Met X en Y krijgen we ook weer een aantal nieuwe voorwerpen, bekijk hier hoe ze eruit zien en lees wat voor effect ze hebben.

Mega Stones

VoorwerpInformatieLocatie
AbomasiteLaat Abomasnow in Mega Abomasnow evoluerenDe Mega Stone wordt in de Frozen Cavern aan je gegeven.
AbsoliteLaat Absol in Mega Absol evoluerenDe Mega Stone wordt door Serena/Calem in Kiloude City aan je gegeven nadat je de Elite Four hebt verslagen.
AerodactyliteLaat Aerodactyl in Mega Aerodactyl evoluerenDe Mega Stone wordt in Ambrette Town aan je gegeven.
AggroniteLaat Aggron in Mega Aggron evoluerenDe Mega Stone is - alleen in Y - te vinden in de Cyllage City Gym nadat je de Elite Four hebt verslagen.
AlakaziteLaat Alakazam in Mega Alakazam evoluerenDe Mega Stone is te vinden in de Reflecting Cave nadat je de Elite Four hebt verslagen.
AmpharositeLaat Ampharos in Mega Ampharos evoluerenDe Mega Stone wordt in Azure Bay aan je gegeven.
BanettiteLaat Banette in Mega Banette evoluerenDe Mega Stone is te vinden in de Cave of Emptiness nadat je de Elite Four hebt verslagen.
BlastoisiniteLaat Blastoise in Mega Blastoise evoluerenDe Mega Stone voor Mega Venusaur krijg je in Lumiose City van Professor Sycamore als je voor Squirtle hebt gekozen. Anders krijg je hem in het Vernal Avenue Stone Emporium.
BlazikeniteLaat Blaziken in Mega Blaziken evoluerenDe Mega Stone is alleen via het Torchic Event te verkrijgen.
Charizardite XLaat Charizard in Mega Charizard X evoluerenDe Mega Stone voor Mega Venusaur krijg je in Lumiose City van Professor Sycamore als je voor Charmander hebt gekozen. Anders krijg je hem in het Vernal Avenue Stone Emporium.
Charizardite YLaat Charizard in Mega Charizard Y evoluerenDe Mega Stone voor Mega Venusaur krijg je in Lumiose City van Professor Sycamore als je voor Charmander hebt gekozen. Anders krijg je hem in het Vernal Avenue Stone Emporium.
GarchompiteLaat Garchomp in Mega Garchomp evoluerenDe Mega Stone is te vinden in de Victory Road nadat je de Elite Four hebt verslagen.
GardevoiriteLaat Gardevoir in Mega Gardevoir evoluerenDe Mega Stone wordt vastgehouden door Ralts die je kunt ruilen in Lumiose City.
GengariteLaat Gengar in Mega Gengar evoluerenDe Mega Stone wordt in Laverre City aan je gegeven.
GyaradositeLaat Gyarados in Mega Gyarados evoluerenDe Mega Stone is te vinden in Couriway Town nadat je de Elite Four hebt verslagen.
HeracroniteLaat Heracross in Mega Heracross evoluerenDe Mega Stone is - alleen in Y - te vinden in het Santalune Forest nadat je de Elite Four hebt verslagen.
HoundoominteLaat Houndoom in Mega Houndoom evoluerenDe Mega Stone is - alleen in Y - te vinden op Route 16 nadat je de Elite Four hebt verslagen.
KangaskhaniteLaat Kangaskhan in Mega Kangaskhan evoluerenDe Mega Stone is te vinden in de Glittering Cave nadat je de Elite Four hebt verslagen.
LatiasiteLaat Latias in Mega Latias evoluerenDe Mega Stone is alleen via een Event te verkrijgen.
LatiositeLaat Latios in Mega Latios evoluerenDe Mega Stone is alleen via een Event te verkrijgen.
LucarioniteLaat Lucario in Mega Lucario evoluerenDe Mega Stone wordt vastgehouden door de Lucario die je tijden je avontuur ontvangt.
ManectiteLaat Manectric in Mega Manectric evoluerenDe Mega Stone is - alleen in X - te vinden op Route 16 nadat je de Elite Four hebt verslagen.
MawiliteLaat Mawile in Mega Mawile evoluerenDe Mega Stone is te vinden in het Shabboneau Castle nadat je de Elite Four hebt verslagen.
MedichamiteLaat Medicham in Mega Medicham evoluerenDe Mega Stone is te vinden in Laverry City nadat je de Elite Four hebt verslagen.
Mewtwonite XLaat Mewtwo in Mega Mewtwo X evoluerenDe Mega Stone is te vinden in de Pokémon Village.
Mewtwonite YLaat Mewtwo in Mega Mewtwo Y evoluerenDe Mega Stone is te vinden in de Pokémon Village.
PinsiriteLaat Pinsir in Mega Pinsir evoluerenDe Mega Stone is - alleen in X - te vinden in het Santalune Forest nadat je de Elite Four hebt verslagen.
ScizoriteLaat Scizor in Mega Scizor evoluerenDe Mega Stone is te vinden in de Frozen Cavern nadat je de Elite Four hebt verslagen.
TyranitariteLaat Tyranitar in Mega Tyranitar evoluerenDe Mega Stone is - alleen in X - te vinden in de Cyllage City Gym nadat je de Elite Four hebt verslagen.
VenusauriteLaat Venusaur in Mega Venusaur evoluerenDe Mega Stone voor Mega Venusaur krijg je in Lumiose City van Professor Sycamore als je voor Bulbasaur hebt gekozen. Anders krijg je hem in het Vernal Avenue Stone Emporium.

