Startpagina » Pokémon X & Y » Pokémon X & Y Walkthrough » Pokémon X & Y Walkthrough – Psychic Badge

Pokémon X & Y Walkthrough – Psychic Badge

Poké Ball Factory

Bij de trappen zie je Shauna en Trevor, die mopperen dat ze de fabriek niet in mogen. Praat met Shauna, en ze besluiten het nog een keer te proberen. Dan komen Calem/Serena en Tierno aangelopen. Vervolgens zie je Shauna en Trevor wegrennen, gevolgd door iemand van Team Flare. Tierno besluit ze achterna te gaan, terwijl jij en Calem/Serena een kijkje gaan nemen binnen in de fabriek. Loop de trappen op, en stap door de deuren aan het einde van het pad.

Binnen lopen jij en Calem/Serena al snel een Team Flare Grunt tegen het lijf. Calem/Serena vecht met haar, en zegt dat je verder moet lopen. Doe dit en stap op de lopende band om verder te komen. Onderweg kun je hier en daar van de lopende band afstappen om met Team Flare te vechten of voorwerpen te vinden.

Aan het einde van de lopende band ga je naar beneden. Loop langs de muur naar rechtsonder om de Metal Coat te bemachtigen. Spring daarna op de volgende lopende band, rechts van de eerste. Loop de metalen trap op, en loop naar linksboven om bij een huisje te komen. Als je binnen met de vrouw bij de prullenbak praat, zal ze je Pokémon genezen. Rechts van het huisje staat een optionele Team Flare Grunt.

Loop vanuit het huisje naar beneden en daal de trap af. Check het computerscherm om de lopende band de andere kant op te laten draaien. Spring dan weer op de lopende band en je komt in een nieuw gebied uit. Loop de trap op en ga helemaal naar boven, waar je een tweede huis aantreft. Maak je Pokémon gereed voor een gevecht en treed binnen.

Binnen tref je de eigenaar aan, met drie leiders van Team Flare, die plannen smeden om de tent op te blazen. De eigenaar roept om je hulp, en Team Flare daagt je uit voor een gevecht.

+
Team Flare Admin
Team Flare Admin
Scraggy Lv. 37
Houndoom Lv. 38

Als je wint besluiten de overgebleven twee leiders je tegelijkertijd aan te vallen. Net op tijd komt Calem/Serena binnengerend, en vraagt of je klaar bent voor het gevecht. Als je “No” antwoordt, krijg je de kans om je Pokémon te genezen.

+
Team Flare Celosia & Bryony
Team Flare Celosia & Bryony
Manectric Lv. 41
Liepard Lv. 41

Na het gevecht besluit Team Flare te vluchten, en de eigenaar van de fabriek bedankt je. Hij laat je kiezen tussen een Master Ball of Big Nugget, maar wat kiest maakt niet uit, want hij geeft je ze toch allebei. Verlaat de fabriek door de trap naar beneden te nemen net buiten het huisje.

Master Ball

De Master Ball die van de fabriekschef krijgt, is de allerbeste soort Poké Ball; hij vangt gegarandeerd iedere Pokémon waar je hem naartoe smijt, ongeacht hoeveel HP ze hebben. Dit maakt hem ook uiterst zeldzaam; de kans om er nog een te krijgen, is zo groot als de loterij winnen! Letterlijk, want het is de hoofdprijs bij de Loto-ID in Lumiose City. Wees er dus zuinig mee!

Als je bij de uitgang komt, zie je Shauna, Tierno en Trevor. Calem/Serena komt ook aangelopen. Hij/zij legt uit wie Team Flare is. Tierno en Trevor besluiten naar het volgende dorp, Dendemille Town, te gaan. Dan loopt Shauna ook weg.

Zodra je buiten stapt, ontvang je een Holo Clip met een nieuwsbericht dat de Poké Ball-fabriek was aangevallen. Verlaat het fabrieksterrein en keer terug naar het Pokémon Center in Laverre Town. Ga van hieruit rechts om Route 15 te bereiken.

