Startpagina » Pokémon X & Y » Pokémon X & Y Walkthrough » Pokémon X & Y Walkthrough – Voltage Badge

Pokémon X & Y Walkthrough – Voltage Badge

Coumarine City

Loop helemaal naar het zuiden van de stad. Je ontvangt een Holo Clip van Lysandre; hij feliciteert je met het feit dat je Mega Evolution beheerst. In de poort naar Route 13 staan Dexio en Sina op je te wachten. Ze zeggen dat ze op weg zijn naar de Power Plant, en geven je een nieuwe Pokédex upgrade: Mountain Kalos Pokédex! Verlaat de poort aan de zuidkant, maar niet zonder eerst met de punker te praten en een Black Sludge te krijgen.

Route 13

Wilde Pokémon Type Manier
Dugtrio
Zand Frequent
Graveler
Rock Smash Frequent
Slugma
Rock Smash Gemiddeld
Trapinch
Zand Frequent
Gible
Zand Gemiddeld

Loop de trap af, en je bevindt je midden in de woestijn! Pas op voor gravende Pokémon die je achtervolgen. Wordt het je te heet onder de voeten, blijf dat even stil staan; de wilde Pokémon bewegen alleen als jij beweegt, en als je stil blijft staan verliezen ze hun interesse en gaan ze weer weg. Natuurlijk kun je ze ook opzoeken als je een robbertje wilt vechten!

Deze Route ligt bezaaid met voorwerpen. Om de belangrijkste dingen te vinden, kun je het volgende pad volgen. Ga naar rechts en trek je Roller Skates aan. Skate over de rails om een Smooth Rock te vinden. Loop dan verder naar beneden. Je komt een ijzeren brug tegen. Negeer deze, en skate over de rails naar een tweede brug. Blijf naar beneden lopen en je komt bij een derde brug. Loop eroverheen en spring over de stenen om de Flame Plate te vinden.

Steek de brug weer over en ga naar links. Je komt weer op het pad terecht. Volg het pad naar links, en je ziet boven je een grind rail. Skate eroverheen en blijf naar het noorden lopen. Zet je Dowsing Machine aan om de Heat Rock te vinden. Linksboven vind je een grind rail over een klein afgrondje; skate eroverheen, en skate dan over de tweede rails. Loop nu het pad naar beneden, en je vindt TM57 Charge Beam. Loop terug het paadje omhoog en spring naar beneden. Loop naar beneden en gebruik Rock Smash om een Burn Heal te vinden. Spring dan weer naar beneden en loop naar het zuiden. Skate over de grind rails en je vind een Sun Stone.

Spring over het heuveltje naar beneden en loop naar het noorden, tot je weer bij een pad komt. Gebruik hier de Dowsing Machine om de Power Plant Pass te bemachtigen. Ga dan naar links, over de brug. Een Team Flare Grunt daagt je uit! Versla hem, en ga de Power Plant binnen.

Kalos Power Plant

Loop door de tunnel en ga door de doorgang. Je wordt tegengehouden door een Team Flare Grunt. Versla hem, en ga rechts de kamer binnen. Hier vind je de Zap Plate. Ook kun je hier Fresh Water kopen als je je Pokémon wil genezen, maar het kost wel meer dan normaal. Verlaat de kamer en loop naar boven. Versla de tweede Team Flare Grunt en loop door de doorgang.

Zie ik nou dubbel?

De Power Plant is één van de weinige gebieden in het spel waar je buiten gevecht ook in 3D kunt zien. Zoals je misschien al gemerkt hebt, lopen gevechten een stuk vloeiender als de 3D-functie uitstaat. Houd het 3D-lampje van je 3DS in de gaten om te zien wanneer je allemaal in 3D kunt kijken!

Je komt nu uit bij de generator. Bereid je voor, en loop naar voren. Er verschijnt een Team Flare Grunt die je uitdaagt. Na het gevecht zal hij de weg blokkeren. Er zit niets anders om dan omlopen; onderweg zul je met maar liefst vijf Team Flare Grunts moeten vechten. Uiteindelijk kom je aan de andere kant uit bij een grote trap. Loop de trap op, maak je klaar voor een gevecht, en benader de twee mensen bij de generator. Het blijken twee leiders van Team Flare te zijn!

+
Team Flarde Admin
Team Flarde Admin
Houndoom Lv. 36

Na het gevecht krijg je de kans om je Pokémon te genezen. Praat met de Scientist voor het volgende gevecht.

+
Team Flare Aliana
Team Flare Aliana
Mightyena Lv. 38

Als je Aliana verslagen hebt, zal Team Flare vluchten. Er verschijnen twee gemaskerde figuren. Ze feliciteren je met het verslaan van Team Flare, en geven je een stel Full Restores voordat ze weer verdwijnen.

Verlaat deze kamer, en loop terug door de gang. Voordat je de Power Plant verlaat, ga de kamer rechts in en praat met de gevangenen. Je krijgt TM43 Flame Charge en een Magnet.

