Startpagina » Pokémon X & Y » Personages

Personages

Hoofdpersonen

Serena artworkCalem artworkNet als in de vorige games kun je aan het begin van het spel kiezen of je als een jongen of een meisje wilt spelen. Nieuw is dat je nu ook hun huidskleur kunt kiezen. Het personage dat je niet kiest, zal naast je wonen in Vaniville Town en zal als een van je vrienden in het verhaal verschijnen. Hij/zij zal

ook geen hoedje dragen. Hun standaardnamen zijn Calem (jongen) en Serena (meisje), maar je kunt zelf een naam kiezen voor je eigen personage.

 

Prof. Sycamore

Prof. Sycamore artworkDe lokale Pokémon-onderzoeker van de Kalos regio heet voluit Professor Augustine Sycamore en woont in Lumiose City. Hij zal je aan het begin van het spel ontmoeten, en later in het spel zul je hem ontmoeten in Lumiose City. Daar zal hij jou en je vrienden een tweede starter-Pokémon geven: Bulbasaur, Charmander of Squirtle. Soms zal hij je zelfs uitdagen voor een gevecht!

 

Trevor

Trevor artworkEén van de vrienden en rivalen die je in Vaniville Town ontmoet is Trevor. Hij is een echte bolleboos, en geeft je aan het begin van je reis de Pokédex. Zijn doel is om als eerste de Pokédex te vullen, en zal regelmatig zijn Pokédex met die van de rest van groep willen vergelijken. Hij is slim en nieuwsgierig, maar heeft nog veel te leren over hoe je een goede Trainer wordt.

Tierno

Tierno artworkDe tweede vriend uit Vaniville Town is Tierno. Hij is gezet doch lenig, en zijn doel is om met zijn Pokémon een dansteam te vormen. Tijdens Pokémongevechten let hij dan ook goed op de bewegingen en aanvallen van Pokémon, om zo nieuwe danspasjes te bedenken.

 

 

Shauna

Shauna artworkDe derde en laatste vriend uit Vaniville Town heet Shauna. Ze is een energiek meisje dat haar dromen achterna wil gaan, maar ze is ook benieuwd naar hoe haar vrienden het maken. Aan het begin van het spel vraagt ze je een bijnaam te kiezen. Nadat je de Champion heb verslagen zal ze je een baby aanbieden van haar starter, hiervoor vraagt ze een andere Pokémon.

 

Alexa

Alexa artworkAlexa is een journalist die in Lumiose City woont, en de zus van Viola, de Gym Leader van Santalune City. Ze heeft onder andere een Gogoat en Helioptile. Je zult haar voor het eerst ontmoeten in Santalune City.

Diantha

Diantha artworkDe beroemde filmster Diantha is bekend in de hele Kalos-regio. Ze zal je helpen bij het uitkiezen van een nieuw kapsel en nieuwe kleding. Daarnaast is ze de Champion van de Kalos regio die soms zelfs Pokémon met je zal ruilen.

 

AZ

AZ artworkAZ is een boomlange vent van drie meter lang, vroeger was hij de koning van de Kalos regio. Hij is 3000 jaar oud en is daarmee het oudste personage in alle Pokémonspellen! Je zal tegen hem moeten vechten nadat je de Champion bent geworden.

Dexio & Sina

Dexio en Sina zijn twee tieners die twee jaar voor de evenementen in X en Y hun Pokédex kregen van Prof. Sycamore. Ze zullen je Pokédex tweemaal updaten, een keer met de Coastal Kalos Pokédex en een keer met de Mountain Kalos Pokédex.

Emma

Emma is een meisje dat voorkomt in de post-game. Ze wordt geadopteerd door Looker en later gevangen genomen door Xerosic die haar een pak geeft waardoor ze wordt gecontroleerd door Xerosic. Later wordt ze de eigenaar van het Looker Bureau en krijgt ze alle Pokémon van Xerosic.