Startpagina » Pokémon X & Y » Pokémon X & Y Walkthrough » Pokémon X & Y Walkthrough – Looker Bureau

Pokémon X & Y Walkthrough – Looker Bureau

Vaniville Town

Als je de trap afloopt, word je geroepen door je moeder. Ze heeft de optocht op TV bekeken, en feliciteert je met je overwinning. Ook vertelt ze dat Prof. Sycamore je graag wil zien. Hij wacht op je in Lumiose Station.

Ga naar Lumiose City, en neem de taxi naar Lumiose Station als je het niet kunt vinden. Als je binnenloopt, verschijnen Dexio en Sina. Ze geven je de laatste Pokédex upgrade, namelijk de National Pokédex! Deze bevat iedere Pokémon die er bestaat. Dan vertrekken ze weer. Loop naar Prof. Sycamore toe en praat met hem. Hij geeft je de TMV Pass, waarmee je naar Kiloude City kan. Check de oranje scanner om de trein te nemen.

Kiloude City

Al snel kom je aan in Kiloude City. Zodra je het station verlaat, loopt een man naar je toe en geeft hij je de Vs. Recorder! Hiermee kun je gevechten met andere mensen en in bepaalde faciliteiten opnemen, en delen met het internet.

Snel reizen van/naar Kiloude City

Tip: Kiloude City staat op de kaart van Kalos, dus je kunt Fly gebruiken om snel van/naar iedere andere stad in de Kalos-regio te reizen.

In Kiloude City is van alles te zien en te beleven voor de doorgewinterde Pokémon Trainer. In het huis rechts van het Pokémon Center ontvang je TM91 Flash Cannon, en in een huis linksbovenin de stad krijg je TM58 Sky Drop. In het Pokémon Center kan een jongen de IVs van je Pokémon checken. Maar de grootste attracties van Kiloude City zijn de Battle Maison en Friend Safari.

In het midden va de stad vind je de Battle Maison. Om verder te spelen, moet je minstens één keer in de Battle Maison gevochten hebben. Ga dus naar binnen, en praat met de receptioniste naast de PC in de tweede kamer. Kies een team, en vecht met een willekeurige Trainer. Eén gevecht is voldoende, dus erna kun je voor Interrupt kiezen om te stoppen. Verlaat dan de Battle Maison en ga naar het hoogste punt van de stad. Hier zul je Calem/Serena aantreffen, die een verrassing voor je heeft. Daag hem/haar uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Chespin als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Chespin als starter koos)
Meowstic Lv. 66
Jolteon Lv. 66
Altaria Lv. 67
Clefable Lv. 68
Delphox Lv. 70
Mega Absol AbsoliteLv. 68
+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Fennekin als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Fennekin als starter koos)
Meowstic Lv. 66
Flareon Lv. 66
Altaria Lv. 67
Clefable Lv. 68
Greninja Lv. 70
Mega Absol AbsoliteLv. 68
+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Froakie als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Froakie als starter koos)
Meowstic Lv. 66
Vaporeon Lv. 66
Altaria Lv. 67
Clefable Lv. 68
Chesnaught Lv. 70
Mega Absol AbsoliteLv. 68

Als het je lukt te winnen, geeft Calem/Serena je als beloning een Absolite. Ook heeft hij/zij een bericht van Prof. Sycamore: die heeft een doorbraak gemaakt in zijn onderzoek naar de Mega Ring, en wil je graag ontmoeten bij de zonnewijzer in Anistar City.

Anistar City

Ga naar Anistar City, en loop over de brug achter het Pokémon Center. Bij de zonnewijzer tref je Prof. Sycamore aan. Hij geeft je wat uitleg over Mega Stones en de Mega Ring, die gevuld zijn met de energie van Xerneas/Yveltal. Dan vraagt hij of je de zonnewijzer wil aanraken. Hiermee wordt je Mega Ring geüpgraded, en vanaf nu kun je tussen 20:00 en 21:00 's avonds op allerlei plaatsen in de Kalos-regio verborgen Mega Stones vinden!

Zodra je de upgrade voor de Mega Ring hebt, ga dan naar Lumiose City voor het volgende deel van de postgame.

Lumiose City

Zodra je de stad betreedt, krijg je een Holo Clip van een onbekende, die vraagt of je naar het Looker Bureau vlakbij Rouge Plaza wil komen. Hiermee begint hoofdstuk 1 van het postgame-verhaal. Ga echter eerst naar het Pokémon Lab, en ga met de lift naar de tweede verdieping (2F). Praat met de wetenschapper bij de machine met de zwevende Poké Balls, en je krijgt de Poké Radar.