Route 15

Wilde Pokémon Type Manier
Poliwag
Old Rod Altijd
Poliwhirl
Good Rod
Super Rod
Gemiddeld
Frequent
Murkrow
Horde Frequent
Mightyena X
Gras
Rode bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Lombre
Surf Frequent
Floatzel
Surf Gemiddeld
Skorupi
Gras
Rode bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Watchog
Gras
Rode bloemen
Zeldzaam
Gemiddeld
Liepard Y
Gras
Rode bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Basculin
Good Rod
Super Rod
Frequent
Gemiddeld
Foongus
Gras
Rode bloemen
Horde
Gemiddeld
Gemiddeld
Gemiddeld
Pawniard
Gras
Rode bloemen
Zeldzaam
Gemiddeld
Klefki
Gras
Rode bloemen
Horde
Zeldzaam
Zeldzaam
Zeldzaam

Herfst in Kalos

Route 15 ligt niet alleen bezaaid met bladeren, maar ook met Trainers! Op je pad zul je verdachte hopen bladeren tegenkomen. Door erdoorheen te rennen, zullen de bladeren wegwaaien en kun je zien wat eronder lag. Dit kan niks zijn, of een voorwerp, maar pas op: soms zullen er ook slinkse Trainers op de loer liggen…

Volg het met bladeren bestrooide pad, tot je bij het water komt. Ga hier naar het zuiden en vervolgens over het bruggetje. Blijf het pad volgen en loop over de twee brug. Je krijgt een Holo Clip van Lysandre. Hij vertelt wat over Mega Evolution en beëindigt het gesprek weer.

Rechts van het Trainer Tips-bord zie je, als je goed kijkt, dat een deel van de muur aan de rechterkant verkleurd is. Gebruik Rock Smash op de muur, en je mag de Macho Brace claimen.

Volg dan het pad naar beneden en naar rechts. Je komt nu bij de uitgang van Route 15; ga naar het oosten en je bent in Dendemille Town. Maar als je wilt, kun je ook naar het noorden en het trapje af om in het Lost Hotel te komen, of naar het zuiden om Route 16 te bereiken. Omdat op beide plekken toffe goodies te vinden zijn, is het aan te raden ze een bezoekje te brengen.

Lost Hotel

Wilde Pokémon Type Manier
Magneton
Grond Gemiddeld
Electrode
Grond Gemiddeld
Rotom
Schuddende afvalbak Zeldzaam
Trubbish
Schuddende afvalbak Frequent
Garbodor
Schuddende afvalbak Zeldzaam
Litwick
Grond Gemiddeld
Pawniard
Grond Gemiddeld
Klefki
Grond Gemiddeld

Bewoog daar nou wat?!

In het Lost Hotel vind je hier en daar groene afvalcontainers; niets aan de hand, tot er eentje begint te schudden! Net zoals op bepaalde Routes de bosjes gaan schudden, zal er hier soms een afvalcontainer gaan trillen. Ga erbij staan en druk op A om te zien wat voor Pokémon erin zit.

Eén van de Pokémon die je in de afvalcontainers kunt vinden, is Rotom. Hij is wat zeldzaam, maar als je er eentje te pakken weet te krijgen, ga dan naar het Pokémon Lab in Lumiose City. Hier kun je je Rotom in één van de electrische apparaten laten gaan, waardoor hij een nieuwe Type krijgt en een bonusaanval leert! Het gerucht gaat dat je op dinsdag ook Rotom in de afvalcontainers kunt vinden die al in een apparaat zitten…

Volg het pad naar beneden, tot je de Smoke Ball vindt. Ga dan ietsje terug, en ga door een ingang links. Loop met de bocht mee naar boven, en een punker zal je tegenhouden. Als je in Lumiose City de skatetrucs backflip en 360 hebt geleerd, zal de punker je stijl waarderen, en brengt hij je naar de Baas. Die zal je de ultieme rolschaatstruc leren: de cosmic flip! Ook kun je vanuit de kamer met de Baas iets naar rechts lopen en de muur slopen met Rock Smash. In de kamer vind je TM95 Snarl! Iets rechts hiervan ligt daarnaast de Twisted Spoon.

