Startpagina » Pokémon X & Y » Pokémon X & Y Walkthrough » Pokémon X & Y Walkthrough – Fairy Badge

Pokémon X & Y Walkthrough – Fairy Badge

Zodra je de Gym in Lumiose City verlaat, krijg je een Holo Clip van Prof. Sycamore. Hij vraagt of je naar Lysandre Café wil komen. Om hier te komen, loop je terug naar het Pokémon Center vlakbij de Gym. Ga naar binnen en loop weer naar buiten; de camera zal draaien en Lysandre Café ligt dan recht voor je. Als je het écht niet kunt vinden, gebruik dan een taxi.

Binnen ontmoet je Prof. Sycamore en Lysandre. Lysandre vertelt dat hij afstamt van de koning van Kalos. Ook vertelt hij over de twee legendarische Pokémon van Kalos, en over de geschiedenis van Kalos. Vervolgens geeft hij je de King's Rock en vertrekt hij.

Verlaat Lysandre Café, en je zult opnieuw een Holo Clip krijgen. Trevor vraagt of je ook naar Route 14 komt. Je vindt de poort tegenover het Pokémon Center in North Boulevard; gebruik Fly om er gemakkelijk te komen.

Route 14

Wilde Pokémon Type Manier
Ekans
Horde Zeldzaam
Poliwag
Old Rod Altijd
Poliwhirl
Good Rod Gemiddeld
Bellsprout
Horde Frequent
Weepinbell
Gras Gemiddeld
Haunter
Gras
Moeras
Zeer zeldzaam
Zeer zeldzaam
Quagsire
Gras
Moeras
Surf
Zeldzaam
Gemiddeld
Frequent
Barboach
Good Rod Frequent
Skorupi
Gras
Horde
Gemiddeld
Gemiddeld
Carnivine
Gras
Moeras
Zeldzaam
Zeer zeldzaam
Karrablast
Gras
Moeras
Zeldzaam
Zeldzaam
Shelmet
Gras
Moeras
Zeldzaam
Zeldzaam
Stunfisk
Moeras Gemiddeld
Goomy
Gras
Moeras
Surf
Zeldzaam
Gemiddeld
Zeldzaam

Als je aankomt, staan Calem/Serena en Trevor al klaar. Trevor wil Pokédexen vergelijken, en Calem/Serena daagt je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Chespin als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Chespin als starter koos)
Meowstic Lv. 35
Absol Lv. 35
Delphox Lv. 37
+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Fennekin als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Fennekin als starter koos)
Meowstic Lv. 35
Absol Lv. 35
Greninja Lv. 37
+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Froakie als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Froakie als starter koos)
Meowstic Lv. 35
Absol Lv. 35
Chesnaught Lv. 37

Na het gevecht komen Shauna en Tierno opdagen. Shauna oppert om naar het spookhuis te gaan. Calem/Serene zien het niet zitten, en loopt weg, gevolgd door de rest van je vrienden.

Pak de Rare Candy achter de schommels en loop naar het noorden. Je komt bij een moeras. Ga rechts en omhoog om de Cleanse Tag te vinden; loop dan ietsje terug, en ga naar links en omhoog. Ga bij het heuveltje, rechts, en vervolgens omhoog. Je komt dan bij een tweede moeras. Aan de rechterkant is een doorgang, waar je de nieuwe Roseli Berry kunt vinden; deze Berry verzwakt eenmalig een super-effectieve Fairy-type aanval. Als je Cut gebruikt, vind je ook TM61 Will-O-Wisp.

Aan de linkerkant van het moeras is ook een doorgang. Loop hierheen en je komt Shauna, Tierno en Trevor weer tegen bij het spookhuis. Met zijn allen gaan jullie naar binne, waar jullie praten met een oude man, die een verhaal vertelt. Nadat jullie het huis uitkomen, gaan Tierno en Trevor weer weg. Loop naar linksonder en ga door de smalle doorgang om een Spell Tag te vinden. Ga dan terug en blijf naar het noorden lopen. Je komt in Laverre City.

