Startpagina » Pokémon X & Y » Pokémon X & Y Walkthrough

Pokémon X & Y Walkthrough

Deze walkthrough is geschreven om je door het verhaal in Pokémon X en Pokémon Y te helpen. Het bevat alle informatie die je nodig hebt van het begin tot het einde, en zelfs erna. Je kunt het menu aan de rechterkant gebruiken om naar een specifiek deel in de walkthrough te gaan. Bij ieder deel staat aangegeven wat voor informatie deze bevat om je goed op weg te helpen.

Mocht je na het lezen van de walkthrough toch niet verder komen in het spel, dan kun je je vraag stellen in onze Discord!

Voordat je begint...

Check voordat je begint of je de laatste update voor je spelversie hebt geïnstalleerd. Als je dit niet gedaan hebt, kun je namelijk niet online gaan in het spel! Je kunt de update downloaden door de volgende QR-code te scannen met je 3DS. Dit kan ook als je de games nog niet in je bezit hebt!

Opening

Zodra je het spel voor het eerst opstart, moet je een taal kiezen waarin je het spel gaat spelen. In deze walkthrough gaan we ervan uit dat je Engels hebt gekozen.

Aan het begin van je nieuwe avontuur zul je begroet worden door Professor Sycamore, met zijn Skiddo. Hij zal je een korte introductie geven over de wereld van Pokémon, en daarna mag je jezelf voorstellen. Allereerst kies je je geslacht, daarna kun je je huidskleur kiezen en ten slotte geef je je naam. Deze opties kun je later niet veranderen, dus denk er goed over na!

Na een kort filmpje waarin je wakker wordt geschud door je Fletchling krijg je de controle over je personage. Ga nu voor de spiegel staan om je aan te kleden. Je avontuur kan beginnen!

Dit is een goed moment om StreetPass en SpotPass te activeren. Druk hiervoor op Start en kies voor Holo Caster. Als je dit niet doet, krijg je geen updates en kun je geen spelers in de buurt ontmoeten!