Het Lost Hotel bestaat eigenlijk uit twee helften. Om bij de andere helft te komen, moet je de ingang op Route 16 nemen.

Route 16

Wilde Pokémon Type Manier
Poliwag
Old Rod Altijd
Poliwhirl
Good Rod
Super Rod
Gemiddeld
Frequent
Weepinbell
Gele bloemen Gemiddeld
Murkrow
Horde Frequent
Lombre
Surf Frequent
Floatzel
Gele bloemen
Surf
Gemiddeld
Gemiddeld
Skorupi
Gele bloemen Gemiddeld
Basculin
Good Rod
Super Rod
Frequent
Gemiddeld
Foongus
Hoog gras
Gele bloemen
Horde
Gemiddeld
Gemiddeld
Gemiddeld
Klefki
Hoog gras
Gele bloemen
Horde
Zeldzaam
Zeldzaam
Zeldzaam
Phantump
Hoog gras
Gele bloemen
Zeldzaam
Zeldzaam
Pumpkaboo
Hoog gras Gemiddeld

Gebruik Strength om de rots uit de weg te ruimen. Als je doorloopt, zie je wat hoog gras. Hierachter zit nog een ingang naar het Lost Hotel verborgen.

Lost Hotel

Breek de muren onderin het hotel kapot met Rock Smash om de Dread Plate te vinden. Loop door naar links, en een skater geeft je TM56 Fling!

Loop tussen de stenen muren naar boven, en ga dan naar links. Beneden de Punk Girl staan nog meer rotsen stenen. Ruim ze uit de weg, en als beloning mag je de Protector meenemen.

Route 16

Nadat je het Lost Hotel verlaat, loop je verder naar het zuiden. Hierbij passeer je een Sky Trainer. Links van je zie je hoog gras; als je er doorheen marcheert en Cut gebruikt om te weg vrij te maken, ligt een Rare Candy op je te wachten.

Loop verder naar het zuidwesten; uiteindelijk kom je weer bij een met bladeren bedekt pad. Ga hier noord voor nog een Sky Trainer, of zuid om verder te komen. Volg het pad, of snijd af door het hoge gras, totdat je bij een grote trap komt. Daal hem af en gebruik Strength om verder te komen. Als je door de bloemen loopt en Cut gebruik kom je bij een waterval, maar hier kun je nog niet verder op dit moment.

Daal de volgende trap ook af en ga het huisje aan het water binnen. Praat met de vissers binnen, en je ontvangt de Super Rod! Boven het huis van de vissers is een pier, waar je je gloednieuwe vishengel meteen uit kunt proberen. Loop daarna vanaf het huisje naar het zuiden, door het bloemenveld heen, en gebruik Strength. Bovenaan de ladder ligt de Fist Plate, plus een verborgen Rare Candy.

Als je naar het westen gaat, ben je weer in Lumiose City. Ga daarom terug naar Dendemille Town zodra je klaar bent op deze Route.

Dendemille Town

Loop naar het oosten, en je zult geroepen worden door Prof. Sycamore en Dexio. Hij vertelt je over Xerneas/Yveltal, de legendarische Pokémon van de Kalos-regio. Net nadat hij vertrekt, komt Trevor aanrennen. Hij heeft de professor net gemist, en zegt Pokémon te gaan zoeken in de Frost Cavern.

Naar het zuiden vind je het Pokémon Center. Mr. Bonding geeft je hier de Accuracy Power O-Power. Ook krijg je een Sitrus Berry van een vrouw. Het meisje voor het Pokémon Center verkoopt Moomoo Milk. Op de landbouwgrond rechtsonderin het dorp vind je de Big Root, en een verborgen Nugget.

