Startpagina » Pokémon X & Y » Team Flare

Team Flare

Het nieuwe kwade team in de Kalos-regio is Team Flare. Ze spelen een soortgelijke rol als eerdere teams, zoals Team Rocket en Team Plasma. Het doel van Team Flare is om een beeldschone wereld te creëren; om dit te bereiken, proberen ze op allerlei slinkse wijzen zoveel mogelijk geld te bemachtigen. Eén van de manieren waarop ze dit doen, is door fossielen op te graven en te herstellen. Leden van Team Flare kleden zich voornamelijk in het rood.

Lysandre

De leider van Team Flare is een man genaamd Lysandre. Hij is een rijke man met lang rood haar, een lange rode baard, dure kleren en een eigen café in Lumiose City. Hij wordt ondersteund door een man en vier vrouwen, met allemaal hun eigen stijl qua kleding en haar. Je moet hem één keer bevechten in Lysandre Labs en twee keer in Team Flare HQ.

+
Lysandre - Lysandre Labs
Lysandre - Lysandre Labs
Mienfoo Lv. 45
Murkrow Lv. 45
Pyroar Lv. 47
Gyarados Lv. 49
+
Lysandre - Team Flare HQ | 1
Lysandre - Team Flare HQ | 1
Mienshao Lv. 47
Honchkrow Lv. 47
Pyroar Lv. 49
Gyarados Lv. 51
+
Lysandre - Team Flare HQ | 2
Lysandre - Team Flare HQ | 2
Mienshao Lv. 49
Honchkrow Lv. 49
Pyroar Lv. 51
Mega Gyarados GyaradositeLv. 53

 

Xerosic

De man met het rode haar en het kleine sikje heet Xerosic. Hij is de enige mannelijke wetenschapper van Team Flare, je zal hem bevechten in Lysandre Labs net voordat hij het ultieme wapen aan zal zetten. In het postgame verhaal met Looker komt hij ook nog voor.

+
Xerosic - Lysandre Labs
Xerosic - Lysandre Labs
Crobat Lv. 46
Malamar Lv. 48

 

Mable

De vrouw met het blauwe haar heet Mable, je zal haar moeten bevechten in Frost Cavern en in Lysandre Labs. Na het gevecht in Lysandre Labs geeft ze je de liftsleutel.

+
Mable - Frost Cavern
Mable - Frost Cavern
Houndoom Lv. 48
+
Mable - Lysandre Labs
Mable - Lysandre Labs
Houndoom Lv. 46
Weavile Lv. 48

 

Bryony

De vrouw met het groene haar is Bryony, je zal haar en Celosia moeten bevechten in de Poké Ball Factory en later nog in Lysandre Labs.

+
Bryony - Poké Ball Factory
Bryony - Poké Ball Factory
Liepard Lv. 41
+
Bryony - Lysandre Labs
Bryony - Lysandre Labs
Liepard Lv. 46
Bisharp Lv. 48

 

Aliana

De oranjeharige vrouw heet Aliana, je moet haar bevechten in de Kalos Power Plant en in Lysandre Labs.

+
Aliana - Kalos Power Plant
Aliana - Kalos Power Plant
Mightyena Lv. 38
+
Aliana - Lysandre Labs
Aliana - Lysandre Labs
Mightyena Lv. 46
Druddigon Lv. 48

 

Celosia

Dan hebben we nog Celosia, de vrouw met het paarse haar. Je zult haar samen met Bryony moeten bevechten in de Poké Ball Factory en later nog in Lysandre Labs.

+
Celosia - Poké Ball Factory
Celosia - Poké Ball Factory
Manectric Lv. 41
+
Celosia - Lysandre Labs
Celosia - Lysandre Labs
Manectric Lv. 46
Drapion Lv. 48

 

Missies

Glittering Cave

Je komt Team Flare voor het eerst tegen in Glittering Cave, ze proberen hier fossielen te stelen om daarmee geld te verdienen. Je zult het op moeten nemen tegen een grote groep Grunts, er zijn echter geen wetenschappers of Admins bij. Er is wel een Double Battle waarin je samen met Serena vecht tegen twee Grunts. Als je Team Flare hier hebt verslagen krijg je een Sail Fossil of een Jaw Fossil.

