Startpagina » Pokémon X & Y » Pokémon X & Y Walkthrough » Pokémon X & Y Walkthrough – Iceberg Badge

Pokémon X & Y Walkthrough – Iceberg Badge

Lumiose City

Gebruik Fly en selecteer het binnenste cirkeltje van Lumiose City om snel bij het Pokémon Center vlakbij Prism Tower te komen. Recht tegenover zit Lysandre Café. Je kunt ook een taxi gebruiken als je al in Lumiose City bent.

Ga Lysandre Café binnen zodra je aangekomen bent. Op twee obers na is de tent verlaten. Als je met ze praat, blijkt dat ze van Team Flare zijn en dagen ze je uit voor een gevecht! Versla ze allebei, en check dan de kast achterin het café. Hij zal openschuiven, en een doorgang onthullen.

Lysandre Labs

Zodra je binnenkomt, kom je meteen Lysandre tegen. Hij daagt je uit voor een gevecht!

+
Team Flare Lysandre
Team Flare Lysandre
Mienfoo Lv. 45
Murkrow Lv. 45
Pyroar Lv. 47
Gyarados Lv. 49

Lysandre zegt dat één van de Team Flare-onderzoekers die je ontmoet hebt, de liftsleutel heeft. Dan verdwijnt hij met de lift.

Om verder te komen in Lysandre Labs, zul je gebruik moeten maken van de panelen met pijltjes erop. Zodra je erop gaat staan, beweeg je die kant op totdat je een muur raakt. Ook zijn er warppanelen die je naar andere kamers teleporteren.

Stap op het pijlenpaneel linksboven, en versla de Team Flare Grunt. Stap erna op het warppaneel, en je komt terecht bij Aliana. Spreek haar aan voor een gevecht.

+
Aliana - Lysandre Labs
Aliana - Lysandre Labs
Mightyena Lv. 46
Druddigon Lv. 48

Na je overwinning geeft ze toe de sleutel niet te hebben, maar ze laat je wel door. Stap nu op het warppaneel links; met de rechter ga je terug naar het begin. Gebruik het pijlenpaneel, sluips langs de Team Flare Grunt of versla hem, en ga de kamer boven binnen. Hier ontmoet je de twee gemaskerde beschermers van Kalos opnieuw. Ze zijn op zoek naar een reusachtige man, net als Team Flare. Ze geven je wat Revives, en blijken je naam al te kennen…

Verlaat de kamer en gebruik het pijlenpaneel rechtsonder de Team Flare Grunt. Stap over het pijlenpaneel eronder, en ga dan naar links, door de ingang. Praat met de Team Flare Grunt voor TM12 Taunt. In deze kamer kun je ook je Pokémon genezen door naast een bed op A te drukken.

Ga naar buiten en loop naar rechts zonder op panelen te stappen. Twee Team Flare Grunt houden onderweg de wacht; versla ze, en stap op het pijlenpaneel rechts van de tweede, die naar rechts wijst. Na een wilde rit stap je op het volgende paneel. Sluip langs de Team Flare Grunt of versla haar, en ga door de ingang boven. Hier vind je Celosia en Bryony. Ze dagen je allebei uit; Celosia gaat als eerste, en daarna komt meteen Bryony, zonder een kans je Pokémon te genezen.

+
Team Flare Celosia
Team Flare Celosia
Manectric Lv. 46
Drapion Lv. 48
+
Team Flare Bryony
Team Flare Bryony
Liepard Lv. 46
Bisharp Lv. 48

Na hun verliezen, zullen Celosia en Bryony opbiechten. De energie die ze stalen van de Power Plant, was nodig om het ultieme wapen te activeren. Maar wat nog belangrijker is, is de energie van Pokémon; daarvoor willen ze de menhirs op Route 10 gaan gebruiken, want dat zijn de graven van de Pokémon die omgekomen zijn de vorige keer dat het wapen ingezet werd. Hoe dan ook, geen van beide heeft de sleutel, dus je zult verder moeten zoeken.

