Ook in Pokémon X & Y zijn verschillende Legendarische Pokémon te vangen. Deze staan hieronder allemaal beschreven.

Xerneas promo artworkYveltal promo artwork Xerneas en Yveltal

Xerneas (in Pokémon X) en Yveltal (in Pokémon Y) worden gebruikt door Team Flare om hun kwade plannen ten uitvoer te brengen. Bij het verslaan van Team Flare zul je daarom één van de twee, afhankelijk van je versie, moeten bevechten om Team Flare voorgoed te kunnen stoppen. Dit gevecht zal plaatsvinden in het Team Flare HQ in Geosenge Town. Xerneas is een Fairy-type Pokémon, terwijl Yveltal geniet van de typering Dark/Flying.

PokémonTypeLevelAbilityAanvallen
XerneasLv. 50Fairy AuraGravity
Geomancy
Moonblast
Megahorn
YveltalLv. 50Dark AuraSnarl
Oblivion Wing
Disable
Dark Pulse

 

Zygarde Zygarde

Na het verslaan van de Elite 4 zul je toegang krijgen tot de binnenste grot van de Terminus Cave. In deze grot zijn onder andere de Adamant Orb, Lustrous Orb en de Griseous Orb te vinden. Ook staat er in het noordelijke eind van de grot een verrassing voor de speler te wachten. Hier wacht Zygarde, de Dragon/Ground-type Legendarische Pokémon, op hem!

PokémonTypeLevelAbilityAanvallen
ZygardeLv. 70Aura BreakCrunch
Earthquake
Camouflage
Dragon Pulse

 

Mewtwo

Na het verslaan van de Elite 4 zal ook de grot in Pokémon Village toegankelijk zijn voor de speler. Deze grot is de verblijfplaats van Mewtwo! Na het vangen van Mewtwo zul je de desbetreffende Mega Stone voor Mewtwo krijgen, afhankelijk van de versie van je spel (Mewtwonite X voor Pokémon X en Mewtwonite Y voor Pokémon Y). Mewtwo is een Psychic-type Pokémon.

PokémonTypeLevelAbilityAanvallen
MewtwoLv. 70PressureRecover
Psychic
Barrier
Aura Sphere

 

Articuno, Zapdos en MoltresBirdTrio

Ook zitten er in Pokémon X & Y een aantal zwervende Pokémon. In dit geval zijn dit Articuno, Zapdos en Moltres. Deze vogels, met respectievelijk de types Ice/Flying, Electric/Flying en Fire/Flying, zullen na het verslaan van de Elite 4, afhankelijk van welke starter je hebt gekozen, rondzwerven door Kalos. Articuno zul je kunnen vangen als je Chespin hebt gekozen, Zapdos zul je kunnen vangen als je Fennekin hebt gekozen en Moltres zul je kunnen vangen als je Froakie hebt gekozen. Deze Pokémon zwerven rond door de regio. De eerste keer zul je ze zelf tegen moeten komen; daarna kun je hun locatie checken met je PokéDex. Na ongeveer een dozijn ontmoetingen zullen de zwervende vogels neerstrijken in de Sea Spirit’s Den, waar je ze kunt bevechten en kunt vangen.

PokémonTypeLevelAbilityAanvallen
ArticunoLv. 70PressureIce Beam
Reflect
Hail
Tailwind
ZapdosLv. 70PressureAgility
Discharge
Rain Dance
Light Screen
MoltresLv. 70PressureSafe Guard
Air Slash
Sunny Day
Heat Wave
Print Friendly, PDF & Email