Startpagina » Pokémon X & Y » Pokémon X & Y Walkthrough » Pokémon X & Y Walkthrough – Rumble Badge

Pokémon X & Y Walkthrough – Rumble Badge

Route 10

Wilde Pokémon Type Manier
Eevee
Gras
Gele bloemen
Zeer zeldzaam
Gemiddeld
Yanma
Horde Gemiddeld
Snubbull
Gras
Gele bloemen
Zeldzaam
Gemiddeld
Houndour X
Gras
Gele bloemen
Horde
Zeldzaam
Gemiddeld
Zeldzaam
Nosepass
Horde Frequent
Electrike Y
Gras
Gele bloemen
Horde
Zeldzaam
Gemiddeld
Zeldzaam
Sigilyph
Gras
Gele bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Emolga
Gras
Gele bloemen
Zeer zeldzaam
Zeer zeldzaam
Golett
Gras
Gele bloemen
Gemiddeld
Zeldzaam
Hawlucha
Gras
Gele bloemen
Gemiddeld
Zeer zeldzaam

Verlaat Cyllage City naar het noorden, en je komt op Route 10. Op deze Route staan allerlei menhirs waar je tussendoor moet lopen. Ook lopen er Trainers rond. Als je een Pokémon met Strength mee hebt gebracht, kun je TM73 Thunder Wave vinden!

Loop allereerst naar het noordwesten, en je komt bij de menhirs terecht. Blijf naar het noorden lopen, en je komt de Team Flare Grunt van eerder tegen! Hij zal je uitdagen voor een rematch. Als je hem verslagen hebt, krijgt hij een Holo Clip en rent hij weg. Ga hem achterna!

Terwijl je Team Flare achtervolgt, zullen er nog meer Team Flare Grunts verschijnen. Versla ze allemaal, en blijf richting het noorden lopen. Uiteindelijk kom je terecht bij een stenen poort, de ingang van het volgende dorp.

Geosenge Town

Loop naar het midden van de stad, waar je de Team Flare Grunt weer zult aantreffen. Volg hem naar het noordwesten van de stad, en hij rent een paadje in. Calem/Serena komt aangelopen en zegt dat de weg die de Team Flare Grunt insloeg, dood loopt. Als je hem volgt, is de Team Flare Grunt spoorloos en merk je inderdaad dat er niets te zien is. Of wel…?

Ook Geosenge heeft een hotel, dus breng een bezoekje aan Hotel Marine Snow en vind Mr. Bonding op de tweede verdieping, die je weer een O-Power geeft: Speed Power! In het Pokémon Center is ook een man die je TM66 Payback geeft.

Bereid je voor op een gevecht, en probeer dan Geosenge te verlaten aan de oostkant. Zodra je bij de poort komt, verschijnt Korrina met haar Lucario weer. Ze zegt dat haar Lucario graag met je willen vechten, en daagt je uit voor een gevecht.

+
Leader Korrina
Leader Korrina
Lucario Lv. 25
Lucario Lv. 25

Helaas, voor je overwinning krijg je nog geen Badge! Hiervoor zul je toch echt naar de Shalour City Gym moeten gaan. Korrina nodigt je uit haar te bezoeken in Shalour City, en skate dan weer weg. Loop nu door naar de volgende Route.

Route 11

Wilde Pokémon Type Manier
Nidoran♀
Horde Frequent
Nidorina
Gras Zeer zeldzaam
Nidoran♂
Horde Frequent
Nidorino
Gras Zeldzaam
Hariyama
Gras Gemiddeld
Starly
Horde Zeldzaam
Staravia
Gras Gemiddeld
Chingling
Gras Zeldzaam
Stunky
Gras
Horde
Zeldzaam
Gemiddeld
Throh Y
Gras Gemiddeld
Sawk X
Gras Gemiddeld
Dedenne
Gras Zeer zeldzaam

Route 11 is een vrij korte Route. Volg het pad, en loop de trappen op. Je krijgt een Holo Clip van Prof. Sycamore; hij zegt dat iemand in Shalour City veel kennis heeft van Mega Evolution, en vraagt of je die Mega Evolution-expert kunt bezoeken. Loop verder en ga de grot in, maar niet voordat je met behulp van Cut een TM69 Rock Polish snaait!

Reflection Cave

Wilde Pokémon Type Manier
Mr. Mime
Grot Gemiddeld
Wobbuffet
Grot Zeldzaam
Sableye
Grot Zeer zeldzaam
Chingling
Grot Zeldzaam
Mime Jr.
Horde Frequent
Roggenrola
Grot
Horde
Gemiddeld
Gemiddeld
Woobat
Plafond Frequent
Solosis
Grot Gemiddeld
Ferroseed
Plafond Gemiddeld
Carbink
Grot
Horde
Zeldzaam
Zeldzaam

Pas op voor Wobbuffet!

In Reflection Cave zul je de Pokémon Wobbuffet tegenkomen! Deze Pokémon lijkt heel onschuldig, maar schijn bedriegt: hij heeft namelijk de Ability Shadow Tag, waardoor je niet kunt switchen of vluchten. Ook kan hij de aanvallen Counter en Mirror Coat, waarmee hij respectievelijk Physical- en Special-aanvallen kan terugkaatsen voor meer schade, plus Destiny Bond, een aanval die jouw Pokémon ook uitschakelt als je Wobbuffet met je volgende aanval verslaat.

Als je zonder kleerscheuren wilt wegkomen van een confrontatie met een Wobbuffet, heb je verschillende opties. Zo kun je de aanvallen Whirlwind, Circle Throw, etc. gebruiken. Hiermee kun je het gevecht meteen beëindigen. Verder kun je op Route 6 een Sentret vinden, die soms de Ability Run Away heeft. Let wel op dat je niet kunt switchen, dus deze Pokémon moet vooraan in je Party staan.