Move Deleter en Move Reminder

In het huis rechts van waar je Trevor ontmoette, wonen de Move Deleter en de Move Reminders. Praat met de Move Deleter om je Pokémon een bepaalde aanval te doen vergeten. In tegenstelling tot normaal kun je hier ook HM-aanvallen doen vergeten.

De Move Reminder daarentegen, laat je Pokémon vergeten aanvallen die hij eerder heeft kunnen leren na het stijgen van een level, weer herinneren. Ook al zijn er geen specifieke aanvallen die je terug wil, toch loont het om even te kijken… je kunt zomaar een compleet nieuwe aanval ontdekken!

Voor de service wil de Move Reminder één Heart Scale. Wilde Luvdisc hebben deze vaak vast. Gebruik je Old Rod in Coastal Kalos om ze te vinden!

Om bij Frost Cavern te komen, loop je de trappen op rond de windmolen, naar het noorden. Maar check eerst het huis linksonder de windmolen en praat met een jochie voor TM42 Facade!

Frost Cavern

Wilde Pokémon Type Manier
Poliwag
Old Rod Altijd
Poliwhirl
Good Rod
Super Rod
Gemiddeld
Frequent
Haunter
Grot Zeldzaam
Jynx
Grot Gemiddeld
Piloswine
Grot Gemiddeld
Smoochum
Horde Zeldzaam
Lombre
Surf Frequent
Floatzel
Surf Gemiddeld
Basculin
Good Rod
Super Rod
Frequent
Gemiddeld
Vanillite
Horde Frequent
Cubchoo
Horde Gemiddeld
Beartic
Grot Gemiddeld
Cryogonal
Grot Zeer zeldzaam
Bergmite
Grot Gemiddeld

Loop over het besneeuwde pad naar rechts, en steek de brug over. Je ontmoet een Ace Trainer met zijn Mamoswine, die zegt dat er iets mis is in Frost Cavern. Trevor komt aanlopen, en geeft een toelichting. Ga verder naar het noorden, beklim de trap en ga de grot in.

Waar ligt dat verborgen voorwerp?

Als je een fervent Dowsing Machine-fan bent, heb je misschien gemerkt dat vlak voor de ingang van Frost Cavern een verborgen voorwerp ligt, maar wat je ook doet; je kunt het niet vinden. De truc hier is dat je, in tegenstelling tot eerdere Pokémongames, nu ook diagonaal kunt draaien! Je vind de Escape Rope dan ook linksboven in de hoek voor de ingang.

Sla aan het begin rechtsaf en glij over het ijs. Loop door, en je komt bij twee ingangen. Neem de rechteringang, en al snel bevind je je op nog meer glad ijs. Om verder te komen, moet je zo lopen: glij vanaf het beginpunt omhoog. Loop een paar stappen naar rechts tot je tegen de muur staat. Glij hier omlaag, en vervolgens naar rechts, beneden, links en boven om een rondje te maken. Zet twee stappen naar rechts en één naar beneden, en glij naar links. Ga links van de Hiker staan, glij naar beneden tegen de rots aan en ten slotte naar links.

Veel van de routes in deze grot zijn flink in te korten zodra je je realiseert dat je in Pokémon X & Y ook diagonaal kunt glijden.

Verder naar links kom je nog meer ijs tegen. Schaats je een weg naar links en naar beneden. Je kunt zelf je route kiezen, maar je zult altijd met minstens één Trainer moeten vechten.

Surf op de rivier, en spring er aan de linkerkant vanaf. Ga de trap af, en check het einde van de kamer voor de Icy Rock. In deze kamer staat ook een grote, ijzige steen. Deze is speciaal; alleen als je Eevee in deze kamer traint, zal hij evolueren in Glaceon!

Ga terug naar boven en Surf weer op de rivier. Volg hem naar het einde beneden. Hier vind je de Never-Melt Ice. Spring dan van de rivier aan de rechterkant, en glij je een weg naar beneden. Daal hier de trap af. Praat met het meisje als je je Pokémon wilt genezen. Ga niet naar beneden, want dan ben je weer bij het begin! Loop naar boven, en ga twee verdiepingen omhoog.

