Startpagina » Pokémon X & Y » Pokémon X & Y Walkthrough » Pokémon X & Y Walkthrough – Plant Badge

Pokémon X & Y Walkthrough – Plant Badge

Tower of Mastery

Keer terug naar de Tower of Mastery, en loop naar de achterkant van de toren. Beklim de spiraal helemaal naar de top. Onderweg passeer je enkele woningen; in een van de woningen geeft een man je TM47 Low Sweep.

Zodra je boven bent, stap je door de deur naar het balkon. Korrina staat hier al op je te wachten. Ze geeft je de Mega Ring! Vervolgens besluit een van Korrina's Lucario dat hij met je mee wil reizen. Hierop daagt Korrina je uit voor een 1-op-1-gevecht: Lucario tegen Lucario!

+
Successor Korrina
Successor Korrina
Mega Lucario LucarioniteLv. 32

Mega Evolution

Mega Evolution is een nieuwe vorm van evolutie in Pokémon X & Y. Om het te gebruiken heb je een Mega Ring nodig voor de Trainer, en een Mega Stone voor de Pokémon. De Lucario die je van Korrina kreeg heeft zijn Mega Stone, Lucarionite, vast. In het gevecht met Korrina kun je in het menu waarin je aanvallen kiest, onderaan Mega Evolution aanzetten. Kies vervolgens een aanval, en Lucario zal Mega Evolven in Mega Lucario voordat hij de aanval uitvoert!

De Kanto-starter die je van Prof. Sycamore kreeg, had ook zijn Mega Stone vast. Probeer hem eens te Mega Evolven zodra hij geëvolueerd is in Venusaur, Charizard of Blastoise!

De volgende bestemming is Route 12; de poort is in het zuidoosten van Shalour City. Als je de Intriguing Stone nog hebt, kun je die aan een Hiker in de buurt geven, die hem kwijt was. Als dank geeft hij je een Sun Stone. Voordat je Shalour City kunt verlaten, zal Calem/Serena toegesneld komen, en je ook nog HM03 Surf geven. Als je nog geen Pokémon hebt die Surf kan leren, vind je die op de volgende Route.

Route 12

Wilde Pokémon Type Manier
Tentacool
Surf Frequent
Slowpoke
Gras
Gele bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Exeggcute
Gras
Gele bloemen
Zeldzaam
Zeldzaam
Pinsir X
Gras
Gele bloemen
Zeer zeldzaam
Zeer zeldzaam
Tauros
Gras
Gele bloemen
Horde
Zeldzaam
Gemiddeld
Zeldzaam
Lapras
Surf Zeer zeldzaam
Mareep
Horde Gemiddeld
Heracross Y
Gras
Gele bloemen
Zeer zeldzaam
Zeer zeldzaam
Miltank
Gras
Gele bloemen
Horde
Zeldzaam
Gemiddeld
Zeldzaam
Remoraid
Good Rod Frequent
Wingull
Horde Frequent
Clamperl
Good Rod Gemiddeld
Luvdisc
Old Rod Altijd
Pachirisu
Gras
Gele bloemen
Zeer zeldzaam
Zeer zeldzaam
Chatot
Gras
Gele bloemen
Zeldzaam
Zeldzaam
Mantyke
Surf Zeldzaam
Dwebble
Rock Smash Frequent
Binacle
Rock Smash Gemiddeld

Praat allereerst met de man in het groen. Hij geeft je een Lv. 30 Lapras! Leer deze Surf indien nodig, en gebruik Surf om het water over te steken. Loop het trapje op, en je komt bij de poort van de Baa de Mer Ranch. Loop eerst door het bloemenveld en gebruik Cut voor een Leftovers. Loop vervolgens terug en ga de ranch binnen. Praat met het meisje in het huisje linksboven op de ranch voor TM45 Attract. Achter het huisje ligt ook een Sachet.

In de Ranch kun je op een Skiddo rijden! Loop er van de zijkant tegenaan om erop te springen. Je moet wel eerst je Dowsing Machine uitzetten. Om af te stijgen, druk je op B. Als je op een Skiddo rijdt, kun je over kleine heuveltjes springen. Verlaat de ranch over het heuveltje rechts. Met behulp van Skiddo kun je een Whipped Dream en Shiny Stone vinden.

Snel naar de volgende bestemming

Rechtsonderin de ranch kun je over het hek springen en op de rest van de Route komen met Skiddo. Als je op Skiddo zit, kom je geen wilde Pokémon tegen en dagen Trainers je niet uit. Zo kun je razendsnel naar Coumarine City zonder je handen vuil te maken!

Blijf het pad volgen tot je bij een klein trapje komt. Loop het trapje op en ga dan de trap links af. Gebruik Surf om een Water Stone te vinden. Tip: gebruik je Dowsing Machine! Als je wilt, kun je nu naar het noorden gaan om naar Azure Bay te gaan. Loop anders naar rechts om bij Coumarine City te komen.

Azure Bay

Wilde Pokémon Type Manier
Tentacool
Surf Frequent
Slowpoke
Gras
Horde
Frequent
Gemiddeld
Exeggcute
Gras
Horde
Zeldzaam
Zeldzaam
Lapras
Surf Zeer zeldzaam
Chinchou
Good Rod Gemiddeld
Remoraid
Good Rod Frequent
Wingull
Horde Frequent
Luvdisc
Old Rod Altijd
Chatot
Gras Gemiddeld
Mantyke
Surf Zeldzaam
Dwebble
Rock Smash Frequent
Inkay
Gras Zeldzaam
Binacle
Rock Smash Gemiddeld

Surf tussen de twee eilanden door. Blijf naar het noorden gaan en je komt bij een klein eilandje met een Photo Spot. Praat met de oude man voor een Ampharosite! Als je aan het water rechts gaat staan, kun je met een Sky Trainer vechten. Heb je aan één niet genoeg, dan vind je linksbovenin de baai nog een Sky Trainer.

