Zoals gewoonlijk is het doel in Pokémon X en Y om de acht Badges van de Kalos-regio te veroveren, waarna je je kracht mag meten bij de Pokémon League. Hieronder zie je welke krachtige Trainers de Gym Leaders en Elite Four vertegenwoordigen.

Gym Leaders

#1: Santalune City

santalunegym2De eerste gymleider in Pokémon X en Y gaat door het leven met de naam Viola. Deze pittige tante heeft Pokémon van het type Bug. Voordat je de leider uit kan dagen voor een gevecht, dien je je een weg te banen door de ruimte. Dit kun je doen door een puzzel op te lossen waarbij spinnenwebben centraal staan. Na het gevecht tegen Viola krijg je de Bug Badge en TM83 Infestation, haar Gym staat in Santalune City.

Naast een passie voor Bug Pokémon is Viola ook een fanatieke fotograaf.

+
Leader Viola
Leader Viola
Surskit Lv. 10
Vivillon Lv. 12

 

#2: Cyllage City

29De tweede gym wordt geleid door Grant; een sportfanaat met hobbies zoals fietsen en bergklimmen. Dit is dan ook de reden dat zijn gym volstaat met klimwanden. Het type van zijn gym is het Rock-type. Hij gebruikt de twee Fossil Pokémon van deze generatie.

Na een overwinning krijg je TM39 Rock Tomb en de Cliff Badge.

+
Leader Grant
Leader Grant
Amaura Lv. 25
Tyrunt Lv. 25

#3: Shalour City

KorrinaDe derde Gym Leider heet Korrina, ze gebruikt het fysiek sterke Fighting-type. Als je Korrina hebt verslagen zal ze je de Rumble Badge en TM98 Power-Up Punch geven. Haar Gym staat in Shalour City, een mooi stadje met uitzicht over de zee.

Naast haar werk als Gym Leider is ze dol op rolschaatsen, dit is dan ook de reden dat haar gym één grote rolschaatsbaan is.

+
Leader Korrina
Leader Korrina
Mienfoo Lv. 29
Machoke Lv. 28
Hawlucha Lv. 32

 

#4: Coumarine City

Coumarine City Gym 4Gym 4 wordt beheerd door Ramos, een oude man met een passie voor de natuur. Hij maakt dan ook gebruik van het Grass-type en de puzzel in zijn gym bestaat uit een grote bomen met lianen. Via de lianen kan je omhoog klimmen en op de top van de boom staat Ramos. Als je hem hebt verslagen krijg je de Plant Badge en TM86 Grass Knot.

+
Leader Ramos
Leader Ramos
Jumpluff Lv. 30
Weepinbell Lv. 31
Gogoat Lv. 34

 

#5: Lumiose City

30Voor de strijd om de vijfde badge zal je het op moeten nemen tegen Clemont. Deze jongeman heeft een gym in de hoofdstad van de Kalos regio en  maakt gebruik van het Electric-type.  Als je hem hebt verslagen krijg je de Voltage Badge. Zijn Gym is een grote quiz waarbij je moet raden welke Pokémon je ziet. Als je Clemont hebt verslagen verkrijg je de TM24 Thunderbolt.

Clemont heeft een obsessie voor wetenschap en wordt vaak gezien met zijn zusje Bonnie die de quiz master is in de gym.

+
Leader Clemont
Leader Clemont
Emolga Lv. 35
Magneton Lv. 35
Heliolisk Lv. 34

#6: Laverre City

Gymleider nummer 6 staat bekend onder de naam Valerie, ze is de eerste Gymleider met het nieuwe Fairy-type. Haar gym staat in Laverre City, als je haar verslaat krijg je de Fairy Badge. Haar Gym puzzel is gebaseerd op de Psychic-type Gym uit Kanto, als je op een platform staat, teleporteer je naar een andere kamer. Als je Valerie hebt verslagen krijg je TM99 Dazzling Gleam.

+
Leader Valerie
Leader Valerie
Mawile Lv. 38
Mr. Mime Lv. 39
Sylveon Lv. 42

 

#7: Anistar City

Anistar City Gym 7De één na laatste Gym is een Psychic-type Gym. Deze gym staat in Anistar City en wordt beheerd door een grote, donkere vrouw met een cape genaamd Olympia. Als je Olympia hebt verslagen krijg je de Psychic Badge en TM04 Calm Mind, een aanval waardoor je Sp. Attack en Sp. Defense omhoog gaan.

+
Leader Olympia
Leader Olympia
Sigilyph Lv. 44
Slowking Lv. 45
Meowstic Lv. 48

#8: Snowbelle City

De laatste Gym is een Ice-type Gym, het zal niet een hele grote uitdaging zijn aangezien je hoogstwaarschijnlijk wel een Fire, Fighting, Steel of Rock-type in je team hebt. Als je Wulfric verslagen hebt ontvang je de Iceberg Badge en TM13 Ice Beam, een sterke Ice-type aanval.

+
Leader Wulfric
Leader Wulfric
Abomasnow Lv. 56
Cyrogonal Lv. 55
Avalugg Lv. 59

 

 

Elite Four

In Kalos kan je, net zoals in Unova, de Elite Four verslaan in de volgorde die jij wilt. De kamer van de Champion gaat echter pas open nadat je de hele Elite Four verslagen hebt. In Kalos hebben de leden van de Elite Four maar vier Pokémon wat ze een stuk makkelijker zal maken.

#1: Malva

Malva is een Fire-type specialist, haar sterkste Pokémon is Talonflame. Ze is te vinden in de bovenste kamer aan de rechterkant.

+
Elite Four Malva
Elite Four Malva
Pyroar Lv. 63
Torkoal Lv. 63
Chandelure Lv. 63
Talonflame Lv. 65

#2: Wikstrom

Wikstrom gebruikt Pokémon van het defensief sterke Steel-type, maar zijn Aegislash is ook aanvallend sterk! Hij is te vinden in de bovenste kamer aan de linkerkant.

+
Elite Four Wikstrom
Elite Four Wikstrom
Klefki Lv. 63
Probopass Lv. 63
Scizor Lv. 63
Aegislash Lv. 65

 

#3: Siebold

Siebold is een liefhebber van kunst en gebruikt in het gevecht Pokémon van het Water-type. Pas vooral op voor zijn sterke Barbaracle. Zijn kamer is rechtsonder.

+
Elite Four Siebold
Elite Four Siebold
Clawitzer Lv. 63
Gyarados Lv. 63
Starmie Lv. 63
Barbaracle Lv. 65

#4: Drasna

Geen enkele Elite 4 is compleet zonder een Dragon Master, hier hebben we Drasna voor in Kalos. Noivern is haar troef! Haar kamer is linksonder.

+
Elite Four Drasna
Elite Four Drasna
Dragalge Lv. 63
Altaria Lv. 63
Druddigon Lv. 63
Noivern Lv. 65

Champion Diantha

Diantha is een vrouw die je in je reis al meerdere keren bent tegengekomen. Ze gebruikt zes verschillende Pokémon, waaronder één Mega Pokémon!

+
Champion Diantha
Champion Diantha
Hawlucha Lv. 64
Gourgeist Lv. 65
Tyrantrum Lv. 65
Aurorus Lv. 65
Goodra Lv. 66
Mega Gardevoir GardevoiriteLv. 68

Print Friendly, PDF & Email
Forum