Startpagina » Pokémon X & Y » Super Training

Super Training

Iedere Pokémon heeft speciale, onzichtbare statistieken genaamd EVs: Effort Values. Hoe meer EVs een Pokémon heeft, hoe hoger de statistieken van die Pokémon. Er zijn 6 verschillende soorten EVs, eentje voor iedere stat, maar er is maar een beperkt aantal EVs per stat en in totaal. Je moet dus keuzes maken over welke statistieken je wilt verhogen. Met de komst van Pokémon X en Y wordt het eindelijk mogelijk om de EVs van je Pokémon te zien.

Super Training screenshotVoorheen waren er maar twee manieren om EVs te verkrijgen: tegen Pokémon vechten of items als Protein gebruiken. Black 2 en White 2 voegden een nieuwe manier toe: trainingsregimes in Join Avenue. X en Y nemen het nog een stapje verder en introduceren Super Training.

Super Training is een gloednieuwe manier om EVs te bemachtigen en zo je Pokémon sterker te maken. Zodra je het vrijgespeeld hebt, kun je het op elk moment gebruiken door middel van het Touch Screen, mits je niet in een gevecht of cutscene zit. Je verdient bokszakken door Super Training-regimes te voltooien, en kunt deze gebruiken in Core Training om de EVs van je Pokémon een boost te geven.

Core Training

Effort-o-Meter screenshotZodra je een aantal bokszakken hebt gewonnen, kun je ze gebruiken in Core Training om de EVs van je Pokémon te verhogen. Door middel van de Effort-o-Meter, een zespuntig diagram, kun je zien hoeveel EVs je Pokémon op dit moment hebt. De natuurlijke statistieken van de Pokémonsoort zijn weergegeven in het groen, terwijl de extra statistieken van de individuele Pokémon geel zijn. Aan de balk rechts kun je zien hoeveel EVs je nog over hebt.

 Super Training-regimes

In deze speciale minigames moet je binnen een bepaalde tijd genoeg punten scoren. Als dit lukt, ontvang je bokszakken waarmee je je Pokémon sterker kunt maken.