Glij naar boven, en je komt op een stukje sneeuw met een Blackbelt die rondloopt. Net rechts van hem zie je een klein rotsje. Ga naast het rotsje staan, en loop naar links totdat je niet meer verder kunt zonder weg te glijden. Van hieruit glijd je naar beneden en vervolgens naar rechts om in een nieuwe gang te komen. Volg de gang naar zijn einden, en daal de trap af. In deze kamer ligt een TM. Om erbij te komen, glijd je eerst naar de hoek rechtsonderin. Glijd dan diagonaal links en omhoog, en ten slotte naar beneden. Als beloning vind je TM79 Frost Breath!

Ga de trap weer op, en ga helemaal terug naar de ingang van deze kamer. Maak je klaar voor een gevecht, en glijd en loop dan omhoog tot je bij een open kamer komt. Trevor komt aangelopenm en jullie zien enkele vrouwen van Team Flare die een Abomasnow proberen te vangen. Jullie besluiten ze te confronteren. De leider onthult dat ze proberen zoveel mogelijk energie te verzamelen, en dan stuurt ze haar twee onderdanen op jullie af!

Jij en Trevor verslaan ieder één Grunt. Na het gevecht krijg je de kans om je Pokémon te genezen. Praat dan met de leider, de vrouw met het blauwe haar, voor een eindbaasgevecht!

+
Team Flare Mable
Team Flare Mable
Houndoom Lv. 48

Als je haar verslagen hebt, vlucht Team Flare zonder de Abomasnow. Trevor legt uit dat Mamoswine ongerust was vanwege Abomasnow. Dan vertrekt hij weer. Praat nu met de Abomasnow; als dank geeft hij je zijn Mega Stone, Abomasite!

Verlaat de grot, en keer terug naar Dendemille Town. Na een tussenstop bij het Pokémon Center is het tijd om naar de volgende Route te gaan! Verlaat Dendemille in het zuidoosten.

Route 17

Wilde Pokémon Type Manier
Sneasel
Hoge sneeuw Gemiddeld
Delibird
Hoge sneeuw Frequent
Snover
Hoge sneeuw Gemiddeld
Abomasnow
Hoge sneeuw Zeer zeldzaam

Loop naar rechts en praat met de jongen met het paarse haar. Hij vertelt je over de vriendschap tussen Abomasnow en Mamoswine, en stelt voor op Mamoswines rug te klimmen om zo door de sneeuw te ploegen. Klauter van de zijkant op Mamoswine (zorg dat je Dowsing Machine uitstaat!), en loop naar het zuiden. Je zult automatisch door de hoge sneeuw lopen.

Loop naar het oosten, en breek de blauwe rotsen kapot door op A te drukken. Je loopt de sneeuwhoop uit en komt in een open gebied. Breek de rotsen hier kapot, stap dan af en loop naar boven. Sla hier linksaf, en ga bij de volgende splitsing rechts om de Icicle Plate te vinden.

Ga terug naar Mamoswine en loop terug de sneeuwhoop in. Ga dan richting het zuiden. Je komt bij twee andere blauwe rotsen. Ga hier naar rechts en omlaag. Breek de blauwe rotsen kapot, en je bent bij het einde van de hoge sneeuw. Stap af, en ga te voet verder naar het oosten.

Verderop ontvang je een Holo Clip van Calem/Serena, die je opnieuw uitdaagt voor een gevecht; ditmaal voor de Anistar City Gym! Loop door, en je komt bij de poort. Check de klif ten noorden van de poort om nog een Rare Candy te snaaien.

Anistar City

Als je naar rechts komt, word je geroepen door Sina. Ze vertelt je dat er in Anistar City iemand informatie heeft over de legendarische Pokémon van de Kalos-regio. Ook krijg je enkele Repeat Balls.