Chapter 1

Je vindt het Looker Bureau tegenover Sushi High Roller. Neem de taxi als je het niet kunt vinden. Als je naar binnen gaat, word je begroet door een man genaamd Looker. Hij is naar Lumiose City gekomen om de misdaad te bestrijden, en vraagt om jouw hulp. Antwoord Yes, en praat dan nog een keer met hem om te beginnen.

Als eerste geeft hij je een test; je moet de vijf Looker Tickets vinden die zijn verspreid door de stad. Gelukkig kun je de notities op zijn bureau lezen voor wat hints. De Looker Tickets liggen op de volgende plekken:

  • In het Pokémon Center in het centrum van de stad, vlakbij het pashokje.
  • In Prism Tower (de Pokémon Gym), links van de lift.
  • In de Herboriste op Vernal Avenue, bij de muur rechts.
  • Op de eerste verdieping van Hotel Richissime op North Boulevard, bij de muur rechts.
  • Op de eerste verdieping van het Lumiose Museum op North Boulevard, bij het bankje helemaal rechts.

Zodra je alle Looker Tickets gevonden hebt, ga dan terug naar het Looker Bureau en praat met Looker. Hij vraagt je nogmaals of je zijn partner wil zijn. Antwoord Yes, en vanaf nu zul je steeds een Holo Clip ontvangen zodra Looker een missie voor je heeft.

Chapter 2

Al vlug krijg je je eerste missie van Looker. Ga naar het Looker Bureau, praat met hem en kijk in zijn aantekeningen op het bureau om te beginnen. Jullie moeten de donkere steegjes van Lumiose City onderzoeken.

Het eerste donkere steegje zit rechts van Restaurant Le Nah, op South Boulevard. Je moet eerst vier kinderen verslaan; dan komt Looker aangerend. Jullie worden tegengehouden door een Espurr die Mimi heet. De vriend van Espurr heeft geen familie of huis, en daarom spelen ze allemaal in de donkere steegjes. Looker nodigt haar en Mimi uit om in het Looker Bureau te komen wonen, maar Mimi weigert en rent weg. Looker vraagt of je achter Mimi aan kunt gaan om haar te bevrienden.

Als je het steegje uit loopt, krijg je een Holo Clip van Looker. Hij stelt voor dat je de andere drie donkere steegjes op North Boulevard onderzoekt. Zodra je Mimi vindt, kun je kiezen wat je wil doen; kies om te dansen (“Dance”) en jullie zullen vrienden worden. Breng haar terug naar Looker, en het meisje Emma en Mimi zullen besluiten om in het Looker Bureau te gaan wonen en Lookers assistent te worden. Missie volbracht!

Chapter 3

Na de eerste missie heeft Looker zich voorgenomen Emma's voogd te zijn, maar hij maakt zich zorgen over haar. Praat met hem in het Looker Bureau, en er komt een toerist binnenrennen die in het Japans begint te praten. Het blijkt dat haar Pokémon gestolen zijn! Op het treinstation is ze beroofd van haar tas met al haar Pokémon erin. Emma denkt dat de dief tot de Lumiose Gang behoort. Eigenlijk wil ze er niets mee te maken hebben, maar Looker is vastberaden de toerist te helpen, en hij rent naar Lumiose Station. Emma roept echter dat hij geen Pokémon heeft, en smeekt je hem achterna te gaan.

Ga naar Lumiose Station, en loop over het onderste perron naar rechts. Aan het einde vind je Looker en de Lumiose Gang. Ze dagen hem uit voor een gevecht en zullen de Pokémon teruggeven als hij wint, maar Looker heeft zelf geen Pokémon. Jij zult dus in zijn plaats moeten vechten. Confronteer de drie Lumiose Gang Members, en versla ze allemaal. Ondertussen kun je met Looker praten om ze te genezen.

Als je alledrie de gangsters hebt verslagen, komt Emma aanlopen. Het blijkt dat ze de oude baas van de Lumiose Gang was, en de andere gangsters misten haar. Nix, de huidige leider, geeft de Pokémon terug en biedt zijn excuses aan. Looker vergeeft ze en belooft dat ze mogen langskomen om Emma te bezoeken.

Even later komt Nix al langs en vertelt hij dat de Lumiose Gang stopt met hun criminele activiteiten. Achteraf besluit Emma om een bijbaantje te zoeken en zo Looker te steunen.

Chapter 4

Als Looker je de volgende keer naar het bureau roept, staat hij bij het raam. Hij maakt zich zorgen om Emma, omdat ze steeds weg is. Dan krijgen jullie een Holo Clip dat iemand vandalisme heeft gepleegd in het Lumiose Museum. Looker heeft een afspraak, dus hij vraagt of je alvast kunt beginnen met het onderzoek.

