Startpagina » Pokémon X & Y » Pokémon Bank

Pokémon Bank

Pokémon Bank diagram

Pokémon Bank biedt spelers de mogelijkheid om extra Pokémon op te slaan in the cloud; een locatie die toegankelijk in via het internet waar de speler ruimte heeft om maar liefst 3000 extra Pokémon in op te slaan. Het is een applicatie die sinds 4 februari 2014 te downloaden is in de Nintendo eShop. Om van een proefperiode gebruik te maken hoef je alleen maar de applicatie te downloaden, waarna je een activatiecode krijgt om je proefperiode te laten beginnen. Deze proefperiode loopt voor 30 dagen. Daarna wordt er een jaarlijks bedrag van €4,99 gevraagd om van de applicatie gebruik te kunnen maken, zodat Nintendo Pokémon Bank kan onderhouden.

Pokémon Bank gebruiken

Gebruik maken van Pokémon Bank is vrij simpel en vereist weinig moeite. Het enige wat je nodig hebt is een Pokémon X of Pokémon Y-spel. Als deze in je 2DS of 3DS zit, dan kun je Pokémon Bank als applicatie openen om vervolgens via je Pokémon-spel Pokémon in Pokémon Bank te zetten. Binnen de Bank is het mogelijk om groepen aan te maken. Je kunt de 100 boxen van elk 30 plaatsen verdelen over de beschikbare groepen. Het maximale aantal groepen dat je kunt gebruiken is 10. Het is belangrijk om hier op te merken dat je niet via je touchscreen je scherm kunt verplaatsen, je zult het met de richtingsknoppen en de L/R-toetsen moeten doen. Ook is de Transporter Box niet te gebruiken via Pokémon Bank, dit zul je via de Poké Transporter moeten doen. Pokémon Bank is voorzien van handige filters om het zoeken naar bepaalde Pokémon sneller en handiger te maken; aarzel dus niet om deze te gebruiken!

Poké Transporter gebruiken

Aan Pokémon Bank gekoppeld is de applicatie Poké Transporter. Van de Poké Transporter kun je gebruik maken om Pokémon van de vorige generatie games (Generatie V) over te zetten naar Pokémon X en Y. Hiervoor heb je enkel een 2DS/3DS, een cartridge van een spel uit de vorige generatie en je X/Y-cartridge voor nodig. Allereerst zet je je Pokémon via je vorige generatie-spel in de Transporter-box via de Poké Transporter-applicatie, en vervolgens kun je deze ophalen door de cartridge om te wisselen met je X/Y-cartridge. Zo kun je makkelijk Pokémon overzetten van vorige generaties. Op deze manier is het mogelijk om Pokémon uit generatie III naar je X/Y-game te halen! Je zult ze echter wel eerst naar de opvolgende generatie moeten overzetten voordat je ze over kunt zetten naar X/Y.