Kalos

Kalos-regioNet zoals in alle voorgaande Pokémon-spellen die met een nieuwe generatie beginnen, hebben ook Pokémon X & Y een geheel nieuwe regio. Ditmaal is het de regio Kalos.

Kalos is gebaseerd op Frankrijk en is tot nu toe de grootste regio. ‘Kalos' is Grieks voor ‘schoonheid', en daarom zal dit thema in deze regio ook veelvoudig aan bod komen. Omdat Kalos zo groot is, wordt de Pokédex opgedeeld in drie delen: Central Kalos, Coast Kalos en Mountain Kalos. In sommige delen van de regio kun je een Pokémon berijden, bijvoorbeeld om sneller ergens te komen of ruig terrein over te steken. Voorbeelden hiervan zijn Skiddo, Gogoat, Rhyhorn en Mamoswine.

Vaniville Town screenshotVaniville Town

Het dorpje waarom je begint heet Vaniville Town, het ligt in het midden helemaal onderin de Kalos-regio. Dit is de plek waar je Calem/Serena en Shauna ontmoet. Je woont aanvankelijk in Vaniville Town samen met je familie, de huisdieren van je familie zijn een Rhyhorn en een Fletchling. Calem/Serena woont naast je.

 

Kalos StartersAquacorde Town

Het tweede dorpje dat je tegenkomt gedurende je avontuur is Aquacorde Town. Eerst ontmoet je twee jongens die zichzelf zullen voorstellen als Tierno en Trevor, daarna krijg zal je jouw starter Pokémon uit de Kalos regio ontvangen. Je hebt de keuze tussen Chespin, Fennekin en Froakie.

 

Santalune City screenshotSantalune City

De eerste stad die je zult bezoeken ligt ten noorden van Vaniville Town en heet Santalune City. Hier staat de eerste Gym, met de Gymleider Viola. Ze traint Bug-type Pokémon. Je ontmoet hier ook haar zus Alexa, een journalist uit Lumiose City. Ten slotte krijg je hier de Roller Skates, waarmee je je sneller kunt verplaatsen.

Lumiose City screenshotLumiose City

De hoofdstad van de Kalos-regio is Lumiose City, tevens de grootste stad. Het ligt in het midden van regio en is gebaseerd op Parijs. Hier zul je Prof. Sycamore voor het eerst ontmoeten. Je krijgt jouw Kanto Starter van hem. Ook woont Alexa hier. In het midden van de stad staat Prism Tower, een grote toren die op de Eiffeltoren gebaseerd is. Vanuit Lumiose City lopen vele verschillende routes naar andere delen van de regio. In Lumiose City kun je op een Gogoat rijden om sneller van de ene plek naar de andere te gaan.

Santalune Forest screenshotSantalune Forest

Dit bos, dat tussen Vaniville en Santalune ligt, is een van de eerste plekken die je zult bezoeken. Samen met je vrienden verken je het bos om zo Santalune City te bereiken. Op sommige punten in het bos zullen je vrienden achter je aan lopen. Voor de oudste Pokémonfans ziet dit bos er waarschijnlijk bekend uit, het pad is namelijk hetzelfde als in Viridian Forest.

 

shalour city

Shalour City

In deze stad zit een Gym waar je Gym Leader Korrina zal bevechten. Verder is er over Shalour City nog niets bekend.

 

 

 

tower of mastery

Tower of Mastery

De Tower of Mastery is een mysterieuze toren in de Kalos-regio. De toren ligt niet ver van Shalour City vandaan en het schijnt dat deze iets te maken heeft met Mega Evolutions en Mega Stones.

Route 3 screenshotRoutes

Net als de andere regio's heeft Kalos weer een hoop nieuwe Routes om te verkennen. Net als in Kanto en Unova beginnen we bij Route 1. In sommige Routes zijn obstakels waar je alleen voorbij komt door op een bepaalde Pokémon te rijden. Nieuw in X & Y is dat je het Routenummer los op het bordje kunt zien, zonder dat je er eerst naartoe hoeft te lopen. Naast de gebruikelijke nummering hebben de Routes in Kalos ook een naam, zo heten Route 1, 2 en 3 in respectievelijke volgorde Vaniville Pathway, Avance Trail en Ouvert Way.