Verlaat de kamer en stap op het tweede pijlenpaneel links van de Team Flare Grunt. Loop tussen de panelen door naar links en beneden, en stap op het warppaneel. Je vindt Black Glasses. Versla de Team Flare Grunt en stap op het volgende warppaneel. Ga vervolgens de kamer binnen. Je bevind je in een bibliotheek. Check de boeken voor wat achtergrondinformatie, en op tafel ligt een verslag dat Lysandre geschreven heeft. Achterin de bibliotheek ligt een Rare Candy.

Ga weer naar buiten, en stap op het pijlenpaneel links. Je staat nu weer voor de kamer waarin je de twee gemaskerde helden vond. Gebruik het pijlenpaneel rechtsonder de Team Flare Grunt, en dan het pijlenpaneel daaronder. Loop naar rechts (de Team Flare Grunts zijn al verslagen) en stap op het tweede pijlenpaneel rechts van de tweede Grunt, gevolgd door nog een paneel zodra je tot stilstand komt. Vervolgens stap je op het pijlenpaneel rechts van de Team Flare Grunt.

Stap in het warppaneel voor een Hyper Potion die waarschijnlijk zeer welkom is. Teleporteer terug en stap op het rechtste pijlenpaneel. Door hier links te gaan, kom je weer bij de ingang; handig als je je Pokémon moet genezen. Ga anders naar rechts, versla de Team Flare Grunt, stap op het warppaneel en versla een tweede Team Flare Grunt. Loop door naar rechts, en ga de kamer in. Bereid je voor, en spreek Mable aan, onthuld dat Team Flare alle Holo Caster-gesprekken heeft af zitten luisteren. Vervolgens daagt ze je uit voor een gevecht.

+
Team Flare Mable
Team Flare Mable
Houndoom Lv. 46
Weavile Lv. 48

Na het gevecht geeft Mable je de Elevator Key. Hiermee kun je met de lift naar Lysandre toe. Ga de kamer uit, loop naar links en stap weer op het warppaneel. Loop verder naar links en gebruik het pijlenpaneel naast de lift. Gebruik je Elevator Key om de lift in te kunnen, en ga naar de tweede kelder (B2).

Loop naar links en de trappen af, en je vindt Lysandre en de reus die je eerder ontmoette op Route 13 (de woestijn). De reus vertelt je het verhaal van de grote oorlog van Kalos. Aan het einde zegt hij dat je de sleutel van het ultieme wapen moet terugwinnen.

Lysandre vertelt dat de reus AZ heet — dezelfde naam als de koning van Kalos die 3000 jaar geleden leefde — en de sleutel om zijn nek droeg. Lysandre loopt weg en sommeert je hem te volgen. Ga terug de trap op, en ga met de lift naar de derde kelder (B3).

Ga de lift uit, en loop de trap op. Je vind Lysandre, die met iemand aan het praten is. Je hoort dat alle voorbereidingen compleet zijn, en ze het wapen op ieder ogenblik kunnen activeren. Maar Lysandre geeft je een kans; als je jezelf kunt bewijzen, zal hij het wapen niet inzetten. Dan loopt hij weg, en stelt de tweede man zich voor als Xerosic, die wil zien hoe je vecht.

+
Team Flare Xerosic
Team Flare Xerosic
Crobat Lv. 46
Malamar Lv. 48

Xerosic accepteert zijn verlies, en wijst je op twee knoppen achterin de kamer. Een zal het wapen activeren en de andere zal het stoppen, maar welke doet wat? Hij vraagt je een keuze te maken. Maar welke knop je ook kiest; Xerosic zal het wapen toch aanzetten. Op de monitor zien jullie hoe het verschijnt in het midden van Geosenge Town.

Ga met de lift terug naar de eerste kelder (B1), en verlaat het pand. Genees je Pokémon bij een Pokémon Center en ga dan als de wiedeweerga naar Geosenge Town! Route 10 is afgezet, dus je kunt er alleen komen vanuit Shalour City, of door Fly te gebruiken.

Geosenge Town

Als je aankomt zie je dat Team Flare het dorp heeft afgezet. Gelukkig is het Pokémon Center nog wel open. Maak bij de Photo Spot een foto als je wilt, nu je de kans nog hebt.