Route 10

Route 10 is de volgende locatie waar je Team Flare zal tegenkomen, een lid van Team Flare zal je herkennen en wil revanche op je voor het voorval in Glittering Cave. Hij zegt na het gevecht dat Team Flare de 3000 jaar oude stenen onderzoekt op Route 10. Er zijn hier wederom alleen Grunts.

Kalos Power Plant

Je kwam er eerder op je avontuur al achter dat de stroom was uitgevallen in het grootste gedeelte van Lumiose City, nu kom je erachter dat dit komt omdat Team Flare de Kalos Power Plant heeft overgenomen. Nadat je een Grunt hebt verslagen kan je naar binnen, hier moet je een nog meer Grunts verslaan. In het midden van het gebouw staan Alliana en een Admin, versla eerst de Admin en daag daarna Aliana uit. Als je ze hebt verslagen is de noordelijke helft en het centrum van Lumiose City ook te betreden.

Poké Ball Factory

In Laverre City zal je Team Flare weer tegen komen, hun doel is om zo veel mogelijk Poké Balls uit de Poké Ball Factory te stelen. Je kan ze pas stoppen als je de Fairy Badge hebt ontvangen van de Gymleider. Nadat je een aantal Grunts hebt verslagen kom je in de kamer van de directeur, Bryony en Celosia dagen je uit voor een Double Battle. Nadat je Team Flare hebt verslagen krijg je de Master Ball van de directeur,

Frost Cavern

Mega AbomasnowDe volgende aanvaring met Team Flare vindt plaats in Frost Cavern, een berg dichtbij Dendemille Town. Een groep Grunts gaat o.l.v. Mable de Abomasnow die de grot bewaakt onderzoeken. Als je Mable hebt verslagen gaan de Team Flare leden weer weg en krijg je de Abomasite van de Abomasnow.

Lysandre Labs

Nadat je jouw rivaal hebt verslagen in Anistar City krijg je via de Holo Caster een bericht van Lysandre, hierin zegt hij dat hij een lid van Team Flare is en dat hij een mooiere wereld wil maken. Ja rivaal stelt voor om naar Lysandre Café te gaan, in Lumiose City. In het café moet je vechten tegen twee werknemers, daarna kan je door de geheime deur in de boekenkast naar Lysandre Labs. Eenmaal in het geheime lab zal Lysandre je verwelkomen, je het plan uitleggen en je uitdagen voor een gevecht. Vecht je een weg door alle Grunts, Admins en wetenschappers om uiteindelijk de liftsleutel te krijgen van Xerosic. Als je met de lift naar een andere verdieping gaat zal je zien dat Lysandre een lange, oude man heeft opgesloten in een cel. Hij zal alles uitleggen over het ultieme wapen. Hierna moet je Xerosic verslaan, hij zal je een keuze geven tussen twee schakelaars waarvan één het ultieme wapen aanzet. Het maakt echter niet uit welke je kiest, want hij zal daarna het ultieme wapen toch wel aanzetten.

Team Flare HQ

Xerneas promo artworkYveltal promo artworkJe moet zo snel mogelijk naar Geosenge Town om het ultieme wapen te stoppen. Als je binnen bent zal Lysandre je weer uitdagen voor een gevecht, zijn team is nu een stuk sterker. Lysandre geeft je een kans om Team Flare te stoppen, maar zegt dat het al te laat is. Versla alle Grunts en Admins op de lagere verdieping en vindt een weg naar Xerneas/Yveltal. Als je de legendarische Pokémon hebt verslagen/gevangen zal Lysandre je uitdagen voor een laatste gevecht, pas goed op voor zijn Mega Gyarados!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>