Key Items

VoorwerpInformatieLocatie
Adventure RulesBevat veel informatie voor nieuwe spelers.Krijg aan het begin van je reis, geschreven door Calem/Serena.
Dowsing MachineEen machine die verborgen voorwerpen zoekt, hij maakt geluidjes en licht als je in de buurt van een voorwerp komt.Krijg op Route 8.
Elevator KeySleutel voor de lift in Lysandre Labs.Krijg na het gevecht tegen Team Flare Scientist Mable in Lysandre Labs.
Holo CasterEen machine waarmee je anderen altijd een bericht kunt sturen.Krijg in Vaniville Town.
Honor of KalosEen symbool voor een persoon die iets heeft betekend voor de Kalos regio.Krijg als je de Champion hebt verslagen.
Intriguing StoneKan je ruilen voor een Sun Stone met een Hiker in Shalour City.Krijg van Tierno in Shalour City.
Lens CaseEen chique doosje voor het bewaren van lenzen.Krijg in Lumiose City na het kopen van lenzen.
Looker TicketAls je dit kaartje niet hebt, dan zal Looker je niet beschouwen als een detective.Krijg in Lumiose City.
Mega RingZorgt samen met Mega Stones voor Mega evolutie.Krijg van de Mega Guru in de Tower of Mastery.
Power Plant PassZorgt ervoor dat je de Kalos Power Plant in mag.Vind op Route 13 na het gevecht met een Team Flare Grunt.
Prof's LetterEen brief die je krijgt van één van je vrienden.Krijg in Aquacorde Town van Prof. Sycamore.
Roller SkatesHierdoor kun je rolschaatsen, wat sneller gaat dan lopen.Krijg in Santalune City.
SprinklotadZorgt ervoor dat Berries sneller groeien.Krijg op Route 7.
TMV PassBewijs dat je de TMV tussen Kiloude City en Lumiose City altijd mag gebruiken.Krijg in Lumiose City nadat je de Elite Four verslagen hebt.

Berries en Mulch

VoorwerpInformatieLocatie
Kee BerryVerhoogt de Defense van de drager als die wordt geraakt door een Physical aanval.Mutatie van Liechi Berry & Ganlon Berry
Maranga BerryVerhoogt de Sp. Def van de drager als die wordt geraakt door een Special aanval.Mutatie van Salac Berry & Petaya Berry
Roseli BerryVerlaagt de kracht van een super effectieve Fairy-type aanval tegen de drager.Route 14
Amaze MulchGebruiken in Berry Field. Heeft de effecten van Boost, Rich en Surprise Mulch.Route 7
Berry Mixer
Boost MulchGebruiken in Berry Field. Zorgt ervoor dat de Berry 25% sneller groeit, maar dat hij wel vaker water nodig heeft.Route 7
Berry Mixer
Rich MulchGebruiken in Berry Field. Zorgt ervoor dat er 25% meer Berries groeien, maar dat hij wel meer water nodig heeft.Route 7
Berry Mixer
Surprise MulchGebruiken in Berry Field. Verhoogt de kans dat de Berry zich gaat fuseren met de Berry ernaast waardoor er een nieuwe Berry ontstaat.Route 7
Berry Mixer

Nieuwe voorwerpen in Battle Maison

VoorwerpInformatieLocatieKosten
Ability CapsuleEen Pokémon kan switchen naar zijn andere ability als dit voorwerp op hem wordt gebruikt. Eenmalig gebruik.Battle Maison200 BP
Assault VestVerhoogt de Sp. Def van de Pokémon die hem draagt, maar de drager kan geen Status aanvallen meer gebruiken.Battle Maison48 BP
SachetAls Spritzee dit voorwerp draagt tijdens een ruil evolueert hij in Aromatisse.Battle Maison32 BP
Safety GogglesBeschermt de drager tegen schade door het weer en poederaanvallen.Battle Maison48 BP
Weakness PolicyVerhoogt Sp. Attack en Attack als de drager wordt geraakt door een aanval waar hij zwak tegen is.Battle Maison32 BP
Whipped DreamAls Swirlix dit voorwerp draagt tijdens een ruil evolueert hij in Slurpuff.Battle Maison32 BP

Overige Voorwerpen

VoorwerpInformatieLocatie
Fairy GemVersterkt de eerste Fairy-type aanval van de drager met 30%.Niet verkrijgbaar
Jaw FossilWordt in Ambrette Town Lab hersteld tot een levende Tyrunt.Glittering Cave
Luminous MossVerhoogt de Sp. Def van de drager als die wordt geraakt door een Water-type aanval. Eenmalig gebruik.Glittering Cave
Lumiose GaletteHerstelt alle status problemen.Lumiose City
Pixie PlateVerhoogt de kracht van Fairy-type aanvallen, verandert Arceus in een Fairy-type.Pokémon Village
Sail FossilWordt in Ambrette Town Lab hersteld tot een levende Amaura.Glittering Cave
SnowballVerhoogt de Attack van de drager als die wordt geraakt door een Ice-type aanval. Eenmalig gebruik.Route 17
Strange SouvenirGeen effect.Hotels
Forum