Ga naar het noordwesten van het dorp, waar een pad uit het dorp leidt. De Team Flare Grunt die de wacht houdt, daagt je meteen uit. Versla hem, en hij zal wegrennen; ga hem achterna. Als je bij de rots komt, zal Calem/Serena je roepen en hulp bieden. Loop door de schuifdeur het hoofdkwartier van Team Flare binnen.

Team Flare Secret HQ

Check het paneel en de lift zal dalen. Zodra hij stopt, loop je weer naar buiten aan de onderkant. Je bevindt je nu in Team Flare's topgeheime hoofdkwartier. De Team Flare Grunts hier zullen je niet uitdagen, dus zorg dat je goed voorbereid bent, en loop dan naar de voorkant van de kamer. Hier treffen jullie Lysandre aan. Hij zegt dat het ultieme wapen energie absorbeert van de legendarische Pokémon. In een discussie met Calem/Serena legt hij zijn motieven uit. Dan onthult hij dat het wapen ook alle Pokémon ter wereld zal vernietigen. Dan is het tijd voor het gevecht!

+
Team Flare Lysandre
Team Flare Lysandre
Mienshao Lv. 47
Honchkrow Lv. 47
Pyroar Lv. 49
Gyarados Lv. 51

Na het gevecht roept Lysandre dat het te laat is, en dat je naar de laagste verdieping moet gaan om het zelf te zien. Loop langs Lysandre de trap op en ga door de ingang links. Calem/Serena zal achter je aan lopen. Ga de trappen af, en je komt bij een Admin en een Grunt, die jullie uitdagen.

+
Team Flare Admin & Grunt
Team Flare Admin & Grunt
Toxicroak Lv. 50
Liepard Lv. 48

Ga naar links, en ga de trappen weer op. Nog een Admin en Grunt houden je tegen.

+
Team Flare Admin & Grunt
Team Flare Admin & Grunt
Manectric Lv. 50
Mightyena Lv. 48

Loop verder de trappen op. Op een gegeven moment zal Shauna jullie roepen; ze wil met jullie meegaan. Calem/Serena vindt het goed. Loop omlaag de trappen af, en je wordt opnieuw tegengehouden door een Admin en Grunt.

+
Team Flare Admin & Grunt
Team Flare Admin & Grunt
Houndoom Lv. 50
Scrafty Lv. 48

Loop de laatste paar trappen af, en je bereikt een grote rode deur met het Team Flare-logo erop. Shauna gebruikt een apparaatje wat ze van Clemont kreeg om de deur te openen. Stap door de deur en je komt bij het hart van de machine…

Voor jullie staat een witte boom (in X) of een zwart ei (in Y). Maar voordat je erbij kunt komen, verschijnt een menigte Team Flare Admins. Shauna knijpt er bang tussenuit, gevolgd door twee van de Admins. Serena volgt ze; aan jou de taak om de vier overgebleven Admins te verslaan!

+
Team Flare Admin - Links
Team Flare Admin - Links
Swalot Lv. 50
+
Team Flare Admin - Midden
Team Flare Admin - Midden
Liepard Lv. 47
Manectric Lv. 48

+
Team Flare Admin - Rechts
Team Flare Admin - Rechts
Mightyena Lv. 47
Houndoom Lv. 48
+
Team Flare Admin - Achter
Team Flare Admin - Achter
Golbat Lv. 50

Als je ze allemaal verslagen hebt, zullen ze vluchten. Je kunt nu naar de machine lopen. Bereid je goed voor, en loop dan naar voren. Xerneas/Yveltal zal verschijnen uit de machine, en het gevecht begint!

+
Xerneas Lv. 50
(Als je X speelt)
Type:
Ability:
Fairy Aura
Xerneas Lv. 50
(Als je X speelt)
Gravity
Geomancy
Moonblast
Megahorn
+
Yveltal Lv. 50
(Als je Y speelt)
Type:
Ability:
Dark Aura
Yveltal Lv. 50
(Als je Y speelt)
Snarl
Oblivion Wing
Disable
Dark Pulse

Om verder te kunnen, moet je Xerneas/Yveltal vangen. Indien je hem verslaat, zul je opnieuw moeten vechten, totdat je hem gevangen hebt.

