Startpagina » Pokémon X & Y » Type-effectiviteit

Type-effectiviteit

Pokémon X & Y Type Chart

Inverse Battle

Tijdens een Inverse Battle vindt er een raar effect plaats waardoor de effectiviteit van types als het ware wordt omgedraaid. Aanvallende types die normaal x2 effectief zijn, zijn in een Inverse Battle x½ effectief. Aanvallende types die normaal x½ of x0 effectief zijn, zijn in een Inverse Battle x2 effectief. Er zijn geen verschillen aangebracht voor aanvallen die normaal normaal effectief zijn. Om de effectiviteit in een Inverse Battle af te kunnen lezen moet je simpelweg bovenstaande veranderingen doorvoeren in de tabel hierboven.

Veranderingen met Pokémon X & Y

De grootste verandering is uiteraard de introductie van het Fairy-type. Fairy-type aanvallen zijn erg effectief tegen Fighting-, Dragon- en Dark-type Pokémon. Ze zijn echter minder effectief tegen Fire-, Poison- en Steel-type Pokémon. Op de rest van de types hebben Fairy-type aanvallen geen voordeel of nadeel. Verder zijn Fairy-type Pokémon zwak tegen Poison- en Steel-type aanvallen. Ze hebben een goede weerstand tegen Fighting-, Bug- en Dark-type aanvallen en Dragon-type aanvallen weerstaan ze compleet.

Daarnaast zijn er nog een aantal kleine dingetjes veranderd. Zo hebben Steel-type Pokémon geen weerstand meer tegen Ghost- en Dark-type aanvallen. Powder- en Spore-aanvallen (zoals Sleep Powder en Stun Spore) zullen geen effect meer hebben op Grass-type Pokémon. Ook zullen effecten die vluchten van een gevecht tegengaan (zoals bijvoorbeeld de aanval Block) geen effect meer hebben op Ghost-type Pokémon. Daarnaast kunnen Electric-type Pokémon niet meer verlamd (paralyzed) raken.