Laverre City

Loop naar rechts en je komt bij een Pokémon Center. Binnen tref je Mr. Bonding aan. De O-Power die je deze keer van hem krijgt is Encounter Power. Loop langs het Pokémon Center naar het noorden, en je komt bij de Pokémon Gym. Praat met de man in het huis rechts om een van je starter-Pokémon de aanval Fire Pledge, Grass Pledge of Water Pledge te leren.

Pledge-aanvallen

De aanvallen Fire Pledge, Grass Pledge en Water Pledge zijn speciaal! Op het eerste gezicht lijken ze niet veel soeps, maar als je in een Double Battle twee Pokémon een verschillende Pledge-aanval laat gebruiken, wordt hij dubbel zo sterk en komt er nog eens een extra effect bij! Hieronder zie je de combinaties:

  • Fire Pledge + Grass Pledge: alle vijanden verliezen vier beurten lang iedere beurt 12.5% van hun maximum HP.
  • Fire Pledge + Water Pledge: er is vier beurten lang een dubbele kans dat extra effecten van je aanvallen activeren.
  • Water Pledge + Grass Pledge: de snelheid van alle vijanden wordt vier beurten lang gehalveerd.

Aangezien je twee starter-Pokémon krijgt in X & Y, heb je meteen de mogelijkheid een combinatie te testen. En mocht je de Pledge-aanvallen niks vinden in de vorige Pokémongames, geef ze dan nog eens een kans; hun basiskracht is nu namelijk verhoogd naar 80.

Ga de trap links van de Pokémon Gym op en ontvang de Gengarite van het meisje aan de linkerkant. Als je achter de Gym door loopt, kom je bij een restaurant. Check de paddenstoel ernaast voor een Leaf Stone.

Ten noorden van de stad is de Poké Ball Factory. Als je hier naartoe gaat, zal Team Flare je nog niet binnenlaten, maar je kunt buiten al wel de Dowsing Machine gebruiken om wat voorwerpen te scoren. Daarna is het tijd om de Gym uit te dagen!

Laverre City Gym

Deze Gym draait om warppanelen! Ga op een geel paneel staan om naar een andere kamer geteleporteerd te worden. In totaal zijn er negen kamers, inclusief de kamer waarin je binnenkomt en de kamer van de Gym Leader. Over de Gym zijn vier Gym Trainer verspreid, plus de Gym Leader.

Ben je verdwaald in de Gym? Neem dan steeds het paneel linksonderin, en je zult vanzelf weer bij de ingang komen. Geen zin om te puzzelen? Hier zijn enkele routes die je kunt volgen:

Het snelste pad naar de Gym Leader, waarop je tevens alle Trainers tegenkomt:
Linksboven, linksonder, linksonder, rechtsonder, linksboven.

Het pad waarop je de minste Trainers tegenkomt:
Rechtsboven, rechtsonder, rechtsonder, rechtsboven, rechtsonders, linksboven.

Het pad waarop je alle kamers bezoekt:
Linksboven, rechtsonder, rechtsonder, rechtsonder, rechtsboven, rechtsonder, linksboven.

Zodra je in de kamer rechtsboven bent, ben je al bijna bij de Gym Leader. Valerie, de Gym Leader van Laverre City, staat klaar met haar Fairy-type Pokémon.

+
Leader Valerie
Leader Valerie
Mawile Lv. 38
Mr. Mime Lv. 39
Sylveon Lv. 42

Als bewijs voor de overwinning geeft Valerie je de Fairy Badge! Met deze Badge zullen alle Pokémon die je hebt verkregen door te ruilen, je gehoorzamen tot en met Lv. 80. Ook krijg je TM99 Dazzling Gleam, een krachtige Fairy-type aanval die twee Pokémon raakt in gevechten met meerdere Pokémon.

Verlaat de Gym, en Shauna en Trevor komen naar je toegelopen. Ze zeggen dat ze de Poké Ball Factory gaan bezoeken, en vertrekken dan weer. Genees je Pokémon bij het Pokémon Center, en je volgende bestemming is de Poké Ball Factory in het noorden!