Zodra je Xerneas/Yveltal gevangen hebt, komen Shauna en Calem/Serena aanlopen en feliciteren ze je. Dan komt Lysandre binnen met een vreemde machine. Hij wil Xerneas terugwinnen, en daagt je uit voor nog een gevecht – maar nu met zijn eigen Mega Ring!

+
Team Flare Lysandre
Team Flare Lysandre
Mienshao Lv. 49
Honchkrow Lv. 49
Pyroar Lv. 51
Mega Gyarados GyaradositeLv. 53

Na een zwaar gevecht geeft Lysandre zich nog niet gewonnen. Met het laatste beetje energie in de machine activeert hij het ultieme wapen. Samen met Shauna en Calem/Serena ren je het gebouw uit. In en cutscene zie je hoe het wapen een lichtstraal omhoog schiet… die vervolgens recht naar beneden valt en het wapen verwoest.

Buiten ontmoet je al je vrienden weer. Ook zijn de twee gemaskerde helden aanwezig. Tot niemands verbazing hoor je dat het al die tijd Dexio en Sina waren. Dan vertrekken ze en blijf je alleen achter. AZ komt aanlopen, geeft nog een speech en vervolgt dan zijn zwerftocht. Nu de crisis opgelost is, is het voor jou ook tijd om te je reis te vervolgen.

Vlieg terug naar Anistar City, en loop naar Route 18 (rechtsonder). Onderweg ontvang je een Holo Clip van Prof. Sycamore, die je graag wil ontmoeten in Couriway Town, het volgende dorp.

Route 18

Wilde Pokémon Type Manier
Sandslash
Gras
Rode bloemen
Zeldzaam
Gemiddeld
Geodude
Horde Frequent
Graveler
Gras
Rode bloemen
Rock Smash
Zeldzaam
Zeldzaam
Frequent
Shuckle
Rock Smash Zeer zeldzaam
Pupitar Y
Gras
Rode bloemen
Zeldzaam
Gemiddeld
Lairon X
Gras
Rode bloemen
Zeldzaam
Gemiddeld
Torkoal
Gras
Rode bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Gurdurr
Gras
Rode bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Heatmor
Gras
Rode bloemen
Schuddende struikjes
Horde
Zeer zeldzaam
Zeer zeldzaam
Zeldzaam
Zeldzaam
Durant
Gras
Rode bloemen
Schuddende struikjes
Horde
Zeldzaam
Zeldzaam
Frequent
Gemiddeld

Volg het pad, tot je bij een brug komt. Steek over, en je komt bij een huis. Binnen ontmoet je een jongen die je uitdaagt voor een apart soort gevecht: een Inverse Battle. Je hebt nu een keuze: ga het trapje af en vervolgens naar het zuiden en je bent al snel bij Couriway Town, of loop de grot naar het huisje in om Terminus Cave te verkennen.

Inverse Battle

Een nieuwe manier van vechten is de Inverse Battle. Hierbij zijn alle machtsverhoudingen tussen de types omgekeerd; alle aanvallen die normaal super-effectief zijn, zijn niet weinig effectief, en omgekeerd! Zo kun je tegen een Water-type beter geen Electric-type aanval gebruiken, maar juist een Fire-type aanval.

Een Inverse Battle kun je alleen houden op Route 18, en je kunt de Trainer maar één keer per dag uitdagen. Als je wint, krijg je een zeldzaam voorwerp; doe je dat zonder dat een van je Pokémon flauwvalt, dan krijg je er drie!