Haast je naar Lumiose Museum, waar je hoort dat het besmeurde schilderij op de derde verdieping hangt. Nadat je de tweede trap op loopt vind je het schilderij in het midden van het gebouw. De museumdirecteur stelt je wat vragen, en legt uit dat hij de graffiti eigenlijk ook wel kunst vindt. Zodra je het Lumiose Museum verlaat, krijg je weer een Holo Clip. Een dief steelt Poké Balls van mensen na gevechten in donkere steegjes. Meteen erna krijg je een Holo Clip van Looker, die vraagt of je terug wil komen naar het Looker Bureau.

Eenmaal terug in het Looker Bureau stelt Looker een undercovermissie voor en vraagt om je hulp. Je rol is om te doen alsof je verdwaald bent zodat de criminelen verschijnen. Verlaat het Looker Bureau en sla linksaf, richting North Boulevard. Sla hier ook linksaf, en twee deuren verder zie je een donker steegje links.

Meteen als je binnen komt krijg je opnieuw een Holo Clip van Looker, die vraagt of je het steegje wil onderzoeken. Iets verderop zie je een Trainer die je uitdaagt. Versla haar, en ze probeert je te beroven, maar dan verschijnt Looker. De vrouw blijkt een robot te zijn, en vlucht snel weg. Looker geneest je Pokémon en vraagt je naar het volgende steegje te gaan.

Verlaat het steegje en sla linksaf. Rechts van Café Triste vind je het steegje. Je weet of je de goede hebt doordat Looker meteen weer een Holo Clip stuurt en vraagt of je de plek onderzoekt. Verderop vind je een meisje die je ook uitdaagt. Versla haar ook, en de robot probeert je opnieuw te beroven. Looker jaagt haar weer weg, geneest je Pokémon en stuurt je naar het steegje tegenover Lumiose Station.

Rechts tegenover Lumiose Station vind je het volgende steegje. Opnieuw krijg je meteen een Holo Clip van Looker. Verderop vind je een Trainer, maar deze daagt je niet uit. Hij is zojuist verslagen en beroofd van zijn Poké Balls. Looker stuurt je naar het laatste steegje; deze bevindt zich op South Boulevard.

Rechts van Restaurant Le Nah zit het laatste steegje. Bekijk Lookers Holo Clip, en daag de vrouw achterin het steegje uit. Na het gevecht probeert ze opnieuw je Pokémon te stelen, maar Looker is haar te snel af. Dan verschijnt Mimi echter, die blij is om de robot te zien. Looker probeert Mimi te beschermen, en wordt in elkaar geslagen. Hij is erachter dat Emma de robot is en roept haar te stoppen. De robot noemt zichzelf Essentia, en vlucht snel weg.

Samen met Looker en Mimi ga je terug naar het Looker Bureau. Als je weg bent geeft Looker iets aan Mimi, en gaat hij in zijn eentje op onderzoek uit.

Chapter 5

Als je teruggaat naar het Looker Bureau en met Mimi praat, heeft ze een brief van Looker in haar handen. Hij vraagt of je tegen Emma wil doen alsof er niets aan de hand is, mocht je haar tegenkomen. Loop de straat uit en je krijgt een Holo Clip van Emma, die vraagt of je naar het Looker Bureau komt.

Binnen in het Looker Bureau vraagt Emma waar Looker heen is. Als ze hoort dat hij (zogenaamd) in het ziekenhuis ligt rent ze weg. Dan komt een man binnen, die je uitdaagt. Versla hem en hij onthuld dat hij vroeger een Team Flare Admin was. Hij vraagt of je naar de Royal Suite in Hotel Richissime wil komen en vertrekt dan.

Ga naar Hotel Richissime, en neem de lift naar de vijfde verdieping (5F). Loop door de gang naar de deur aan de linkerkant van de verdieping, en je wordt begroet door Malva. Ze daagt je uit voor een gevecht!

+
Pokémon Trainer Malva
Pokémon Trainer Malva
Pyroar Lv. 63

Na het gevecht kalmeert Malva en legt ze de situatie uit. Essentia is eigenlijk Emma, in een speciaal pak genaamd de Expansion Suit. Deze is gemaakt door Dr. Xerosic; dezelfde leider van Team Flare waar je het eerder tegen opnam. Malva zat zelf ook in Team Flare, vraagt of je hem uit de weg wil ruimen om de eer van Team Flare hoog te houden, en zegt dat je hem zult vinden bij Lysandre Café.

Verlaat Hotel Richissime en ga naar Lysandre Café, vlakbij Magenta Plaza. Maak je Pokémon klaar om te vechten, en ga dan naar binnen. Malva staat al te wachten en loopt naar de ingang van Lysandre Labs. Volg haar naar de lift. Ze voert een speciaal wachtwoord in, vertelt nog wat over Looker en vertrekt.

