Startpagina » Pokémon X & Y » Player Search System

Player Search System

Het Player Search System (PSS) is een nieuwe systeem in Pokémon X & Y waarmee je met trainers over de hele wereld kunt verbinden, via lokale draadloze verbinding, of online via het Internet. Het vervangt de C-Gear, die in Pokémon Black & White was geïntroduceerd.

Net als het C-Gear maakt het PSS veelvuldig gebruik van Pokémon Global Link. Voor sommige opties moet je daarom eerst een Pokémon Global Link-account aanmaken. Pokémon Global Link kun je vinden op deze pagina.

PSS Menu-screenshot 1 PSS Menu-screenshot 2

Battle/Trade

Deze opties stellen je in staat direct te vechten of ruilen met iemand die in de buurt is. Zo hoef je niet helemaal naar een Pokémon Center te hollen!

PSS Battle screenshot

Battle Spot

Met deze functie kun je, waar je ook bent in de Kalos-regio, snel een online gevecht houden met andere spelers. Voorheen kon dit alleen in een Pokémon Center! Je kunt een Free Battle houden voor de lol, of een Rating Battle waarmee je punten kunt scoren. Je kunt je eigen punten en de punten van andere spelers vervolgens bekijken op Pokémon Global Link. Let op: als tijdens het gevecht jouw verbinding wegvalt, telt dit alsof je verloren hebt!

Wonder Trade

Dit is een nieuwe manier van ruilen die in Pokémon X & Y is toegevoegd. Het is heel simpel: jij biedt een Pokémon aan, en je krijgt meteen een willekeurige andere Pokémon die iemand anders heeft aangeboden. Je weet dus niet wat voor Pokémon je zult krijgen! Misschien is het een sterke Pokémon, of juist een heel zeldzame. Natuurlijk kun je ook pech hebben.

Shout-Out

Een oude functie van de C-Gear heeft nu een nieuwe naam: Shout-Out. Hiermee kun je een statusbericht invoeren, wat gezien kan worden door Trainers in de buurt en online vrienden waar je op het moment mee verbonden bent. Dit kun je gebruiken om iedereen te laten weten wat je bereikt hebt, of om hulp te vragen.

PSS Shout-Out screenshot 1 PSS Shout-Out screenshot 2

Holo Caster

De Holo Caster is een nieuwe functie die enigzins lijkt op de Xtransceiver uit de vorige generatie. Tijdens het verhaal van X & Y zul je regelmatig kunnen praten met onder andere je rivalen en Prof. Sycamore. Maar ook buiten het verhaal heeft de Holo Caster nut; je kunt bijvoorbeeld via SpotPass nieuwe updates krijgen van Pokémon Global Link over promoties en toernooien. Ook kun je met StreetPass nieuwtjes krijgen van Trainers om je heen.

PSS Holo Caster screenshot 1 PSS Holo Caster screenshot 2

GTS

Het Global Trade Station, kortweg GTS, werd voor het eerst beschikbaar in Pokémon Diamond in Pearl. Ook in X & Y is het weer van de partij. In het GTS kun je Pokémon ruilen met andere Trainers over de hele wereld. Nieuw in X & Y is dat je nu ook Pokémon kunt zoeken die je nog niet hebt geregistreerd in de Pokédex, als je de naam ervan kent. Je kunt op twee manieren Pokémon ruilen.

Let op: sommige Pokémon die je van een evenement gekregen hebt, kun je niet ruilen op het GTS.

Offer Pokémon

Op deze manier kun je een Pokémon uit je Box uploaden naar het GTS. Daarna kun je opgeven wat voor Pokémon je ervoor terug wil. Je moet in ieder geval een bepaalde Pokémon noemen. Daarnaast kun je ook nog aangeven welk geslacht en level hij moet heven, maar dit hoeft niet.

Terwijl jij verdergaat met je avontuur, of iets anders gaat doen, zullen andere spelers op het GTS jouw Pokémon kunnen ruilen voor de Pokémon die jij wil. Als dat gebeurd is, zul je de volgende keer dat je inlogt op het GTS, je nieuwe Pokémon ontvangen.

PSS GTS screenshot 1 PSS GTS screenshot 2

Seek Pokémon

Deze optie werkt ongeveer hetzelfde als de tweede stap van Offer Pokémon. Je geeft op naar wat voor Pokémon je op zoek bent, en als er Pokémon op het GTS zijn die aan jouw eisen voldoen zul je voor ze kunnen ruilen. Je moet wel de Pokémon hebben waarnaar de andere Trainers op zoek zijn. Je kunt ook sorteren op land en regio, indien er te veel resultaten zijn om ze allemaal weer te geven.

PSS GTS screenshot 3 PSS GTS screenshot 4

Game Sync

Net als in Pokémon Black 2 en White 2 maakt Game Sync een terugkeer. Met deze optie kun je verbinden met Pokémon Global Link, om zo je profiel te kunnen bijwerken. Zo kun je onder andere je Badges vertonen. Om Game Sync te gebruiken moet je eerst een Pokémon Global Link-account aanmaken.

O-Power

Dit zijn de opvolgers van Pass Powers, O-Powers genaamd. Iedere O-Power geeft je bepaalde bonussen voor een beperkte tijd, en er zijn meerdere niveaus. Zo kan het makkelijker worden om Pokémon te vangen, of kun je een Pokémon genezen tijdens een gevecht. Je kunt een O-Power op jezelf gebruiken, of aan iemand anders geven; het is duurder om ze zelf te gebruiken. Net als bij Pass Powers, kun je ook gebruik maken van een O-Power als een Trainer in de buurt er eentje gebruikt.

PSS O-Power screenshot 1 PSS O-Power screenshot 2

Favorites List

Hier kun je Trainers die je hebt ontmoet als vrienden markeren. Je kunt ze zelfs toevoegen aan je 3DS Friend List, als je wilt.

Profile

Dit is de plek om je profiel aan te passen. Je kunt hier gegevens over jezelf invullen en je kunt een aantal vragen selecteren die betrekking hebben op Pokémon, die je vervolgens beantwoordt en die dan zullen worden weergegeven in je profiel.

PSS Settings

Hier kun je de instellingen van het PSS wijzigen.