Ook heeft een Wobbuffet geen aanvallen die direct schade doen; een andere mogelijkheid is dus om te proberen Status moves te gebruiken om je (Special) Attack zo hoog mogelijk te krijgen, en Wobbuffet dan met één rake klap uit te schakelen. Pas hierbij wel op voor Destiny Bond.

Ten slotte kun je ook vuur met vuur bestrijden en zelf een Wobbuffet vangen. Als beide Pokémon in een gevecht de Ability Shadow Tag hebben, wordt het effect namelijk opgeheven!

Reflection Cave is groter dan de grotten die je tot nu toe hebt bezocht. Volg het pad in de grot tot je bij een kruising komt. Ga hier naar het zuiden. Zodra je beneden bent loop je naar rechts en daal je de trap af naar een lagere verdieping. Hier kun je met de vrouw praten om je Pokémon te laten genezen.

Loop het trapje af, en ga bij de kruising omlaag. Hier kom je Tierno tegen. Om te helpen geeft hij je TM70 Flash!

Flash

Flash werkt anders in Pokémon X & Y. Zodra je het aan een Pokémon geleerd hebt, kun je het gebruiken om een groter beeld te krijgen van de grot. Handig als je de weg probeert te vinden! Ook zul je minder wilde Pokémon tegenkomen. Het effect van Flash blijft tot je de grot verlaat.

Aan het einde van de gang loop je naar rechts en vervolgens weer terug omhoog. Helemaal bovenaan loop je naar links. Hier zul je weer een trap naar boven tegenkomen. Als je wilt, kun je nu verder lopen naar beneden en nog een verdieping afdalen. Hier kun je TM74 Gyro Ball vinden als je een puzzel oplost. Tip: kijk goed naar de weerspiegeling van de muren!

Zodra je de grot wilt verlaten, loop je de trap op en vind je de uitgang bovenin. Als je een Pokémon met Strength bij je hebt, kun je nu een snellere route terug naar Geosenge Town maken.

Shalour City

Voor de verandering zit Mr. Bonding nu eens niet in een hotel, maar gewoon in het Pokémon Center! Spreek hem aan voor een nieuwe O-Power: Critical Power! Ook kun je in het Pokémon Center een aantal TMs kopen, maar ze zijn niet goedkoop.

Volg de weg omhoog links van het Pokémon Center. Je komt Tierno en Trevor tegen, die vragen naar de Mega Evolution-expert waar Prof. Sycamore het over had. Trevor zegt dat hij zich in de Tower of Mastery bevindt. Loop de trappen af naar het strand, en loop naar het noorden. Tierno komt aangelopen en geeft je de Intriguing Stone.

Ga de Tower of Mastery binnen, en ga door de groene deur voor je. Je ontmoet Korrina en de Mega Evolution-expert. Vervolgens komen Tierno en Trevor binnengelopen. De expert vraagt of jij de Intriguing Stone hebt gevonden. Met z'n allen lopen jullie naar buiten, waar Shauna en Calem/Serena staan te wachten.

Je krijgt nu een uitleg over Mega Evolution. De expert vertelt dat je een Mega Ring nodig hebt, maar hij heeft er maar één; jullie moeten onderling kiezen wie hem krijgt. Tierno, Shauna en Trevor geven aan hem niet te willen. Calem/Serena stelt voor ervoor te vechten. Praat met Calem/Serena om te beginnen.

+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Chespin als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Chespin als starter koos)
Meowstic Lv. 28
Absol Lv. 28
Braixen Lv. 30
+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Fennekin als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Fennekin als starter koos)
Meowstic Lv. 28
Absol Lv. 28
Frogadier Lv. 30
+
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Froakie als starter koos)
Pokémon Trainer Calem/Serena
(Als je Froakie als starter koos)
Meowstic Lv. 28
Absol Lv. 28
Quilladin Lv. 30

Na het gevecht krijg je de Mega Ring echter nog niet. Je zult eerst Korrina moeten verslaan! Verlaat de Tower of Mastery en keer terug naar Shalour City. Ga nu naar de Gym in het noordwesten van het dorp.

Shalour City Gym

Hopelijk heb je geoefend met de Roller Skates, want in deze Gym ga je ze veelvuldig gebruiken! Om binnen te komen moet je eerst over een stuk rails grinden. Trek je Roller Skates aan met de Circle Pad en skate het veld op.

Op het veld vind je vier rolschaatsers. Om bij Korrina te komen, moet je ze allemaal verslaan. Maar om ermee te kunnen vechten, zul je ze eerst in moeten halen! Gebruik de twee rails om snel naar de andere kant van de Gym te gaan. Twee van de rolschaatsers maken rondjes om een stel pylonen; de andere twee skaten de hele baan rond.

Zodra je allevier de Trainers verslagen hebt, verschijnt een nieuw stuk rails. Skate eroverheen en Korrina maakt haar entree. Spreek haar aan om het gevecht te laten beginnen.

+
Leader Korrina
Leader Korrina
Mienfoo Lv. 29
Machoke Lv. 28
Hawlucha Lv. 32

Voor het verslaan van Korrina ontvang je de Rumble Badge. Hiermee gehoorzamen geruilde Pokémon t/m Lv. 50 je, en je kunt Surf gebruiken buiten gevechten. Ook krijg je TM98 Power-Up Punch. Deze nieuwe Fighting-type aanval verhoogt je Attack als hij raakt.

Nu je de Rumble Badge hebt, is het eindelijk tijd om de Mega Ring te halen.