Lysandre Labs

Ga de lift in en kies voor “Hidden Floor”. Versla de Scientist die je tegen probeert te houden, en stap op het bovenste pijlenpaneel links. Ga de teleporter linksboven in, stap op het pijlenpaneel, versla de Scientist in je pad en ga over het pijlenpaneel naast hem. Ga naar beneden, en zo ver naar rechts als je kunt zonder op panelen te stappen. Stap dan op het pijlenpaneel dat naar rechts wijst, en dan op het volgende pijlenpaneel naar rechts. Neem nu het meest linkste pijlenpaneel naar beneden, en loop tussen de panelen door naar linksonder, waar je een teleporter vindt. Stap in de teleporter en neem dan de teleporter erboven.

Hier vind je Nix, de ex-leider van de Lumiose Gang. Hij is vriendelijk en vraagt of je wil vechten. Versla hem, en hij zal je binnenlaten. Volg hem, en jullie besluiten de kamer te doorzoeken. Loop het trapje op en check van alledrie de blauwe boekenkasten het meest linkse deel. Check dan het middelste stuk van de bovenste paarse boekenkast, en het meest rechtse stuk van de bovenste rode boekenkast. Vervolgens check je het meest rechtse stuk van de middelste rode boekenkast. Als je alle boekenkasten gecheckt heb, praat je met Nix. Dan klinkt een bel en loopt hij weg.

Als je de kamer probeert te verlaten komt Xerosic aangelopen. Hij herkent je, en roept Essentia om te bewijzen dat zijn onderzoek klopt. Loop naar Essentia toe en ze zal je uitdagen.

+
Pokémon Trainer Essentia
Pokémon Trainer Essentia
Jellicent Lv. 64
Volcarona Lv. 66

Als je wint, geeft Xerosic zich nog niet gewonnen. Hij geeft Essentia opdracht om nogmaals te vechten. Genees je Pokémon indien nodig, en loop nogmaals naar haar toe.

+
Pokémon Trainer Essentia
Pokémon Trainer Essentia
Whimsicott Lv. 63
Granbull Lv. 63
Mawile Lv. 63

Xerosic laat zich nog steeds niet verslaan; opnieuw daagt hij je uit.

+
Pokémon Trainer Essentia
Pokémon Trainer Essentia
Persian Lv. 66

Na het derde gevecht wil Xerosic je opnieuw uitdagen, maar Looker en Mimi komen aangelopen. Looker en Mimi roepen om Emma, maar Xerosic blokkeert hun pogingen tot haar door te dringen. Je zult het nog één keer tegen haar op moeten nemen. Praat met Looker om je Pokémon te laten genezen, en loop dan naar Xerosic en Essentia toe.

+
Pokémon Trainer Essentia
Pokémon Trainer Essentia
Crobat Lv. 68
Malamar Lv. 70

Na het vierde gevecht geeft Xerosic het eindelijk op; hij zet de Expansion Suit uit en laat Emma vrij. Ze komt weer bij zinnen, en Looker vraagt of jullie de kamer verlaten; hij wil Xerosic stevig aan de tand voelen. Na de laatste paar scènes is de missie voorbij en sta je weer buiten Looker Bureau.

Final Chapter

Kort na de laatste missie krijg je een Holo Clip van Emma, die vraagt of je naar het Looker Bureau komt. Als je aankomt vertelt Emma dat Looker ontslagen is uit het ziekenhuis. Dan komt Mimi binnen met een brief van Looker. Hij schrijft dat hij lid is van de International Police, en dat hij de Kalos-regio weer moet verlaten. Ook bedankt hij je, en geeft hij je zijn codenaam ‘Looker'. Aan Emma en Mimi schenkt hij het Looker Bureau. Emma rent het gebouw uit, gevolgd door Mimi.

Als je het gebouw probeert te verlaten, word je tegengehouden door Nix, die op bezoek wilde komen. Hij vertelt dat Looker naar het Lumiose Museum is gegaan. Haast je naar Lumiose Museum, en ga naar de derde verdieping. Praat met de directeur, en verlaat dan het museum. Je krijgt een Holo Clip van Emma, die van Xerosic gehoord heeft dat Looker in Lysandre Café is.

Ga vlug naar Lysandre Café, waar je Looker en Xerosic ziet. Emma komt ook binnenlopen. Emma vraagt of ze meekan met Looker, maar hij weigert, en vraagt Emma voortaan de misdaad te bestrijden in Lumiose City. Xerosic geeft Emma de Expansion Suit, zodat ze de stad kan beschermen als Essentia, en al zijn Pokémon. Dan vertrekt Looker met Xerosic. Na een korte extra scène is het laatste hoofdstuk afgelopen.

Hiermee is het postgame verhaal ten einde gekomen. Maar het spel is nog lang niet afgelopen! Er zijn nog allerlei dingen te doen in Pokémon X en Pokémon Y. Blijf spelen om te zien wat je allemaal nog meer kunt ontdekken! Bedankt voor het lezen, en nog veel speelplezier!