Startpagina » Pokémon X & Y » Pokémon X & Y Walkthrough » Pokémon X & Y Walkthrough – Bug Badge

Pokémon X & Y Walkthrough – Bug Badge

Vaniville Town

Aan het begin van het spel word je wakker geschud door je huisdier, een Fletchling. Maar in je pyjama kun je niet op reis gaan! Loop daarom naar de spiegel om je gewone kleren aan te trekken. Vervolgens loop je naar beneden.

Het Player Search System (PSS)

Op het onderste scherm zie je het Player Search System, kortweg PSS. Als je op START drukt, opent zich het PSS-menu. Klik op HOLO CASTER om StreetPass en SpotPass te activeren. Kies daarna voor PROFILE om je profiel in stellen. Via GAME SYNC kun je je spel koppelen aan je account op Pokémon Global Link. Ten slotte kun je onder PSS SETTINGS onder andere instellen wie je Trainer PR video kan zien en de voice chat uitzetten.

Onderaan de trap zal je begroet worden door je moeder. Loop naar buiten en je zult Shauna en Calem/Serena (afhankelijk van welk geslacht je koos) ontmoeten. Na een korte kennismaking nodigen ze je uit om mee te komen naar het volgende dorp. Hierna zullen ze vertrekken.

Loop naar het midden van het dorp. Zodra je de poort nadert, zal hij open zwaaien. Je bevindt je nu op…

Route 1

In de Kalos-regio is de eerste route wel heel kort… loop naar het noorden, en een paar seconden later ben je al in het tweede dorp.

Aquacorde Town

Wanneer je naar de terrassen linksboven loopt, zul je geroepen worden.

Voordat je je Pokémon kiest...

Als je het spel wil opslaan voordat je je eerste Pokémon kiest, dan is dit het juiste moment. Nu heb je namelijk de keuze om je spel opnieuw op te starten als je een specifieke Nature, geslacht of misschien wel een Shiny starter wil.

Bij het terras vind je Shauna en Calem/Serena, samen met twee jongens. Ze zullen zich voorstellen als Tierno en Trevor. Je hoort dat Prof. Sycamore jullie heeft gevraagd om rond de Kalos-regio te reizen en de Pokédex te vullen. Allereerst mag je een bijnaam voor jezelf verzinnen. Dit is hoe je vrienden je zullen noemen, als je ze tegenkomt. Tierno zal zelf wat suggesties doen, maar je mag ook zelf iets invoeren.

Nadat je je nickname hebt gekozen, is het tijd om een starter te kiezen!

Welke starter moet ik kiezen?

Chespin is een Grass-type Pokémon. Hij kan wel tegen een stootje met zijn hoge Defense en Attack. Hij heeft de meeste HP van de starters. Op het gebied van Special Defense en Speed is hij echter minder.

Fennekin is een Fire-type Pokémon. Hij is beter op het gebied van Special-aanvallen, met een hoge Special Attack en Special Defense. Ook is hij redelijk snel. Zijn Attack en Defense laten echter wat te wensen over.

Froakie is een Water-type Pokémon. Hij is een echt vechterbaasje, met hoge Attack en Special Attack. Daarbij is hij vliegensvlug, de snelste van de starters. Defense en Special Defense zijn echter niet zijn sterkste punt.

Nu je je starter hebt gekozen, geeft Trevor je de Pokédex! Ook krijg je de Prof's Letter, een brief van de professor. Deze moet je aan je moeder laten zien voordat je op reis kunt.

Zodra je je Pokédex hebt, kun je meteen gebruik maken van Pokémon-Amie en Super Training. Dit doe je door middel van de pijltjes linksboven en rechtsboven op het Touch Screen. Je kunt ook op L/R drukken (tenzij je deze optie hebt uitgeschakeld).

Zodra je terug probeert te lopen naar Route 1, word je tegengehouden door Shauna. Zij zal je uitdagen voor je allereerste gevecht! Ze gebruikt de Pokémon die zwak is tegen de jouwe, dus het is geen moeilijk karwei.

+
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Chespin als starter koos)
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Chespin als starter koos)
FroakieLv. 5
+
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Fennekin als starter koos)
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Fennekin als starter koos)
ChespinLv. 5
+
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Froakie als starter koos)
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Froakie als starter koos)
FennekinLv. 5

Na een gemakkelijke overwinning loop je terug naar je huis in Vaniville Town. Geef de brief aan je moeder, en ze zal je aanmoedigen op reis te gaan. Je krijgt ook wat schone kleren mee. Als je naar buiten loopt, zal je Rhyhorn ook afscheid van je nemen. Je avontuur kan nu echt beginnen!

Eenmaal terug in Aquacorde Town praat je met de man rechts bij de fontein om een gratis Potion te ontvangen. Je kunt in dit dorp ook Potions kopen in de winkel aan de rechterkant. Het is een goed idee om nu ook Poké Balls te kopen in de winkel aan de linkerkant. Als je Pokémon weinig HP hebben kun je ze laten genezen in een ander huisje aan de rechterkant.

Zodra je genoeg spullen hebt, loop je richting het noorden, over de brug, naar de volgende Route.

Route 2

Na een klein stukje gras te trotseren krijg je van Calem/Serena een demonstratie van hoe je Pokémon vangt. In een voorbeeldgevecht vangt hij/zij een Bunnelby. Daarna krijg je enkele Poké Balls om het zelf te proberen.

Neem de tijd om wat Pokémon te vangen, en loop dan naar het noorden. Na nog een Trainergevecht kom je bij de ingang naar Santalune Forest.