Terminus Cave

Wilde Pokémon Type Manier
Sandslash
Grot Gemiddeld
Geodude
Horde Gemiddeld
Graveler
Grot
Rock Smash
Gemiddeld
Frequent
Ariados
Plafond Frequent
Shuckle
Rock Smash Zeer zeldzaam
Larvitar Y
Horde Zeldzaam
Pupitar Y
Grot Gemiddeld
Aron X
Horde Zeldzaam
Lairon X
Grot Gemiddeld
Durant
Grot
Horde
Frequent
Frequent
Noibat
Plafond Zeldzaam

Terminus Cave heeft meerdere ingangen. Allereerst de ingang naast het Inverse Battle House: loop rechts langs het mijnkarretje en ga geleidelijk aan naar boven en rechts. Daal de trap af en loop naar beneden. Ga dan links en naar onder, en spring over de heuveltjes. Loop links de trap op, ga over de houten brug en ga weer naar beneden. Versla de Worker en loop beneden het heuveltje af. Ga naar links en naar beneden, en gebruik Rock Smash voor nog een Heat Rock.

Loop terug naar de Worker en ga naar rechts. Steek de brug over en loop iets erboven de heuvel af. Ga naar het noorden, en loop langs de trap naar beneden, door naar boven. Gebruik Rock Smash, en check de muur aan het einde van de gang voor een Moon Stone. Loop dan een stukje terug en ga aan de rechterkant de trap af.

Eenmaal beneden loop je omhoog. Links zie je een steen die je kapot kunt maken met Rock Smash; ga door deze opening, en loop naar linksonder. Hier ligt de Dusk Stone. Loop verder naar boven tot je rechts een Rock Smash-steen zien; ga hier rechts en omhoog. Loop bij de splitsing naar rechts, en vervolgens naar beneden. Je moet nu kiezen of je links een helling af loopt of rechts een helling op. Ga eerst naar links om TM30 Shadow Ball te snaaien; ga dan naar rechts, en ga beneden naar links; hier ligt de Iron Plate. Ga dan ietsje terug en loop helemaal naar rechts, en je zult weer bij een trap omhoog komen.

Ga de trap op, en loop omhoog tot je niet verder kunt. Een jongen met paars haar zal je de doorgang versperren tot je Champion bent, dus ga naar rechts en spring over de heuveltjes om de Reaper Cloth te vinden. Meer zeldzame voorwerpen liggen er niet in dit deel van Terminus Cave.

De tweede ingang van Terminus Cave kun je bereiken door vanuit de eerste ingang omlaag te lopen, over het stuk rails, en dan naar rechts te gaan. In dit kleine kamertje vind je TM31 Brick Break.

De derde en laatste ingang zit onder de trap naar beneden op Route 18, net langs het stuk spoor. Je komt hier door Rock Smash te gebruiken rechts van het bloemenveld. In deze kamer ligt de Dragon Scale.

Zodra je klaar bent in Terminus Cave, ga je vanuit Route 18 naar het zuiden om Couriway Town te bereiken.

Couriway Town

Welkom in Couriway Town! Bij de ingang is een stenen poort, waar je een Pokémon Center vindt. Rechts van het Pokémon Center staat een trap die naar een station leidt; hier geeft een oude dame je TM89 U-turn. Ook kun je een Rare Candy vinden.

Loop vanuit het Pokémon Center naar het zuiden, en je ziet rechts van je een grote pier. Als je probeert over de brug naar het zuiden te gaan, houdt Prof. Sycamore je tegen en biedt hij zijn excuses aan voor het gedrag van Lysandre en bedankt hij je dat je hem hebt tegengehouden. Vervolgens daagt hij je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Professor Sycamore
Pokémon Professor Sycamore
Venusaur Lv. 50
Blastoise Lv. 50
Charizard Lv. 50

Na het gevecht feliciteert Prof. Sycamore je nogmaals, en daagt hij uit een voorwerp te vinden dat hij in het dorp heeft verstopt. Dan vertrekt hij weer. Ga verder over de brug en ga het gebouw links in. Als je de quiz van de vrouw goed beantwoordt, geeft ze je een Miracle Seed, Charcoal of Mystic Water, afhankelijk van welke starter je koos aan het begin van het spel.

Rechts van hier is een trap naar boven, waar het Couriway Hotel staat. Beantwoord de quiz van het meisje (hint: het antwoord is “Kelp”) voor TM55 Scald. Op de tweede verdieping vind je Mr. Bonding weer in zijn hotelkamer, en hij geeft de O-Power Stealth Power. Naast het hotel vind je een plas water met watervallen. Gebruik hier je Dowsing Machine om een Prism Scale te vinden.