Iets verderop is het Pokémon Center. Aan de vrouw naast de ingang kun je een van je Pokémon laten zien, waarop ze in de herinneringen van die Pokémon kan kijken. Binnen vind je Mr. Bonding in zijn vertrouwce hoek; ditmaal heeft hij de Exp. Point Power voor je! Praat ook met het meisje bij de boekenkast; afhankelijk van hoe laat het is, krijg je verschillende TMs van haar, dus kom hier de volgende dag nog eens terug.

Loop vanaf het Pokémon Center naar rechts, en je vindt een kledingboetiek. In het huis daarnaast geeft een jongen je TM10 Hidden Power! Ook kan hij je vertellen wat voor Type de Hidden Power van je Pokémon heeft. Dit verschilt per Pokémon, en kun je niet veranderen.

Achter de boetiek vind je het huis van de expert waar Sina het over had. Hij vertelt je de legende van Xerneas (in X) of Yveltal (in Y). In het huis achter dat van de expert vind je een man die een Pokémon van Lv. 5 of lager wil lenen. Als je dit doet, zal hij je drie dagen later een Comet Shard geven. Ga dan naar links, over de brug achter het Pokémon Center. Je komt nu bij de Anistar-zonnewijzer. Gebruik je Dowsing Machine rechts van het enorme kristal om een Sun Stone te vinden.

Rechts van de brug is de Pokémon Gym. Zorg dat je goed voorbereid bent voordat je er überhaupt heenloopt, want als je al in de buurt komt zal Calem/Serena aan komen lopen en je uitdagen!

+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Chespin als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Chespin als starter koos)
Meowstic Lv. 44
Absol Lv. 44
Jolteon Lv. 44
Delphox Lv. 46
+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Fennekin als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Fennekin als starter koos)
Meowstic Lv. 44
Absol Lv. 44
Flareon Lv. 44
Greninja Lv. 46
+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Froakie als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Froakie als starter koos)
Meowstic Lv. 44
Absol Lv. 44
Vaporeon Lv. 44
Chesnaught Lv. 46

Na het gevecht is je buur zo vriendelijk om je Pokémon te genezen, en je veel succes te wensen met je gevecht. Je kunt dus meteen door naar de Gym.

Anistar City Gym

Deze Gym heeft een indrukwekkende puzzel; hij is namelijk om een bolvorm gewikkeld! Ga allereerst op het patroon tussen de twee standbeelden staan om te pad te onthullen. Om terug te keren ga je nogmaals op het patroon staan. Van hieruit is het een kwestie van naar de gele panelen lopen om daar te teleporteren.

Verdwaald? Let goed op dat je onthoudt van welk geel paneel je gekomen bent; de andere is dan altijd je bestemming.

Onderweg kom je enkele Psychics tegen, waarvan je maar met een klein aantal moet vechten. Aan het einde van het pad vind je Olympia, de Gym Leader!

+
Leader Olympia
Leader Olympia
Sigilyph Lv. 44
Slowking Lv. 45
Meowstic Lv. 48

Voor je overwinning krijg je de Psychic Badge! Hiermee gehoorzamen andermans Pokémon je tot en met Lv. 90. Ook krijg je TM04 Calm Mind. Olympia vraagt of je wil terugkeren naar de ingang; kies voor “Yes”, anders moet je weer helemaal terug lopen.

Zodra je de Gym uitloopt, komt Calem/Serena aanrennen, die je feliciteert. Hij/zij stelt voor om na jullie reis dagelijks een gevecht te houden. Dan ontvangen jullie beide een Holo Clip van Lysandre. Hij kondigt aan dat hij het ultieme wapen gaat herbouwen en iedereen die geen lid is van Team Flare, zal uitroeien!

Calem/Serena reageert geschokt, en jullie besluiten op zoek te gaan naar Lysandre. Hij/zij vermoedt dat Lysandre in Lumiose City is, en vertrekt. Rechts zie je twee leden van Team Flare, die hinten dat Lysandre inderdaad in Lysandre Café te Lumiose City is! Je volgende bestemming is dus Lumiose City.