Ga terug naar Route 13, en loop in het zuiden de trap af. Je ontmoet een reus die wat in zichzelf mompelt en vervolgens wegloopt. Check de muur rechts voor een doorgang waar je een Rare Candy kunt vinden, mits je Rock Smash hebt. Loop daarna door de poort naar Lumiose City.

Lumiose City: North Boulevard

Eindelijk terug in Lumiose City! Loop naar voren, en je zult Shauna tegenkomen. Ze zegt dat Prism Tower, de grote toren in het centrum van Lumiose, opgelicht zal worden nu de stroomstoring gerepareerd is, en nodigt je uit mee te gaan kijken. Loop langs Shauna en je komt op Magenta Plaza. Als je doorloopt, zul je een Pokémon Center tegenkomen.

Loop door naar Centrico Plaza. Dit is het centrum van de stad, waar de Prism Tower staat. Als je aankomt, staat Shauna al te wachten. Dan zien jullie Gym Leader Clemont en zijn zusje Bonnie. Ze zetten de lichten van Prism Tower aan, en lopen vervolgens de Gym in.

Verdwaald in Lumiose City

Nu de stroomstoring verholpen is, ligt heel Lumiose City voor je open! Omdat de stad zo enorm is, kun je er makkelijk in verdwalen. Als je even de weg kwijt bent, zoek dan één van Lumiose City's vele taxis. De chauffeur zal je precies vragen waar je heen wil, en zal je voor de deur afzetten. Maar pas op: een taxirit is niet gratis. Als je na de rit niet genoeg geld blijkt te hebben, zul je met de taxichauffeur moeten vechten…

Een andere optie is om de Lumiose Press op Estival Avenue te bezoeken. Hier zul je Alexa vinden. Je kunt haar vragen naar de meest belangrijke plekken in Lumiose City. Ook kan ze je de weg wijzen naar de verschillende pleinen en straten.

Bezoek Hotel Richissime op North Boulevard en je vindt Mr. Bonding. Hij geeft je de Bargain Power O-Power. Ga dan naar de vijfde verdieping (5F), en praat met het meisje in de badkamer aan de rechterkant, om TM49 Echoed Voice te krijgen. Je kunt hier ook iedere dag werken om geld te verdienen!

Vlakbij Hotel Richissime is het Lumiose Museum, ook op North Boulevard. Praat hier met een man op de begane grond om TM82 Dragon Tail te krijgen. In één van de vele andere gebouwen in Lumiose City zul je ook een Expert Belt krijgen van een meisje.

Hoe bedoel je, niet stijlvol?!

In Lumiose City draait alles om je stijl. Hoe stijlvol je bent bepaalt hoe de inwoners je behandelen; als je stijlvol genoeg bent, kun je de meest exclusieve kledingzaken en restaurants binnen, en hoef je minder te betalen voor een taxirit en bepaalde andere dingen! Hiernaast zijn er nog meer zaken die door je stijl beïnvloed worden.

Hoe word je dan stijlvoller? Simpel: door meer te beleven in Lumiose City. Praat met Alexa en laat haar je de weg wijzen naar de verschillende straten en pleinen. Neem een bijbaantje bij Hotel Richissime. Bezoek alle cafés in de stad die je kunt vinden. Ga een hapje eten bij de verschillende restaurants. Koop wat spullen in de gespecialiseerde boetiekjes. Neem de taxi of de Gogoat Shuttle. Bezoek Lumiose Museum, en luister naar de audiotour. En zo zijn er nog meer dingen!

Als je wat training nodig hebt, doorzoek dan de vele steegjes en straatjes van de stad. Hier zul je soms Trainers aantreffen, die je wel willen helpen met oefenen. Zodra je genoeg gezien hebt, ga je naar Prism Tower in het midden van Lumiose City.

Lumiose City Gym

Binnenin de Prism Tower zit de Pokémon Gym van Lumiose City! Ga met de lift in het midden omhoog om verder te komen. In deze Gym moet je op iedere verdieping een vraag beantwoorden. Hiervoor ga eerst op het vakje voor de tafel staan, waarop Bonnie je een vraag geeft. Praat met de Trainer onder het scherm met het juiste antwoord, en ze zullen je uitdagen voor een gevecht. Daarna zie je pas of je antwoord goed was. Zo ja, dan mag je door naar de volgende verdieping. Zo niet, dan moet je het opnieuw proberen, net zo lang tot je het juiste antwoord gevonden hebt.

Op de hoogste verdieping van Prism Tower vind je Clemont, en zijn zusje Bonnie. Clemont haalt zijn ingewikkelde machines tevoorschijn, en het gevecht kan beginnen!

+
Leader Clemont
Leader Clemont
Emolga Lv. 35
Magneton Lv. 35
Heliolisk Lv. 34

Is het je gelukt om Clemont te verslaan, dan ontvang je de Voltage Badge. Met deze Badge gehoorzamen geruilde Pokémon tot en met Lv. 70 je. Tevens krijg je TM24 Thunderbolt, een van de sterkere Electric-type aanvallen.

Zodra je de Gym uit loopt, krijg je een Holo Clip van Prof. Sycamore. Hij nodigt je uit om langs te komen in Lysandre Café. Dat is dus je volgende bestemming!