Meer is er op dit moment niet echt te doen in Couriway City; om de rest van het dorp te zien is Waterfall nodig. Op naar de volgende stad dus! De laatste stad op de route naar de achtste Badge is Snowbelle City. Ga de trap weer omlaag, en verlaat Couriway City door de poort in het zuiden.

Route 19

Wilde Pokémon Type Manier
Arbok
Horde Zeldzaam
Poliwag
Old Rod Altijd
Poliwhirl
Good Rod
Super Rod
Gemiddeld
Frequent
Weepinbell
Gele bloemen
Paarse bloemen
Horde
Zeldzaam
Gemiddeld
Frequent
Haunter
Gele bloemen
Paarse bloemen
Moeras
Zeer zeldzaam
Zeer zeldzaam
Zeer zeldzaam
Politoed
Super Rod Zeer zeldzaam
Quagsire
Gele bloemen
Paarse bloemen
Moeras
Surf
Gemiddeld
Zeldzaam
Gemiddeld
Frequent
Gligar
Horde Gemiddeld
Barboach
Good Rod Frequent
Whiscash
Super Rod Gemiddeld
Skorupi
Gele bloemen
Paarse bloemen
Zeldzaam
Gemiddeld
Carnivine
Gele bloemen
Paarse bloemen
Moeras
Zeer zeldzaam
Zeer zeldzaam
Zeer zeldzaam
Karrablast
Gele bloemen
Paarse bloemen
Moeras
Zeldzaam
Zeldzaam
Zeldzaam
Shelmet
Gele bloemen
Paarse bloemen
Moeras
Zeldzaam
Zeldzaam
Zeldzaam
Stunfisk
Moeras
Surf
Gemiddeld
Gemiddeld
Sliggoo
Gele bloemen
Paarse bloemen
Moeras
Surf
Gemiddeld
Zeldzaam
Gemiddeld
Zeldzaam

Aan het begin van de Route kun je drie kanten op: links de trap af, rechts de trap op, of naar beneden over de stenen springen. Ga eerst links de trap af tot je bij een moeras komt. Gebruik Surf en vaar naar de overkant in het zuiden. Gebruik hier je Dowsing Machine om de Damp Rock te vinden. Loop naar linksonder, en je ziet een doorgang bij een Swimmer. Aan het einde ligt een Rare Bone. Loop naar boven en sjok door het moeras. Aan de oever gebruik je opnieuw Surf en ga je naar het land linksboven. Loop naar het noorden, onder de brug door, en gebruik Strength voor de Toxic Plate. Ga dan de trap links op en steek de brug over. Bovenaan de ladder vind je dan eindelijk TM36 Sludge Bomb.

Spring over het heuveltje en loop naar rechts door het bloemenveld, of spring over de stenen, en volg het pad naar beneden. Je komt bij een brug over het moeras. Zodra je ongeveer halverwege bent, word je geroepen door Shauna, die met je wil vechten.

+
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Chespin als starter koos)
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Chespin als starter koos)
Delcatty Lv. 49
Goodra Lv. 49
Greninja Lv. 51
+
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Fennekin als starter koos)
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Fennekin als starter koos)
Delcatty Lv. 49
Goodra Lv. 49
Chesnaught Lv. 51
+
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Froakie als starter koos)
Pokémon Trainer Shauna
(Als je Froakie als starter koos)
Delcatty Lv. 49
Goodra Lv. 49
Delphox Lv. 51

Na het gevecht komen Tierno en Trevor ook aanlopen. Ze hebben de smaak goed te pakken, want ook Tierno daagt je uit!

+
Pokémon Trainer Tierno
Pokémon Trainer Tierno
Talonflame Lv. 48
Roserade Lv. 49
Crawdaunt Lv. 52

Na Tierno is het dan de beurt aan Trevor. Gelukkig geneest hij voor het gevecht eerst je Pokémon!