Surf naar linksonder, om de klif heen, en je komt bij een stuk land met gras waar je Pokémon kunt vangen. Ook liggen hier een Deep Sea Tooth en een Deep Sea Scale tussen het groen. Helemaal onderlin ligt TM81 X-Scissor.

Op het grote eiland met de grotingang midden in de baai ligt de Splash Plate. De grot is de Sea Spirit's Den, maar er is hier op dit moment nog niks te zien. Zodra je klaar bent, keer je terug naar Route 12 en ga je naar het oosten om Coumarine City te bereiken.

Coumarine City

Zodra je binnenloopt, krijg je een Holo Clip van Calem/Serena. Hij/zij daagt je uit voor een gevecht voor de Gym! Loop verder de stad in. In het eerste huisje dat je tegenkomt geeft een man je een Silk Scarf. Er staan ook enkele kraampjes die exotische spullen verkopen. De rode kraam verkoopt Incenses, bij de blauwe kraam kun je iedere dag een Berry vinden.

Loop verder en praat met de visser. Hij zal je de Good Rod geven. Hiermee kun je sterkere Pokémon vangen dan met de Old Rod! Als je het trapje rechts afloopt, komt je bij het Seaside Station. Ga eerst naar het noorden en je bereikt het Coumarine Hotel. Praat binnen met de vrouw op een stoel voor een Lucky Egg. Loop dan verder het heuveltje op en praat met het meisje bij de klif. Ze geeft je dagelijks een vraag over een willekeurige aanval; als je het juiste antwoord geeft, krijg je de TM met die aanval.

Ga terug naar Seaside Station en ga naar binnen. Je zult Prof. Sycamore en Diantha aantreffen. Hij feliciteert je erop dat je Mega Evolution heeft geleerd. Ze praten over de legendarische Pokémon van de Kalos-regio. Dan geeft Prof. Sycamore je HM02 Fly. Vervolgens vertrekt hij. Diantha daagt je uit bij de volgende ontmoeting een gevecht te houden. Daarna vertrekt ze ook. Praat met de vrouw bij de balie om de monorail te nemen.

Spreek met de man met het witte shirt als je aankomt, en hij geeft je een Metronome. Verlaat daarna het station en loop naar links om het Pokémon Center te vinden. Binnen tref je Mr. Bonding weer aan; praat met hem voor de Befriending Power O-Power. Zorg dat je je Pokémon geneest, want er komt weer een gevecht aan.

Loop verder naar links en loop bij de T-splitsing omhoog het heuveltje op. Hier tref je de Gym aan. Iets rechts van de Gym staat een bankje waar een Sky Plate bij ligt. Als je de Gym binnen wilt gaan, komt Calem/Serena aangerend. Hij/zij vraagt of je Mega Evolution wil demonstreren en daagt je uit voor een gevecht.

+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Chespin als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Chespin als starter koos)
Meowstic Lv. 31
Absol Lv. 31
Braixen Lv. 33
+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Fennekin als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Fennekin als starter koos)
Meowstic Lv. 31
Absol Lv. 31
Frogadier Lv. 33
+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Froakie als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Froakie als starter koos)
Meowstic Lv. 31
Absol Lv. 31
Quilladin Lv. 33

Na het gevecht wenst Calem/Serena je succes met je Gymgevecht en loopt hij/zij weg. Maak een tussenstop bij het Pokémon Center indien nodig, en ga de Gym binnen!

Coumarine City Gym

Trek je klimhandschoenen maar aan, want in deze Gym moet je een reusachtige boom beklimmen met behulp van lianen. Om een liaan te beklimmen of af te dalen, ga je op het patroon met de voeten staan en druk je op A. Om aan een liaan over een gat te zwaaien, doe je hetzelfde.

Het pad naar de Gym Leader is relatief eenvoudig, maar onderweg zul je wel Trainers moeten verslaan. Om zo snel mogelijk bij de top te komen, volg je deze route: omhoog, rechts, omhoog, links, links, omhoog, links, omlaag, links, omhoog, links, omhoog, rechts, rechts, omhoog, rechts, rechts. Bovenaan vind je Gym Leader Ramos. Daag hem uit voor een gevecht om zijn Badge te veroveren!

+
Leader Ramos
Leader Ramos
Jumpluff Lv. 30
Weepinbell Lv. 31
Gogoat Lv. 34

Pas op voor Hyper Potions!

Ramos geeft zichzelf niet zomaar gewonnen; als zijn Pokémon weinig HP hebben, zal hij niet aarzelen om een Hyper Potion te gebruiken! De truc is om zo veel schade te doen dat hij het niet bij kan houden, bijvoorbeeld door in één beurt meer dan de helft van zijn Pokémons HP weg te blazen. Neem dus Pokémon mee die sterk zijn tegen Grass-types, om te bewijzen dat je geen voorwerpen nodig hebt om te winnen!

Voor het verslaan van Ramos ontvang je de Plant Badge! Hiermee zullen geruilde Pokémon tot en met Lv. 60 je gehoorzamen, en kun je Fly gebruiken buiten gevechten. Bovendien ontvang je TM86 Grass Knot!

Nu je alle dorpen in Coastal Kalos bezocht hebt, is het tijd om terug te keren naar Lumiose City. Doordat er echter een stroomstoring gaande is, zul je de ingang op Route 13 moeten gebruiken. Of zou het mogelijk zijn de stroomstoring te verhelpen?