Santalune Forest

Zodra je het bos inloopt, zal Shauna voorstellen met z'n tweeën te lopen. Op ieder moment kun je je omdraaien en met Shauna praten om je Pokémon te laten genezen.

Oude Pokémonfans zal dit bos wellicht bekend voorkomen; het volgt hetzelfde pad als Viridian Forest uit de Kanto-regio! Als je wat items wilt vinden, kun je naar links lopen. Om verder te gaan loop je naar rechts.

Hier zul je al snel je vrienden tegenkomen. Tierno vecht met een andere Trainer, terwijl Trevor wilde Pokémon zoekt. Calem/Serena is al doorgelopen. Even later zal Shauna een Paralyze Heal vinden in een bosje en dat aan jou geven. Een stukje verderop kom je Calem/Serena tegen, die je een Poké Ball geven als je met ze praat.

Het pad door het bos is vrij simpel. Aan het einde is uitgang, waar je je vrienden opnieuw ontmoet. Calem/Serena complimenteert je erop dat je de eerste bent die de uitgang bereikte. Met z'n allen verlaten jullie het bos.

Route 3

Samen met je vrienden overleggen jullie wat jullie gaan doen. Calem/Serena merkt op dat Santalune City een Pokémon Gym heeft, die hij/zij graag wil uitdagen. Achteraf geeft hij/zij je de Adventure Rules, een boek waarin je essentiële tips voor spelers kunt vinden.

Loop naar het noorden, richting Santalune City. Als je de trap afloopt, schiet een rolschaatster je voorbij! Je kunt een omweg nemen door nu naar het zuiden te lopen, om een Super Potion te vinden. Anders loop je naar het noordwesten.

Santalune City

Zodra je binnenkomt, zie je meteen twee gebouwen met deuren. Het gebouw met het rode dak is een Pokémon Center. Rechts van het Pokémon Center zit een kledingwinkel. De winkel in Santalune City verkoopt verschillende soorten hoeden.

Je kunt in ieder Pokémon Center je uiterlijk veranderen. Je begint met een aantal kledingsstukken, maar in sommige dorpen en steden zitten ook winkels waar je nieuwe kleding kunt kopen. Ook daar kun je je omkleden; in het pashok in een winkel kun je zelfs rechtstreeks de kledingstukken kopen die je aantrekt!

Binnen in het Pokémon Center vind je Tierno. Hij legt je uit wat je allemaal kunt doen in een Pokémon Center. Bezoek ook de andere huisjes in Santalune eens; één persoon geeft je een gratis Great Ball, en met een ander persoon kun je een Bunnelby ruilen voor hun Farfetch'd! Ook is er een Trainer's School in het noorden van de stad; praat hier met de leraar om X Attacks en X Defenses te krijgen.

Voordat je naar het volgende dorp doen, moet je eerst de Gym Leader verslaan. Voor de deur van de Gym vind je de rolschaatster van eerder. Ze zal je uitdagen voor een gevecht, maar je kunt dit ook weigeren als je er nog niet klaar voor bent. Als je extra training nodig hebt, kun je naar het oosten lopen om op Route 22 te komen.

Route 22

Wilde PokémonTypeManier
Psyduck
GrasZeldzaam
Farfetch'd
GrasZeldzaam
Dunsparce
GrasZeer zeldzaam
Azurill
GrasGemiddeld
Bidoof
GrasZeldzaam
Riolu
GrasZeer zeldzaam
Bunnelby
GrasGemiddeld
Litleo
GrasGemiddeld

Aan het einde van Route 22 zit Victory Road; het pad dat naar de Pokémon League leidt. Als je naar binnen probeert te lopen word je echter tegengehouden, omdat je nog niet alle Badges hebt. Ook kun je niet naar de oostkant van Route 22, omdat je daar nog niet sterk genoeg voor bent. Tijd om terug te keren dus.

Wanneer je klaar bent voor het gevecht, praat je met de rolschaatster. Als je haar verslagen hebt, gaat ze aan de kant en geeft ze je de Roller Skates!

Roller Skates

In Pokémon X & Y zijn er naast de Running Shoes, waar je mee begint, ook de Roller Skates. Zodra je ze eenmaal hebt, heb je ze altijd aan. Met de Roller Skates verplaats je je sneller dan door te lopen of te rennen. Ook loop je niet per vakje als je ze gebruikt, maar kun je vrij rondskaten.

Om de Roller Skates te gebruiken, beweeg je met de Circle Pad. Zodra je op gang bent vlieg je over de weg! Je kunt ook nog gewoon lopen (D-pad), of rennen (D-pad met B ingedrukt). Probeer eens wat trucjes te doen door de Circle Pad snel rond te draaien!

Wanneer je klaar bent, ga dan naar Santalune City om je eerste Gym Badge te behalen!

Santalune City Gym

De man bij het standbeeld geeft je een introductie, en dan gebruik je het tof om naar beneden te glijden. Je landt op een spinnenweb, en je kunt alleen op de dikke witte lijnen lopen. Op sommige lijnen liggen dauwdruppels, die je als hulp kunt gebruiken bij het zoeken van het pad.

Aan het einde van het doolhof vind je Gym Leader Viola.

+
Leader Viola
Leader Viola
SurskitLv. 10
VivillonLv. 12

Als je Viola verslagen hebt, ontvang je de Bug Badge en TM83 Infestation. Met de Bug Badge kun je Cut gebruiken buiten gevechten en luisteren geruilde Pokémon t/m Lv. 30 altijd naar je.

Nu je de Badge hebt, doet de man bij de ingang de suggestie om het Pokémon Lab in Lumiose City een bezoekje te brengen, om Prof. Sycamore je starter Pokémon te laten zien. Lumiose City is dus de volgende halte!