+
Pokémon Trainer Trevor
Pokémon Trainer Trevor
Raichu Lv. 49
Aerodactyl Lv. 49
Florges Lv. 51

Shauna vraagt waar Calem/Serena is; Tierno antwoordt dat hij/zij aan het trainen is bij de Mega Evolution-expert in Shalour City. Trevor en Tierno rennen snel weer weg; Shauna geeft je HM05 Waterfall, en vertrekt dan ook. Loop verder naar het zuidwesten, en je komt vanzelf bij de poort.

Snowbelle City

Al snel zul je zien waar Snowbelle City de naam aan te danken heeft; in de hele stad ligt een dik pak sneeuw. Het eerste gebouw dat je tegenkomt is het Pokémon Center; hier vind je Mr. Bonding, die je de O-Power PP Restoring Power geeft. In één van de huisjes boven het Pokémon Center krijg je TM08 Bulk Up; in het andere speelt een meisje een nostalgisch deuntje voor je.

Als je naar linksboven loopt, zul je een muisje vinden dat tussen twee bruggen staat. Hier wil iemand een Bisharp ruilen voor een Jigglypuff. In het huis direct onder dit huis woont een oude man die je starter-Pokémon een ultieme aanval kan leren.

Ultieme aanvallen

Een ultieme aanval kan alleen aan een geëvolueerde starter-Pokémon geleerd worden, zoals Chesnaught, Delphox en Greninja. Ook Venusaur, Charizard en Blastoise, de starter-Pokémon die je van Prof. Sycamore kreeg, kan zo'n aanval leren. Welke aanval je krijgt hangt af van het type van de Pokémon, maar ze werken allemaal op dezelfde manier. Grass-types krijgen Frenzy Plant, Fire-types krijgen Blast Burn en Water-types krijgen Hydro Cannon.

De aanval zelf is een zeer krachtige aanval die even sterk is als Hyper Beam en Giga Impact. Maar omdat hij hetzelfde element heeft als je Pokémon, doet hij 50% meer schade. Er zit echter een addertje onder het gras; zodra je deze aanval gebruikt, kun je de volgende beurt niets doen, en het is meestal effectiever om twee keer aan te vallen. Gebruik hem dus als je nog maar één beurt hebt voordat je Pokémon flauwvalt!

Als je naar de Gym in het midden van de stad loopt, zie je de adviseur voor de deur staan. Hij vertelt je dat Wulfric op dit moment op Route 20 is, ook wel Winding Woods. Tijd om hem te zoeken dus. Om Route 20 te bereiken verlaat je Snowbelle City in het zuidwesten.

Route 20

Wilde Pokémon Type Manier
Jigglypuff
Gras
Rode bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Noctowl
Gras
Rode bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Sudowoodo
Horde Zeldzaam
Zoroark
Gras
Rode bloemen
Zeer zeldzaam
Zeer zeldzaam
Gothorita
Gras
Rode bloemen
Zeldzaam
Gemiddeld
Foongus
Horde Frequent
Amoonguss
Gras
Rode bloemen
Gemiddeld
Gemiddeld
Trevenant
Gras
Rode bloemen
Horde
Gemiddeld
Zeldzaam
Zeldzaam

De naam “Winding Woods” bedriegt niet; deze route is een waar doolhof. Paden leiden niet altijd zoals je zou denken. In de eerste kamer staat een grote rots omringd met gras; als je hier een Eevee traint, zal die evolueren in Leafeon. Er zijn twee doorgangen: linksboven en rechtsonder. Als je wilt kun je de doorgang linksboven nemen voor onder andere een Kasib Berry. Neem anders de doorgang naar beneden.

Neem hier de doorgang rechtsonder om de Meadow Plate te vinden, ga dan terug en neem de doorgang linksonder. Vervolgens neem je de doorgang linksboven. In de volgende kamer is aan de linkerkant een splitsing; ga hier naar beneden. Loop langs de boom verder naar beneden.

Vanaf hier wordt het lastig. Loop naar rechts door het gras en je komt in een kamer waar je met de Dowsing Machine een Mental Herb vindt. Als je terugloopt, ben je echter in een nieuwe kamer die erg lijkt op de eerdere. Ga hier naar beneden en je bent in een nieuw gebied.

