en Braixen. Hieronder heb je een overzicht van welke Pokémon er te vinden zijn in de Friend Safari.

Bug-type Safari

Dark-type Safari

Dragon-type Safari

Pokémon 1TypePokémon 2TypePokémon 3Type
Gabite
Dragonair
Druddigon
Fraxure
Shelgon
Sliggoo
---Noibat
---

Electric-type Safari

Fairy-type Safari

Fighting-type Safari

Fire-type Safari

Flying-type Safari

Ghost-type Safari

Pokémon 1TypePokémon 2TypePokémon 3Type
Shuppet
Phantump
Dusclops
Lampent
Pumpkaboo
Drifblim
------Spiritomb
------Golurk

Grass-type Safari

Ground-type Safari

Ice-type Safari

Normal-type Safari

Poison-type Safari

Psychic-type Safari

Rock-type Safari

Pokémon 1TypePokémon 2TypePokémon 3Type
Nosepass
Onix
Rhydon
Boldore
Magcargo
Shuckle
Dwebble
Corsola
Barbaracle
---Pupitar
---

Steel-type Safari

Water-type Safari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>