Loop langs de hoge klif, en ga de trap op. Met de Dowsing Machine kun je een Balm Mushroom opsporen; deze levert veel geld op! Ga de trap weer af, en loop naar linksonder. Hak de boom weg met Cut, en loop door de doorgang. Versla de Hex Maniac, en TM53 Energy Ball is van jou!

Als je terugloopt, ben je weer in een bekende kamer. Loop van hieruit naar beneden om het bos te verlaten.

Pokémon Village

Wilde Pokémon Type Manier
Jigglypuff
Gele bloemen
Paarse bloemen
Zeldzaam
Gemiddeld
Poliwag
Horde
Old Rod
Gemiddeld
Altijd
Poliwhirl
Surf
Good Rod
Super Rod
Gemiddeld
Gemiddeld
Frequent
Ditto
Gele bloemen
Paarse bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Noctowl
Gele bloemen
Paarse bloemen
Gemiddeld
Gemiddeld
Lombre
Horde
Surf
Frequent
Frequent
Basculin
Good Rod
Super Rod
Frequent
Gemiddeld
Banette
Schuddende afvalbak Zeldzaam
Garbodor
Schuddende afvalbak Frequent
Zoroark
Gele bloemen
Paarse bloemen
Zeldzaam
Zeldzaam
Gothorita
Gele bloemen
Paarse bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Foongus
Horde Frequent
Amoonguss
Gele bloemen
Paarse bloemen
Gemiddeld
Gemiddeld

Bij de uitgang van het bos ontmoet je een oudere man met een stel Pokémon. Als je aan komt lopen rennen de Pokémon weg. De man legt uit dat Pokémon Village een geheime plek is voor Pokémon die weggerend zijn van hun Trainers. Als hij ziet wat voor sterke bond je hebt met je Pokémon, roept hij de Pokémon van eerder terug. Dan stelt hij zich voor als Wulfric, de Gym Leader van Snowbelle City. Als je hem vertelt dat je hem wil uitdagen, zal hij terugkeren naar de Gym.

Praat met de Pokémon die rondlopen, en ze zullen je soms een voorwerp geven. Loop door de bloemen naar linksonder, en gebruik Surf. In de bloemen links vind je de Pixie Plate. Meer is er momenteel nog niet te doen in Pokémon Village, dus keer terug naar Snowbelle City, en ga naar de Gym in het midden van de stad.

Snowbelle City Gym

Het is geen verrassing dat de Gym Leader van Snowbelle City zich focust op Ice-types. In deze ijzige Gym kun je, door knoppen te activeren, een deel van de tegels omdraaien om zo een nieuw pad te maken. In totaal zijn er vier knoppen, ieder met hun eigen kleur, en ze worden allemaal bewaakt door een Trainer.

Om bij de Gym Leader te komen, doe je het volgende: druk tweemaal op rood, ga dan naar blauw en druk driemaal op blauw. Druk vervolgens nog driemaal op rood, en je kunt door naar de tweede helft. Sla hier de groene knop over en druk eenmaal op geel. Ga dan naar groen en druk nog driemaal op groen.

Als je tijdens deze puzzel de Gym wil verlaten, druk dan steeds op rood totdat je eruit kan. Na de groene knop kun je één van de trappen oplopen om bij Wulfric te komen. Laat het laatste Gymgevecht beginnen!

+
Leader Wulfric
Leader Wulfric
Abomasnow Lv. 56
Cryogonal Lv. 55
Avalugg Lv. 59

Eindelijk krijg je dan de laatste Badge in handen: de Iceberg Badge! Hiermee zal iedere Pokémon je gehoorzamen, en kun je Waterfall gebruiken buiten gevechten. Ook krijg je TM13 Ice Beam, een krachtige Ice-type aanval.

Als je de Gym verlaat, zullen Wulfric en de adviseur je volgen. Ze feliciteren je met het winnen van je achtste Badge, en moedigen je aan nu naar de Pokémon League te gaan.